JeyBee Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Panowie znakomicie!!! Robi się konkurencja:). Tak też myślałem nad SMD ale zdecydowalem się jak na zdjęciu. Zobaczymy jak wyjdzie to zawsze można zmienić w następnym projekcie. Ja zdecydowałem się na 9V. Kermit a robisz zasilenie wśrodku samolotu czt na zewnątrz? i czy robisz oświetlenie wnętrza, a jeśli tak to też diody SMD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 Kermit a robisz zasilenie wśrodku samolotu czt na zewnątrz? i czy robisz oświetlenie wnętrza, a jeśli tak to też diody SMD?Do tego jeszcze nie dotarłem, ale raczej będzie zasilanie w środku. I od razu uprzedzając Twoje kolejne pytanie o wymianę baterii odpowiem, że wstępnie już nad tym myślałem i wychodzi mi NATO, że któryś większy element nie będzie na stale złączony z resztą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 , że któryś większy element nie będzie na stale złączony z resztą. Pozdrawiam Może silniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 2 Maja 2009 Share Napisano 2 Maja 2009 , że któryś większy element nie będzie na stale złączony z resztą. Pozdrawiam Może silniki? To niegłupi pomysł, zależy tylko, na jakie napięcie się zdecyduję... Wszystko w swoim czasie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 3 Maja 2009 Share Napisano 3 Maja 2009 Tak też myśle o tej baterii. Ja wykorzystam - 9V i albo zwiększe luki bagażowe w Airbusie (brakuje 3mm) albo podwozie tylko musze opracować jakąs nieprześwitująca wkładkę od środka aby wewnętrze światło nie prześwitywało pod spodem na łączeniach. Myślę o foli aluminiowej lub wkładce plastikowej czarnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 No no coś ucichło w naszym Projekcie A. Jak tam u was postępy w pracach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 U mnie na razie przerwa techniczna, która potrwa do połowy następnego tygodnia. Potem znów powinno coś ruszyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 A ja wykńczam skrzydła z oświetleniem. Dziś podeśle jakieś zdjęcia. Ale ogólnie to wolno prace postępują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario18s Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 witam was dzis wlasnie dotarła do mnie paczka z A320 Condor, ale chcialem go zrobic w malowaniu wizz air. Nie wiecie gdzie mode dostac kalki do tego malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Kolega Pencil miał namiary do kogoś, kto handluje kalkami. Przeszukaj temat, mozliwe, że podawał tutaj te namiary. Jeśli nie znajdziesz to postaram się je zdobyć dla Ciebie. EDIT: Nudziło mi się, więc przeglądnąłem temat, bo byłem pewny, że Pencil zamieszczał tutaj tego maila. No i nie myliłem się : modelarstwo2009@yahoo.pl O spis kalek musisz zapytać tego Pana bezpośrednio, bądź Pencila, chociaz nie wiem czy będzie go nadal miał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Adres się zgadza - można do niego napisać i się dowiedzeć co można ewnetualnie zamówić . Aktualnie wystawia na allegro trochę kalek : http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12340816 Jeśli chodzi o moje transakcie - wszystko ok - kalki przyszły takie jak zamawiałem - bardzo miły kontakt. Są to generalnie kalki Brasi Decal - ja osobiście jeszcze ich nie kładłem ale chyba poczynił to Falcon... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario18s Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 o dziekuje bardzo koledzy musze napisac maila do tego pana. Kupiłem ten mode zakładajac ze zrobie go w malowaniu wizz air i musze choc wiem ze to trudne zdobyc te kalki :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Ja tez zamawiam u niego (modelarstwo2009) jest bardzo rzetelny. Polecam. Pencil - a nie masz moze jeszcze A300B (bo juz dwa sprzedales) a na ten model poluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pencil37 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Ano sprzedałem i to wszystkie dwa jakie mialem z ciekawostek został mi jeszcze do sprzedania A310 w malowaniu BalairCTA, YS11, oraz kilka bardzie popularnych jak AN-124, Condorde, Airbus A340 - wiem że to nie miejsce na interesy ale skoro padło pytanie - jak ktoś jest zainteresowany proszę na priw ewentualnie na gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Mam spore zaległości w temacie i składaniu, ale rzeczywiście jeśli chodzi o tego użytkownika Allegro "modelarstwo2009" to nie miałem żadnych zastrzeżeń Co do kalkomanii od niego to niestety jeszcze nie miałem okazji choć z brazil decal nakładałem kilka tygodni temu kalki na model. Tylko, że użyte kupiłem w hannants. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 I tak jak obiecałem sa zdjęcia (wreszcie jest czas bo skleja się kadłub) ale na tych łącznieach to niezla zabawa jest tak aby światło nie prześwitywało. [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 No dobrze ci idzieJeyBee. Ja w czwartek skrzydłami się zajme... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 I kolejne z pracowitego dzisiaj dnia. Wstępna przymiarka przed sklejeniem. Tutaj montaż 2 diody (po środku) bo jedna była z mało. i próba oświetlenia wewnętrznego aby zobaczyć co gdzie będzie prześwitywało, to teraz jeszcze można "uszczelnić" http://images39.fotosik.pl/122/b6affa1030bb94b5med.jpg' alt='b6affa1030bb94b5med.jpg'> (w przendiej części od spodu prześwituje bo nie ma wstawionej dolnej części, tam bedzie możliwość wymiany bateri)[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Czy na powyższym zdjęciu nie będziesz miał problemów ze złączeniem skrzydeł? Masz tam dwie "grudki" pewnie po lutowaniu przewodów; jak chcesz je umieścić, by druga część skrzydła dokładnie przylegała do pierwszej? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JeyBee Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 to była przymiarka. Miejsca lutowania spłaszczyłem, a ze skrzydeł zeskrobełem trochę masy i pasuje doskonale (ale było pracy przy tym zeskrobywaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Mam taką sprawę. W związku z tym , ze projekt trochę już trwa a żeby go kiedyś skończyć to ogłaszam informacje DO PROJEKTU GRUPOWEGO AIRBUS MOŻNA SIE JESZCZE ZGŁASZAĆ PRZEZ TYDZIEŃ DO PIĄTKU 5 CZERWCA ! PO TYM TERMINIE NIE BĘDZIE MOŻNA SIĘ PRZYŁONCZYC DO PROJEKTU. Mam nadzieje ze uczestnicy wyrażają zgodę. Jak ktoś ma jakieś zastrzeżenia prosze pisać na pw do mnie. EDIT:Relacja z prac A ja między czasem zacząłem malować skrzydła i położyłem kalkomanie na silniki. No w końcu to modelarstwo to upodobniłem budowę do prawdziwej więc położyłem kalki na okonie Fotki Tragedia ! Brakuje mi jednego wingledu. Co teraz zrobić (dorobić , nie umiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Mam taką sprawę. W związku z tym , ze projekt trochę już trwa a żeby go kiedyś skończyć to ogłaszam informacje DO PROJEKTU GRUPOWEGO AIRBUS MOŻNA SIE JESZCZE ZGŁASZAĆ PRZEZ TYDZIEŃ DO PIĄTKU 5 CZERWCA ! PO TYM TERMINIE NIE BĘDZIE MOŻNA SIĘ PRZYŁONCZYC DO PROJEKTU. Mam nadzieje ze uczestnicy wyrażają zgodę. Jak ktoś ma jakieś zastrzeżenia prosze pisać na pw do mnie. Rozumiem, że jak ktoś już siedzi w projekcie, to nie musi się martwić i spieszyć z budową? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Nie. Chodzi o to żeby już nikt nie dochodził... (bo byłby to wietrzny projekt ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 KonDi, jako że Ty jesteś założycielem wątku, to mam do Ciebie pytanie; jednocześnie każdy uczestnik projektu może się do niego ustosunkować. Jako,że powstał dział Projekty Grupowe, może poprosić moderatora, aby przeniósł nasz wątek do tego działu? Ponadto dorzucam dwa zdjęcia z mojej pracy. Podłączyłem diody i dokonałem pierwszego testu. Jak widać, trzeba będzie jednak dołożyć jeszcze przynajmniej jedną diodę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
b.aleksandrowicz Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Kiedy chcecie skończyć projekt ? Mam w poczekalni dużego Airbusa ale to praca do końca wakacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi