Wojtek B. Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 Te centki to je błoto zniweluje, na razie jest tylko koło wozu, będzie na całej długości drogi. Co do odcieniu szarości w realu wygląda nieco lepiej niż na zdjęciach, zobacze jak będzie wyglądało kiedy zrobie te błotko na drodze, jak to się ma do całości, jak kolorystyka będzie się biła za bardzo to poprawię. A co do partyzanyów to interesują mnie z terenów kresowych, albo nieco południowo-centralnej. Dziękuje za uwagi i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 Te centki to je błoto aśś mnie ubawił, przepraszam, ale czytając to..wpierw zgłupłem, później zajarzyłem ;) Coś w kwestii wody, jesli nie uznajesz za finalne wykonanie strumyka, to proponowałbym ta warstwe, która teraz jest maznąć rozcieńczoną akrylówką, po wyschnięciu, dac na to kolejną, cienka warstwe wody - zróżnicuje Ci to dno oraz kolor wody. O drodze wspomniałbył już kolega. W koleinie, zrobiłbym nieco krótszą ta trawke i gęściej upchał w każdym "kiściu" - za cholerę..wyleciało mi z głowy, jak to się fachowo nazywa. Do konarów drzewa, dokleił drobniejsze gałązki, a na krzaki(roślinność średnią) wybrał nieco mniej "pozawijane" gałązki( i tu też dokleił po kilka cieniutkich gałązek - korzeń jakiegoś zielska, co chwastami zwą, bądź pokrzywy) Ciesze się, że podjąłeś walkę z tematem i bacznie obserwuję. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Jak wiesz co chcesz zrobić to jestem spokojny, bo myślałem, że centki zostaną Ogólnie jestem pod wrażeniem i fajnie, zę podjąłeś akurat ten temat. Co do zdjęć partyzantów to przeglądnałem literature jaka mam, ale w wiekszości zdjęcia przedstawiają pamiatkowe zdjęcia całych oddziałów a Tobie chyba potrzebni są konkretni ludzie. Stad na razie tylko 2 zdjęcia, ale może pomogą. Oba zdjęcia pochodzą z ksiażki "Burza na Wołyniu" W.Filara Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 Dzięki wielkie [EC]Duke za zdjęcia . Dzisiaj bawiłem się z ustawianiem koni do wozu na diorce i przymierzam się do ich dalszego okablowania i małych poprawek; W związku z tym okablowaniem chodzi mi szczególnie o lejce z czego mogę je zrobić . Myślałem o zrobieniu ich z taśmy maskującej Tamiyi albo z odpowiedniej grubości nitki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kat Napisano 14 Lutego 2009 Share Napisano 14 Lutego 2009 Może by te lejce z jakiejś grubszej foli? Coś w stylu okładka z zeszytu, torba z biedronki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 W związku z rozmyślaniem nad wykonaniem lejców, chyba zrobie z odpowiedniej grubej nitki, ale jeszcze nie wiem. Zabrałem się za figurki partyzantów, zamierzam wykonać trzy figurki, pierwsze dwie, będą nosić mundury niemiecki zaś trzecia będzie w ubraniu cywilnym. Oto zdjęcia z prac nad dwiema pierwszymi; Mundur w tej figurce ma być umęczony życiem partyzanckim Ma być stargany, nieco zdziurawiony, oczywiście w końcowym etapie dziura w mundurze będzie nie co mniejsza niż teraz jak widać na zdjęciu A ta ma przedstawiać partzanta, którego dokarmia dziewczynka z wozu. Na tym etapie przykleiłem ręke która pochodziła z innego zestawu, oraz podniosłem nieco głowe, dlatego żeby wpatrywała się w dziewczynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 A ta ma przedstawiać partzanta, którego dokarmia dziewczynka to partyzant to jakiś zagrożony wyginięciem zwierz? czekam na rozwój tych potworków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Jak na razie wyglądają nieźle, zobaczymy co dalej będzie. 3mam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Wojtek prowadzi akcję "Dokarmianie partyzantów zimą" :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Fajnie idzie. Czekam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Chciałem teraz zaprezentować Wam prace jakie trwają nad trzecią figurką. Niestety abo stety w większości jest zrobiona przezemnie, ze śmieci wziołem tylko głowe i dłonie, a poze figurki odgapiłem z pudełka Dragona które przedstawiało żołnierzy niemieckich i wziętego do niewoli niby-polskiego oficera tylko, że ja zrobiłem cywila. Więc tak pierwsze z drutu zrobiłem szkielet/rusztowanie , potem naniosłem mase modelarską womodu i zaczołem odpowiednio kształtować postać, tutaj najtrudniejsze było wykonanie rąk, następnie gdy wszystko utwardziło się z Green Stuffa zaczołem robić szczegóły swetra, pasek a także górną część głowy( wiem, że ze mnie taki fryzjer jak z koziej dupy trąbka ), jak i wystającą troche spod swetra koszule. Natomiast kabure z pistoletem wziołem też ze swoich śmieci i całość na tym etapie wygląda tak; Ogólnie facet wygląda na napakowanego, jeszcze będę nad nim pracował i zobacze jaki będzie końcowy etap, ja narazie jestem w miare z niej zadowolony. PS; przepraszam za jakość zdjęć były robione w nocy przy słabym oświetlenu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Włosy wyglądają jak hełm :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Włosy wyglądają jak hełm :P Tak może wyglądają, ale właśnie dzisiaj wieczorem zaczne tę figurkę paprawiać, napewno znikną te dziurki na swetrze co je widać na zdjęciach, jak również poprawię tą fryzure i spodnie, myśle też nad wykonaniem brody albo zarostu, jak wybiorę tą drugą opcję to tylko odpowiednio maznę farbką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Kamień z serca spadł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 wiesz co może nie mazać farbką jak chcesz zrobić zarost nie lepiej suchymi pastelami albo wykałaczką porobić kropki małe lub farbę twarzy zmieszać z farbą zarostu i tylko tam dzie chcesz zarost pomalować tam....... ja te sposoby próbowałem i są dobre ale jako model i figurki cywili wyszło zaje......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Dzięki za Wasze uwagi, tak jak wspomniałem wczoraj wieczorem pracowałem nad tym partyzantem, troche szlifowałem sweter, poprawiłem nieco fryzure, oraz dałem podkład, ale nie jest to końcowy etap nad obrubką tej figurki, oto zdjęcia; Także wziołem się za tą figurkę, częściowo ją już pomalowałem, dorobiłem opatrunek na lewej ręce, oraz zrobiłem fruzure gdyż nakrycie głowy w tym wypadku czapka nie posowała do głowy, teraz maluję buźkę; Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Partyzanci leśni raczej nie biegali z biało czerwoną opaską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Ten akurat biegał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 figurka jak na smorobke wyszla swietnie ale malowanie juz nie teges,chyba za gesta farbe nakladales.twarz do poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 figurka jak na smorobke wyszla swietnie ale malowanie juz nie teges,chyba za gesta farbe nakladales.twarz do poprawki Twarz jeszcze nie skończona ja z początku nakładam ciemniejsze warstwy farbki potem nakładam jaśniejszą farpkę a na samym końcu lekko cieniuje w zależności jaki chcę uzyskać kolor skóry; Teraz dopiero będe malował jakby to powiedzieć końcowy jej etap. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 mogłeś torszkę rozjaśnić pierwszy kolor twarzy ale jako tako jest dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Kolego czytaj ze zrozumieniem, to jeszcze nie jest końcowy efekt twarzy. Na to przyjdzie jeszcze retusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Prace nad pierwszym z trzech partyzantów dobiegają końca, zostały tylko kosmetyczne poprawki (tak mi się przynajmniej ja wydaje), oto fotki; Zaczołem też malować kolejną figurkę; Oczywiście wszystkie czy też wszystko maluje farbkami vallejo. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Wyszła całkiem przyjemnie. Dobrze mu z oczu patrzy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Ten nizej wygąda jak Luck skywalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi