dweler Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Witam Zeby dalej utrudniac sobie zycie zbudujemy taki oto wlasnie pojazd ktory w rzeczywistosci powastal tylko w skali 1:15 a mial sluzyc pod Staliningradem jako przebijak do scian.Z pudelka uzyje tylko podwozia a za pancerna obudowe posluza mi kawalki plastiku z reklamy sniezki.Jak by ktos chcial z tego zestawu zbudowac normalnego elefanta to serdecznie odradzam.Inbox oraz szkice i materialy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Ciekawy pojazd. Wygląda na prosty, a rzeczywistość pewnie będzie inna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Budowe rozpoczalem od zmontowania podwozia ktore w tej firmie ma fajnie zrobione ruchome zawieszenie co przydalo by sie w dragonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Dioramka będzie? Ciekawy pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 No dioramka z wbitym pojazdem w mur fabryki. Bardzo ciekawa konstrukcja. siadam w pierwszym rzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Pomysł na scenkę, zostawmy autorowi. dweler, nie wiedziałem o istnieniu takiego projektu. Świetny temat ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Lutego 2009 Autor Share Napisano 6 Lutego 2009 No dioramka z wbitym pojazdem w mur fabryki bardziej cos w formie podstawki z kupa gruzu i moze jakas sciana chyba ze projek zacznie ewoluowac Świetny temat ! wiem co masz na mysli.te wielkie powierzchnie do obijania,rysowania i robienia zaciekow .teraz jeszcze trzeba znalezc jakies nietypowe ale efoktowne kammo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Lutego 2009 Autor Share Napisano 8 Lutego 2009 elo dzisiaj w potach i smarkach do kolana wymeczylem czesc pancerza,troche bylo problemow ale jakos poszlo.fajnie sie szlifuje to tworzywo ale nie utnie waskiego paska bo sie zwija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Jesteś pewien, że "pionowe" ścianki są odpowiednio nachylone? Wydają mi się zbyt pionowe ;-) Super temat!! Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 tworzywo ale nie utnie waskiego paska bo sie zwija http://i300.photobucket.com/albums/nn24/wodzik730/rozne/deska.jpg w temacie z Isem Pawła(Wodzik730) masz opisane jak ciąć by sie sprężynka nie robiła pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Staliningradem Nie chce być niemiły, ale wielu ludzi nie za bardzo chyba wie od czego pochodzi nazwa miasta a mianowicie od Stalna a nie Stalinina... Pouczam nie z zawiści, czy jakiejś złej woli, ale ogulnie ludzie bardzo często piszą/mówią niepoprawinie te nazwę, więc to tylko taki mały apel do wszystkich, chcecie znać się troszkę na historii to wymawiajcie poprawinie nazyw... http://pl.wikipedia.org/wiki/Wo%C5%82gograd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Jesteś pewien, że "pionowe" ścianki są odpowiednio nachylone? Wydają mi się zbyt pionowe ;-) katy nie wszedzie beda sie zgadzac gdyz nie mam do tego talentu ale mam nadzieje ze uda mi sie zachowac ogolny charakter pojazdu.jak mawiaja starzy fachowcy "nie wszedzie musi byc pion i poziom" w temacie z Isem Pawła(Wodzik730) masz opisane jak ciąć by sie sprężynka nie robiła a no widzialem tylko zapomnialem chcecie znać się troszkę na historii to wymawiajcie poprawinie nazyw... spoko,to mialem na mysli tylko mi sie zle napisalo pomeczylem dalej i dorbilem przod oraz tyl,tak jak mowie nie wszedzie katy beda sie zgadzac bo mam trudnosci zeby to poprawnie rozmierzyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 hee, ale cudo, czekam na cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Może pomoże: http://www.coldemons.com/vehicles/rammtiger/rammtiger.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 hee, ale cudo, czekam na cd chyba cudak Może pomoże: lol niezly,troche koles namieszal w konstrukcji ale pojazd daje wlasnie pole do popisu.dzieki SmokHaosu dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 burzymur z linki Smoka wymiata...no może za czysty, ale fajne "dzikie" kammo ma. dweler, pokombinuj jasiu nad nim;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Niezły czołg z śnieżka cammo:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 cos tam sie robi ale wolno bo duzo czasu mitrezy docinanie i pasowanie elementow.dzis przod wraz z ta dodatkowa plyta u gory oraz sponiewieralem troche gumowe bandaze na kolach.teraz schnie a jutro szpachlowanie,szlifowanie i tak w kolo ps.jakies czaderskie pomysly na kamo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Jakie bandaże? One czasem nie maja stalowych kół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 Jakie bandaże?One czasem nie maja stalowych kół? Rolling Eyes ekhm,no,ten...raczej gumowe,na zdjeciach widac ze to ciemny kolor ale to moze wytarcia,jak tak to wtopa.powiedzmy ze po burzeniu tych scian i jezdzeniu po ceglach caly dzien tak sie porobilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 coś kleił ostatnio, były tam bandaże? na tym podwoziu sa stalowe koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 Coś takiego mam, niby wyglądają na stalówki, ale wydaje mi się że z grubej gumy pasek jest dookoła... http://www.achtungpanzer.com/pz6.htm do wyboru do koloru http://www.geocities.com/Pentagon/Bunker/8757/German.html Pomysł na cammo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skikut87 Napisano 11 Lutego 2009 Share Napisano 11 Lutego 2009 wiec z tego co mi wiadomo i widziałem to Elefanty Ferdinandy czy tam tygrysy P jak kto woli miały bardzo skomplikowane kola jezdne w budowie ale mniejsza o to fakt jest taki na zewnątrz były STALOWE bandaże pod nimi podajże dziwny taki pierścień. Wiec szpachla w łapę i naprawiaj bo cegły na bank by tak nie uszkodziły stali(Fe3C jest dosyć twardy :P ) P.S sorka za rysunek na szybkości go rysowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 11 Lutego 2009 Autor Share Napisano 11 Lutego 2009 coś kleił ostatnio, były tam bandaże? no normalnie w bergerze jak i wczesniej w ferdku opierdzielilem na czarno jako gume.czlowiek se zyje w blogiej nieswiadomosci az go brutalnie uswiadomia Pomysł na cammo?? lo matko heretyki!! Wiec szpachla w łapę i naprawiaj dzieki za info,przyda sie w przyszlosci ale nie ma sie co spinac,tu konstruktorzy narzucili akurat cienki bandaz gumowy.mnie sie podoba dzis troche poszlifowalem i dorobilem wlaz tylny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 12 Lutego 2009 Share Napisano 12 Lutego 2009 Pomysł na zawiasy fajny tylko spasuj to trochę lepiej- w ten sposób wygląda jakby sobie wisiały w powietrzu (przerwy pomiędzy częściami zawiasów). tak ciężkie drzwi musiałyby się na czymś oprzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi