tomek14147 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Witajcie. W końcu postanowiłem zabrać się za swoją pierwszą "trzy-piątkę". Wybór padł na T-34/85 Dragona. Zacząłem robić podwozie, oraz odciąłem błotniki, ponieważ z wanną były odlane "kwadratowe", a powinny być "pólokrągłe". To by było na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Robiłem jakiś czas temu ten model. Jak dla mnie jest to świetny zestaw Będziesz go robił z osłonami czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Fajny model się szykuje. Życzę powodzenia w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Będziesz go robił z osłonami czy bez? Z osłonami. Fajny model się szykuje. Życzę powodzenia w budowie. Dzięki. Mam też jedno pytanie. Z ilu ogniw składała się jedna gąsienica do tego czołgu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Sam mam zamiar zrobić ten model. Przyłóż się, a będzie super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Mam też jedno pytanie. Z ilu ogniw składała się jedna gąsienica do tego czołgu? Instrukcja obsługi czołu podaje liczbę 72 ogniw, choć zdarzało się, że gąsienice miały po 74 ogniwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Póki co ładnie Ci idzie. Nie chcę jednak martwić, ale T-34 z osłonami miały całkiem inne koła i błotniki kanciaste. Jeśli dbasz o zgodnośc z orginałem to poszukam fotki i kwity według których sam robiłem kiedyś swojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 PiterATS dzięki. Nie chcę jednak martwić, ale T-34 z osłonami miały całkiem inne koła i błotniki kanciaste. No ładnie... Na szczęście nie wyrzuciłem tych odciętych błotników i będę mógł je przykleić z powrotem. Jeśli dbasz o zgodnośc z orginałem to poszukam fotki i kwity według których sam robiłem kiedyś swojego. Byłbym bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 mam takie pytanko ile on kosztował ????? bo tam chyba jest na pudełku cena ale zabardzo nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/9b/T34_85_4.jpg/200px-T34_85_4.jpg http://images13.fotosik.pl/12/46b1717947aaa928.jpg http://img495.imageshack.us/img495/235/t34berlin7mv.jpg Chwilowo to by było na tyle, resztę fotek mi wcięło. Ale myślę, że widać co i jak. W wypadku k230 - koła takie jak mają T-34 Zvezdy, błotniki kanciaste, bez przednich cześci(są dośc proste do zrobienia z blaszki), kopółka d-cy z podwójnym włazem. W wypadku tego drugiego tanka(prawdopodobnie k239), to chyba (patrząc na bandaż z dziwną fakturką)ma on wcześniejsze pełne koła - takie jak np. w większości T-34/76 Dragona. Błotniki tak pokrzywione, że cięzko stwierdzić, ale zapewne są to czołgi z jednej jednostki więc analogicznie kanciaste no i kopułka również z podwójnym włazem. Nie jestem pewny czy coś jeszcze trzeba w nich zmieniać - nie pamiętam, a swojego modelu juz nie posiadam. W każdym wymieniłem tutaj chyba te najwazniejsze cechy, może ktoś coś jeszcze doda od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Darth Wather kosztował mnie on ₤29.35 Kamil K. dzięki za info i zdjęcia, ale chyba zrobię go z tego co dał mi Dragon, bo nie mam kasy na wymianę części. Mimo to jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 tomek14147 Ja z chęcią wielką wymienię się z tobą kołami na koła z modelu zvezdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Ja z chęcią wielką wymienię się z tobą kołami na koła z modelu zvezdy Może byłoby to możliwe, gdyby nie fakt, że są one już przyklejone do wanny i nie da rady ich wyciągnąc bez połamania uchwytów do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 Tomku, po prostu możesz nie robić dodatkowego dopancerzenia, błotników przednich możesz w ogóle nie zakładać. Teciaki wielokrotnie je traciły. i Już po kłopocie. Heh problem ja widzę, jak Ty dotrzesz aerografem do przestrzeni za kołami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Tomku, po prostu możesz nie robić dodatkowego dopancerzenia, błotników przednich możesz w ogóle nie zakładać. Teciaki wielokrotnie je traciły. i Już po kłopocie. Też jest to jakieś wyjście. Najwyżej zrobie takie małe science-fiction. Heh problem ja widzę, jak Ty dotrzesz aerografem do przestrzeni za kołami... Miejsca jest tam całkiem sporo, więc jakoś dam radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 20 Lutego 2009 Share Napisano 20 Lutego 2009 jak możesz, to dopiłuj kółka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Witajcie. Po dłuższym odstępie czasu wznowiłem prace nad teciakiem. Model zasadniczo jest już zbudowany. Ogólnie sklejał się bardzo przyjemnie. Dragon dał stosunkowo dużo części fototrawionych do tego modelu, więć zdecydowałem się na zrobienie SF i w ramach treningu i ogólnego zaprzyjaźniania się z blachami przykleiłem większość dostarczonych blach. Poskładałem także Magic Track'i. Myślałem, że będzie gorzej. Gąski może nie wyszły jakoś nadzwyczajnie dobrze, ale to moje pierwsze staracie z tego typu gąsienicami, następne będą lepsze. Teraz parę zdjęć: Model z tymczasowo założonymi siatkami: Tutaj już bez. W paru miejscach będę musiał jeszcze pobawić się papierem ściernym oraz dać troszkę szpachli: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Bardzo ciekawie zapowiada się model. Jak na razie idzie Ci tylko szpachla w dłoń. Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Masz strasznie duzo szpar i dziur w modelu po szpachluj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Kolejny update: Z dniem dzisiejszym rozpoczynają się prace malarskie. Przed pomalowaniem na kolor bazowy postanowiłem zrobić pre-shading. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Nieźle nieźle jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 No, tak- szpary spore..... Robisz wersję z ogniomiotaczem????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 10 Kwietnia 2009 Share Napisano 10 Kwietnia 2009 No no ... zapowiada się całkiem całkiem !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Robisz wersję z ogniomiotaczem????? A tak sobie wymyśliłem, że zamiast KM-u dam miotacz ognia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Czekam już z niecierpliwością na dalsze etapy pracy, żeby zobaczyć jak wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi