miqs Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 eKrystian, sry nie widziałem twojego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Nie zrozumiałeś mojego postu co napisałem po Tobie nie chodziło mi o to że napisałeś część tego co ja tylko to, że potwierdzam twoje słowa, że ujełeś to w skrócie i się z tym zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 Tak ale przeróbka ramy dorobienie zderzaka skrócenie budy z naczepy rozłożenie wszystkiego na ramie to proste rzeczy nie są .A z reguły jak ktoś robi 2 model to miszczem nie jest , niech lepiej sklei kilka model w miare a potem się bierze za przeróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 eKrystian, jakbym widział, że napisałeś to bym nie ujął tego w skrócie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M@rcin Napisano 27 Stycznia 2009 Share Napisano 27 Stycznia 2009 miszczem Miszczem napewno nie jest, ale mistrzem, to kto wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 28 Stycznia 2009 Share Napisano 28 Stycznia 2009 chlopcy troche glupi pytanie ale mam 12 lat i jeszcze tego nie robilem jak przedłużyć rame przy scani 164l tak aby zamontować 2 osie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Mam pytanie czy trudno jest zrobic drugą skrętną oś w ciężarówce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mechanik Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Nie zależy jaki ciągnik jak volvo to mają ale i tak się da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 W scani zastanawiam sie jeszcze w jakiej ale chyba trójke z trzema osiami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Stycznia 2009 Share Napisano 29 Stycznia 2009 Witam Mam pytanie Właśnie buduje Scanie Longline i tu sie rodzi moje pytanie o ile mam przedłużyć ramę jeżeli chciałbym zrobić wersję 4x2 (znaczy się ta krótszą ) proszę o szybką odpowiedź z góry Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Poszukuje wszelkich schematów instalacji do iveco turbostar 19-48 najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Dokładnie, też dołączam się do prośby o jak najbardziej szczegółową dokumentację Iveco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Stycznia 2009 Share Napisano 30 Stycznia 2009 Merlin I Poszukaj w warsztacie tematu o Longline Truckerka. Tam Trucknology wrzucał wymiary ramy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Praetorian chodzi ci o to? to widziałem ale chodzi mi o długość ramy wtedy gdy jest jedna oś z tyłu coś takiego bo nie mam kasy na dodatkową oś z żywicy za 100 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 To kup oś od normalnego modelu Italeri... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 a ma ktoś na sprzedaz oś skrętną od italerii??? Kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 a ma ktoś na sprzedaz oś skrętną od italerii???Kupie Jest do tego odpowiedni dział.... viewforum.php?f=59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Mógł by mi ktoś powiedzieć jak to się nazywa chodzi o te platformę doczepiona do trucka chodzi mi o nazwę model producenta tej konkretnej naczepy. Ewentułalnie jak ktoś posiada plany tej machiny to również proszę o pomoc. Mam jjeszcze takie fotki ale niewiem czy to ta sama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jest to naczepa gabarytowa typu flat bed... Nic więcej nie powiem, poszukaj w google, sporo tam tego a planów... Heh ciężko je znaleźć. Ps jeśli się mylę proszę poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 fliper_nx No a masz jakieś plany na kapie ? bo coś nie widać w tych googlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Planów takiego monstrum nie mam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 To nie jest flatbed, ale "lowboy"... Typowa naczepa do przewożenia ciężkich ładunków w stanach. Składa się z kilku części. Z wózka który przyczepia się do ciągnika, z samej naczepy oraz ewentualnie drugiego wózka na końcu, który dodatkowo odciąża samą naczepę. Szukaj pod hasłem LOWBOY. EDIT: O TAKA stronka na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Praetorian Dzięki za link mam za dużo opon i felg i nie wiem co zrobić z nimi stąd pomysł na zrobienie czegoś takiego .Na razie zaczynam robić podwozie 8x6 do trucka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 jak mam przedlużyć rame przy scani zeby zrobić 6x4 przy scani 164l italeri może ktoś mi pomuc a jak ktoś ma to prosze o instrukcję w fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jackon Napisano 31 Stycznia 2009 Share Napisano 31 Stycznia 2009 Jest do kupienia konwersja żywiczna za 40euro http://www.modelltrucksandparts.at/shop/product_info.php?info=p585_KFS-CONVERSION-KIT-6X4-AIR-SUSPENSION-FOR-SCANIA.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi