dweler Napisano 12 Lutego 2009 Autor Share Napisano 12 Lutego 2009 spasuj to trochę lepiej- w ten sposób wygląda jakby sobie wisiały w powietrzu trafna uwaga,nie pomyslalem nad tym w kwesti realnych zawiasow,ktore juz poprawilem oraz dorobilem troche spawow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 13 Lutego 2009 Share Napisano 13 Lutego 2009 ooo skorupiak nabiera detali, super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 14 Lutego 2009 Autor Share Napisano 14 Lutego 2009 dzis nic nie zrobilem bo mnie wyciagli na piwo a jutro jakies swieto amerykanskie czy czus tak ze trzeba z kobita spedzic :(. a co z miloscia do modeli?good night and pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 witam dzis dorobilem kilka drobnych szczegolow i to chyba wszystko co znajdzie sie na pancerzu gdyz z zalozenia ma to byc plaski klocek i nie chce zlamac jego prostej bryly zbyt duza iloscia elementow.tak ze jak jutro wszystko dobrze pojdzie to mozna leciec z podkladem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Co do tych ogniw z podpisu, to może warto kupić taniusie Hobby Bossy?! Co do samego modelu, prawdą jest że "papierkowa armia" mnie nie interesuje, ale doceniam Twoje prace, z racji czystości klejenia i pomysłowości w budowie tego czegoś... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Lucas HS,Jakub Ślęczka dzieki to może warto kupić taniusie Hobby Bossy o?nawet nie wiedzialem ze takie sa.dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Konkretnie takie "cuś": http://mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=993485 Cena jak widzisz, dość przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Konkretnie takie "cuś" gaski juz zamowione,smieszne jest to ze szukalem wczesniej a tu taka akcja,dobra niewazne.dzis pierwsze malowania,uzylem valejo darg yelow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Łooo, ramm wygląda super. Jedynie co do grubości przedniej płyty mam wątpliwości. Tiger I by sie takiego czołowego nie powstydził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Jedynie co do grubości przedniej płyty mam wątpliwości dzieki.moze i tak ale zbytnio nie przykladalem wagi do odwzorowania grubosci plyt. wedlug projektu mial miec pancerz od 100 do 150mm czyli od 2,8mm do 4,2mm w skali(dobrze licze?).moj w calosci ma 2mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Na przedniej płycie w górnych narożnikach widać śaldy kleju. Popracuj trochę nad spawami, ich krawędzie nie mogą pionowowe i podniesione do góry, jak to masz na tej dużej naspawce na górze płyty czołowej. "Pancernosć" spawów łączących płyty "budy" jest przesadzona (wydają się nieskalowa). Gigant ogólnie robi pozytywne wrażenie, w szczególności wkład własny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Faaaajny, wygląda jak jakaś średniowieczna maszyna oblężnicza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 dzieki za wszystkie uwagi.dzis zrobilem sobie szablonik z tasmy malarskiej i psiuknalem pierwsza czesc kamo.mam zamiar domalowac jeszcze brazowe zygzaki zalamaujace se pod katami ale nie wiem czy to dobry pomysl,musial bym sie zabic gdybym sobie zchrzanil robote.tak narazie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Hehe, fajny stworek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 elo ogniwa juz do mnie dotary,zostaly powycinane i oskrobane.ich jakos w porównaniu z magick trackami dragona oceniam na 4- ale cena w sumie to rekompensuje.domalowalem rowniez kamo,nalozylem kalki i pojechalem calosc sido.i byla tragedia ze az wstyd wiec skasowalem fotki i bede sie cos ratowal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 tak wyszlo kamo i pierwsze washowanie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 23 Lutego 2009 Share Napisano 23 Lutego 2009 "rence" mnie opadły, to i sie nie odzywałem, teraz jednak stanowczo lepiej, stanowczo ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 dzis troche obtluklem potwora,no moze troche bardziej niz troche: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Średniowiecze normalnie... Przy takich obtłuczeniach to chyba powinny być jakieś wyżłobienia w metalu i zagięcia na krawędziach? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badger Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Podoba mi się to Twoje dzieło. Obicia z przodu może trochę mniej, ale to początek pracy "obskrobczej" jak mniemam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Hmmmm. Przy takich grubościach płyt pancernych nie wiem czy jest możliwe żeby sie powiginały w trakcie taranowania barykady czy też muru. Model powala mnie na kolana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Hmmmm. Przy takich grubościach płyt pancernych nie wiem czy jest możliwe żeby sie powiginały w trakcie taranowania barykady czy też muru. Racja. Chodziło mi nie o same blachy ale ich krawędzie. Te ostrokrawędziste spawy na kantach mogło trochę powgniatać? Bo jak rozumiem farba się pozdzierała przy taranowaniu. Model powala mnie na kolana Zgadzam się w pełni. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 24 Lutego 2009 Autor Share Napisano 24 Lutego 2009 dzieki chlopacy za wszyskie opinie.w dzisiejszym odcinku roznorakie zacieki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 24 Lutego 2009 Share Napisano 24 Lutego 2009 Dobrze całość ogólnie wygląda. Obicia też są OK, mi się takie klimaty bardzo podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi