tornado Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Witam w moim nowym temacie Dzisiaj odebrałem paczkę z modelem kutra Nie potrafiłem odłożyć go do szafy, ba nawet nie mam gdzie za bardzo przechowywać kolejnego wielkiego pudła (101X35X14 cm). Tak więc wziąłem model na warsztat, a wszystkich chętnych zapraszam do oglądania relacji z jego budowy. Po rozpakowaniu pudła okazało się, że kawałek lewej burty był odłamany Wystarczyła przysłowiowa kropla kleju i wszystko jest już ok Prawdopodobnie ze względu na wielkosć modelu (długość 100 cm.) kadłub montowany jest śrubami. Ułatwiło mi to sprawę, gdyż po skręceniu połówek i zalaniu łączeń klejem nie musiałem modelu ściskać gumami i klamerkami Wadą tego patentu jest to, że plastikowe zaślepki trzeba będzie szpachlować. Skleiłem podstawkę pod model i zrobiłem przymiarkę z pokładami. Jak narazie wszystko ładnie do siebie pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Jakie malowanko tej ślicznotki wybrałeś? Bo poza szaro-czarno-czerwonymi były też w całkiem fajne kamuflaże w przeróżne wzory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 To jest kawał łódki, możną ją chyba zrobić w wersji zdalnie sterowanej , no nic, chętnie popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Jakie malowanko tej ślicznotki wybrałeś? Bo poza szaro-czarno-czerwonymi były też w całkiem fajne kamuflaże w przeróżne wzory... Myślałem nad esami-floresami, ale chyba wybiorę malowanie z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 20 Stycznia 2009 Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2009 Fajne pływadelko Ostrzę sobie na niego zęby ale jak narazie staram się zdroworozsądkowo podejść do tematu kolejnego zakupu, szczególnie że u siebie na warsztacie, w następnej kolejności po Mikasie, będę miał USS San Francisco 1942. Ze względu na gabaryty tego cudeńka, nie będę mógł sobie za szybko na nie pozwolić - brak sensownego miejsca na prezentację - dlatego pewnie prędzej pojawi się ELCO 80' (również z Italerki). Jednak, jak znam siebie, to posiądę ten model - tornado, daj tutaj szczegółową relację, albo wręcz BARDZO szczegółową, bym mogł w przyszłości skorzystać z twojego doświadczenia Tymczasem siadam, patrzę i kibicuję Tylko się nie ociągaj z robotą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Widziałem ten model w modelarskim... zajmował więcej miejsca niż kilkanaście modeli w 1/72 . Ale ta cena- chyba 350zł Powodzenia w budowie. p.s Tornado mam do Ciebie prośbę.Jak skończysz model to proszę Cię połóż go na wagę (zżera mnie ciekawość ile będzie ważył ten kolos) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 UUU kawał łajby powodzenia!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
deptak Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 A mnie sie podobie ta instrukcja z rysunkami 3D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RobertROBO Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Cześć Fajna łódka się zapowiada. Czy mógłbyś zdradzić tajemnicę w jakiej cenie kupiłeś ten model? Ewentualnie,żeby nie robić kryptoreklamy, czy mógłbyś na private podać namiary na sklep? Dzięki, będę kibicował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 zapowiada sie super relacja ... siadam w pierwszym rzędzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Fajna łódka:) Siadam w najbliższym wolnym miejscu i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 (edytowane) Pobawiłem się jeszcze trochę z kutrem - zaślepiłem okienka ze śrubami, przykleiłem prowadnice z zewnętrznymi wałami (środkowy będzie montowany po pomalowaniu kadłuba) i zamontowałem stery. Na koniec poszpachlowałem co było do szpachlowania i to tyle na wczoraj. To jest kawał łódki, możną ją chyba zrobić w wersji zdalnie sterowanej W pierwszej chwili tak samo pomyślałem, ale że nie mam pojęcia co i jak to se odpuściłem. daj tutaj szczegółową relację, albo wręcz BARDZO szczegółową, bym mogł w przyszłości skorzystać z twojego doświadczenia Postaram się Swoją drogą też ostrzę zęby na ELCO 80 p.s Tornado mam do Ciebie prośbę.Jak skończysz model to proszę Cię połóż go na wagę (zżera mnie ciekawość ile będzie ważył ten kolos) Nie ma sprawy, sam jestem ciekaw jego wagi - w obecnej chwili waży 98,6 dkg. Czy mógłbyś zdradzić tajemnicę w jakiej cenie kupiłeś ten model? Ewentualnie,żeby nie robić kryptoreklamy, czy mógłbyś na private podać namiary na sklep? Model kupiłem na allegro za 359 PLN + 15 PLN koszt wysyłki. W piątek widziałem go też w sklepie Moje Hobby za niespełna 400 PLN, ale już go nie ma. Edytowane 20 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 20 Stycznia 2009 Share Napisano 20 Stycznia 2009 Tornado.....jakby robili u-booty w 1:24 albo 1:35 to byś brał? Siadam i obserwuję powodzenia! EDIT: Teraz wiem po co Ci było tyle Extra Thina! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2009 Tornado.....jakby robili u-booty w 1:24 albo 1:35 to byś brał? No ba - przecie to moja skala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 ech... właściwie to można było się spodziewać tej relacji, kto jak kto ale Ty lubisz takie kolosy z chęcią popatrzę na relację Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 Wielkie bydle - wielkie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 To jest kawał łódki, możną ją chyba zrobić w wersji zdalnie sterowanej Smile W pierwszej chwili tak samo pomyślałem, ale że nie mam pojęcia co i jak to se odpuściłem. Służę pomocą w sprawie elektroniki oraz przerobienia, jak jeszcze się zdecydujesz to pisz na priv (szkoda, że nie zajrzałem tu wczoraj ). 100cm długości , muszę ją mieć, będzie fajnie śmigać po wodzie, może po Hermannie (tylko kiedy ja go skończę ), a po drugie mam chrapkę na Fletchera od Revella (oczywiście RC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Służę pomocą w sprawie elektroniki oraz przerobienia, jak jeszcze się zdecydujesz to pisz na priv (szkoda, że nie zajrzałem tu wczoraj ). Dzieki za oferowaną pomoc, niestety jest już za późno - pokład przyklejony i skręcony wkrętami, a teraz nie będę tego rwał. Fotka tego co zrobiłem wczorajszego wieczoru: Pokład przytwierdzony do kadłuba, otwory z wkrętami zaszpachlowane i wyszlifowane (także te w burtach). Skleiłem i zamontowałem wyrzutnie torped, przykleiłem pierwsze blaszki: i z zamkniętą furtą: Złożyłem także wloty wyrzutni (drzwi ruchome), narazie stoją na pokładzie tylko do przymiarki: i jeszcze jeden rzut okiem na wyrzutnie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 (edytowane) NO i za przeproszeniem PUPA naogłądałem sie i pewnie po sobocie będe nabywcą w Martoli stoi takie pudło i przeszkadza figurki Dragona oglądać to chyba zniknie jak i pare złotych z mojego porfela będe kibicował powodzenia Jak składalność i jakość warte ceny ? No i zestawu figurek możemy sie spodziewać ? Edytowane 21 Stycznia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 21 Stycznia 2009 Share Napisano 21 Stycznia 2009 NO i za przeproszeniem PUPA naogłądałem sie i pewnie po sobocie będe nabywcą w Martoli stoi takie pudło i przeszkadza figurki Dragona oglądać to chyba zniknie jak i pare złotych z mojego porfela będe kibicował powodzenia Musze sobie aby to zrozumiec. Jedrus a dla Ciebie jak zwykle Chciałem już napisać, że to wielkie pudło ale zapomniałem, kto jest autorem relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2009 Jak składalność i jakość warte ceny ? No i zestawu figurek możemy sie spodziewać ? Wszystko ładnie do siebie pasuje, model praktycznie sam sie skleja Nie licząc maskowania śrub i wkrętów szpachli użyłem tylko na łączeniu ścian rufy. Zrobiłem przymiarkę sterówki i nadbudówki na śródokręciu - pasują idealnie, nie ma szpar Italerka postarała się z wypraskami bo nie ma żadnych nadlewek ani jam skurczowych, a i dziur po wypychaczach nie widać Figurek nie ma w zestawie, nie wiem czy będę rozglądał sie za nimi Ps. Postaraj się wstawiać znaki interpunkcyjne w tekście, Twój post wygląda jak byś strzelał z karabinu maszynowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 C.d. relacji: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 ale masz niesamowite tempo budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konradkur Napisano 22 Stycznia 2009 Share Napisano 22 Stycznia 2009 Tornado dziękuje i przeprzaszam za ,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Stycznia 2009 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2009 Tornado dziękuje i przeprzaszam za ,,,,, Nie ma sprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi