badger Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Maluj akrylami schną w 30sekund. Ja zacząłem, ale szlak mnie trafia bo trzeba mieć większą paletę barw i ciężko się z olejów przestawić. Dla mnie te z "pociągu" były słabsiejsze. Figurki to w sumie ciężki temat, ale dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 Fajna , fajna dioramka, żal mi tylko wojaka , jeśli łowy zakończą się sukcesem- kto skubał w życiu choc jedną kurę, ten wie czemu ;) Bardzo dobra robota, Rafale- "jak zwykle" , chciałoby się rzec... To co, tera jeszcze tylko 664 projekty konkursowe do ukończenia , tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Stycznia 2009 Share Napisano 12 Stycznia 2009 miszcz,miszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 12 Stycznia 2009 Postaram się, postaram...od tych figur siwizną zaleciało nad uszami....brew juz nieten, oko zbielało. Widziałem zalogowanego subgrafika, zaraz wiecej oberwę Zatem Pawełku? a może przemilczysz :p zaraz pewnie i figurkowiec T. dopali...no nic, dzis akurat wyjatkowo siedzę w hełmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 A ja mam pytanie...gdzie są reflektory w 7TP? Oraz czemu klakson jest niepodłączony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Polecam poczytać wątek warsztatowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 To nie możesz odpowiedzieć. Cały wątek warsztatowy przeglądnąłem i nic nie znalazłem, poza tym, że najpierw są dwa, potem jeden, a na koniec nie ma wogóle.Tylko się pytam, bo może o czymś nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 że najpierw są dwa więc nie przejrzałeś(od początku zakładałem że będzie jeden), a skoro Tobie sie nie chce i piszesz, dla pisania to ja tu kończe rozmowę, nie widze sensu dalszych przepychanek maestro;). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Ale dlaczego przepychanek? To już zapytać nie można? Pomagaliśmy Ci merytorycznie przy tym projekcie. Wcześniej nie zauważyłem braku. Nie piszę dla pisania, a pytam się normalnie czemu nie ma kompletu... A ty się obraziłeś. Czyżbym był zbyt słabym modelarzem aby mi nie móc odpowiedzieć? Poniżej godności? Rafał nie jestem małym dzieckiem, z którym tak się rozmawia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 13 Stycznia 2009 Na wstępie galerii napisałem, że ma błędy merytoryczne. W warsztacie zakładałem że będzie jeden reflektor, 2 zjadł dywan - co było i jest opisane w wątku warsztatowym. Sam stwierdziłeś, że coś przejrzałeś - czego nie zrobiłeś, a piszesz..... Czyżbym był zbyt słabym modelarzem aby mi nie móc odpowiedzieć? Poniżej godności? Rafał nie jestem małym dzieckiem, z którym tak się rozmawia... ja tu kończe rozmowę, nie widze sensu dalszych przepychanek maestro;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Nie można tak od razu? O ile mniej byłoby pisaniny. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Bardzo fajna dioramka. Dobra koncepcja, ciekawa, urozmaicona scenka, scenografia też niebanalna. Graatulacje. Ps. Szkoda, że fotki nie są w kolejności od planu ogólnego, aż do szczegułów. I że nie ma na nich całej dioramki razem z ramkami. Co nie zmienia faktu, że zdjecia bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tees Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Miodzio !!!!!! Pozwolisz że spytam . Skąd wytrzasnołeś takie fajne kury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 13 Stycznia 2009 Share Napisano 13 Stycznia 2009 Również dołączam się do gratulacji, dioramka klimatyczna i przyjemna. Powiem szczerze gdy zobaczyłem żołnierza goniącego kureczki trochę się ubawiłem, bardzo dobry element. Przecież manewry manewrami ale też trzeba coś jeść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Czarek, dzięki, nie wiem czemu zrobiłem taki galimatias zdjęciowy, być moze pospiech...w następnym projekcie tak uczynię. tees - kury pochodzą z zestawu Tamiya, jednak by chodziły musiałem dosztukować im kawałek podbrzusza, nóżki i stopki. Witold, dzieki ;) Figurki wyrwałem z dioramki i właśnie są poprawiane...i chyba zaryzykuje stwierdzenie, że będą o "ton" lepsze(zdjęcia po ukończeniu i wtopieniu w teren). pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Figurki ukończone, wykonałem wedle pierwszej wersji, opisywanej w dziale warsztatowym. Chłopaki mają ubiory typowo poligonowe, sprane itd. Zdjęcia na szybko, oraz dodane jedno jak zasugerował Czarek - całość z ramkami. Skóra na fotkach zdake sie byc dość jasna, ale to był kompromis z ustawieniem światła - jeśliby miała być jak "na żywo", zginęłoby pole. Myślę, że teraz statyści prezentują się o niebo lepiej, od poprzedników. Kąpałem ich 4 razy :[ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 Serio teraz figurki są naprawdę na wysokim poziomie. Twoje figurkowe umiejętności szybują coraz wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 14 Stycznia 2009 Dziękuję Na fotkach dojrzałem błyski, już są zamalowane lakierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Stycznia 2009 Super Moderator Share Napisano 14 Stycznia 2009 Witam. Bardzo ciekawa jest twoja praca. Według mnie kolory są super dobrane. Jak bym nie wiedział to bym pomyślał, że byłeś w lesie lub gdzieś na polanie, naładowałeś do wiadra ziemię i wysypał ją na podstawkę kolejnie formując ją. Nie będę pisał co bym zmienił, a czego nie, bo nie oto tu chodzi. Moje gratulacje, bardzo mi się podobają te manewry które wykonałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 14 Stycznia 2009 Share Napisano 14 Stycznia 2009 O Rafal jakas fajna makietke zbudowales Fajniutka. kompozycyjnie i logicznie nie do konca mi pewne rzeczy pasuja ale zostawie je dla siebie bo w detalu super. P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Dzieki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 15 Stycznia 2009 Share Napisano 15 Stycznia 2009 "Rafale dioramowy" - ostatnie zdjęcie przypomina scenkę pt. "Gąskami ją" (kapliczkę), no ale to tylko moja luźna obserwacja... Co do pozostałych detali - kolor ramki jest "trendy" (mahoń rulez ). U Ciebie widać oryginalny półmatowy połysk tej lakierobejcy, chyba lepiej prezentowałoby się to po zmatowieniu (to oczywiście kwestia własnych preferencji, w moim odczuciu ten połysk może odciągać uwagę od samej "zawartości w ramce", choć sam używałem ostatnio tego lakieru i po zmatowieniu emaliowym MM wygląda jakoś nienaturalnie). A za całokształt duuuuża zgrzewka Ci się należy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 15 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2009 Z tą ramką, to jest inny myk, to gotowiec..i nawet nie drewno, a jakaś "okładzina" przyklejona Co do trendów, tu też się nie znam..siedzę Ci ja w tych swoich kilku m2, mam swój świat modeli i składam kawałki plastiku ;). Jak następna ramka będzie lśnić, ciachnę ją matowym akrylem. Dzieki, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Stycznia 2009 Share Napisano 16 Stycznia 2009 (edytowane) Przepiękna i ciekawa dioramka Jedynie nie pasuje mi żołnierz polujący na kury - nie wygodniej było by mu ganiać bez tego całego majdanu na plecach Edytowane 16 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 16 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2009 nie wygodniej było by mu ganiać bez tego całego majdanu na plecach Question nie było czasu, zostawił karabin obok kumpla i rzucił się w pogoń, za kurami Dzieki tornado pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi