Krzychu126 Napisano 23 Kwietnia 2010 Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Świetnie! Kolorystyka bajeczna Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 24 Kwietnia 2010 Share Napisano 24 Kwietnia 2010 Bardzo fajne kolorki wnetrza a poszarpanym kolorem w takim miejscu to sie nie przejmuj bo nie bedzie tego widac. Zawsze mozesz tasma zakleic i poprawic.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 25 Kwietnia 2010 Share Napisano 25 Kwietnia 2010 Cud miód malina Pięknie wyszło, nie martw się tym paskiem wystarczy kilka dotknięć pędzelkiem. Wzór do naśladowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Dzięki A aktualnie męczę się z przednim zderzakiem . Nie jest on jeszcze do końca zrobiony- widać jeszcze gdzie nie gdzie małe dołki, więc trochę szpachlowania i szlifowania mnie z nim czeka. (jak zawsze super zdjęcia mi wychodzą ) Pomalowałem przednie nadkola: I dodałem chlapacze : Od paru dni kombinowałem nad "sojakiem" pod kominy. Jeden taki zapożyczyłem sobie z Volvo Vn780. Trzeba było go poszerzyć, i w tym celu musiałem wyciąć poprzeczkę i zastąpić ją nową - szerszą. Wszystko przeszlifowałem zaszpachlowałem to co się dało i wyglądało to tak : By Volvo VN : Dodałem po 3 śrubki (w zasadzie ich imitacje) na stronę oraz dorobiłem panel pod kable. Gniazda nie są zbyt wyrafinowane ale innego pomysłu i materiałów na to nie miałem pod ręką Z tyłu oczywiście wybiegają kable : Pomysł przyszedł po fotkach zamieszczonych w Trailerze , ze Scanią PolMack : I wszystko w kolorku : No i rozwinięcie mojego pomysłu z kołem za kabiną(z trzeciej strony relacji). Z tego względu że jest tam szczelina -spowodowana tym że słup od filtra przeszkadza w dużym stopniu przybliżyć stojak do tylnej ściany. Ale za to idealnie wchodzi tam koło, pomyślałem więc że będzie to dobre miejsce na przechowywanie zapasu. Teraz tylko muszę pomyśleć nad tym jak wkomponować (tzw. znaleźć miejsce) uchwyt który podtrzymuje wejście do obudowy filtra powietrza: 1:1 : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Wszystko elegancio wygląda Pomyśl nad jakimś mocowaniem zapasówki bo w realu koło waliło by o ścianę kabiny, nie mówiąc o tym, że mogło by wyskoczyć na jezdnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Zamocuje je za pomocą linki do prętów za oczka w kołach, chociaż nie wiem czy w takim wypadku uchylała by się kabina A jak nie to zrobię mocowanie na kabinie. Jednym słowem- pomyślimy, ale w jaki sposób je przymocuje , zobaczymy Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Bardzo ładnie Scania wychodzi ,bardzo dobry pomysł ze stojakiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2010 Kable cz.2 Było: Jest: Powiem tak ideał to to nie jest... Ale w gruncie rzeczy podoba mi się i tak to już zostawiam, tym bardziej że silnik został pomalowany i dokleiłem osprzęt : Jutro będę coś kombinował z washem.Obym tylko nie przesadził tak jak z V6 Magirusa A we wnętrzu męczę się z fotelami : Wszystko co widać na zdjęciach nie jest w finalnej wersji ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 Mam nadzieje że nie przesadziłem : Przed: Po : Jak by ktoś nie zauważył to brakuje kilka elementów przy silniku , min. lewara,turbiny z układem wylotowym ;) Muszę jeszcze poprawić wiatrak,bo farbka na nim nie chce zostawać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Jak dla mnie git majonez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Co do mocowsnie koła to jakoś możesz przerobić oryginalny wieszak, który daje italeri. I potem poprostu mocujesz wieszak do tego stelażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Bodzio silnik.... zaje* wiesz jaki Brudzik cudeńko jak dla mnie Tak trzymaj Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rabbit666 Napisano 6 Czerwca 2010 Share Napisano 6 Czerwca 2010 Kolor silnika ciekawy, ale jakoś tak mi przypomina stojące w muzeach maszyny rolnicze z XIX wieku Szczególnie w tym malowaniu, jak jakaś młocarka Ale nie - jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2010 Co do mocowsnie koła to jakoś możesz przerobić oryginalny wieszak, który daje italeri. Coś na pewno pomyślimy Kolor silnika ciekawy, ale jakoś tak mi przypomina stojące w muzeach maszyny rolnicze z XIX wieku Very Happy Szczególnie w tym malowaniu, jak jakaś młocarka *Scania 141 Miał być taki kolorek, no ale nie trafiłem z odcieniem Dzięki za komenty Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 10 Czerwca 2010 Share Napisano 10 Czerwca 2010 Miał być taki kolorek, no ale nie trafiłem z odcieniem Dzięki za komenty Pozdrawiam. Twój odcień jest niebo lepszy Czekam niecierpliwie na dalsze postępy Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2010 Troszku przepaliłem silniczek Teraz tylko go poprzykręcać do ramy , dokleić pozostałe brakujące części , poprawki lakiernicze i silniczek można będzie uznać za skończony ;) Miałem jeszcze kilka innych fotek ale... Raz to już jest wieczór a mój fon sobie w takiej porze nie radzi ,a dwa się skasowały. Ale przy ładnej pogodzie nadrobię tą zaległość- oby ;) Oraz planuję zacząć zabawę z maskowaniem i malowaniem . Na razie na zderzaku: Bolec : No i chyba ostatni szlif: Teraz tylko się zastanawiam się jaki motyw/przejście kolorów wybrać : Opcja nr.1 : Opcja nr.2 : Zrobił bym pierwsze ale boję się trochę tych krzywizn... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Witam! Silnik - miodzio Co do malowania to mi sie podoba opcja nr 2, im mniej tym lepiej Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 15 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2010 W mordę jeża ... : Ehhh. Trza będzie poprawić Myślę i myślę i nie mogę się zdecydować . Ale trzeba będzie zrobić wszystkie za i przeciw i w tedy podjąć decyzje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 Witam Pana Piecyk jest cacy bardzo i to bardzo fajny Co do malowania to tylko opcja numer 2, najlepsza i najładniejsza Z krzywiznami sobie na pewno poradzisz wystarczy tylko dobrze zamaskować i będzie super Pozdrawiam i czekam na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Czerwca 2010 Share Napisano 15 Czerwca 2010 1 jak już robić to tylko 1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Byku Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 16 Czerwca 2010 Share Napisano 16 Czerwca 2010 Ja bym wybral opcje nr 1 z tego wzgledu, ze w tej drugiej opcji zaraz pod przednia szyba sa jakies niebieskie paski, ktore sie gryza kolorystycznie z caloscia. W tej pierwszej Scanii pomimo, ze zeczywiscie jest troche za duzo lampek i innych pierdol, to te czerwone paski o wiele bardziej pasuja do reszty. Co do tych zbednych detali w pierwszej Scanii to nie musisz ich przeciez przenosic na model.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2010 to te czerwone paski o wiele bardziej pasuja do reszty Pasków też niestety nie przewiduje odwzorowywać... Nie mam na razie takich umiejętności- przynajmniej tak mi się wydaje Głównie chodzi mi o kolor srebrny / czarny . A z tej pierwszej przeniosę do siebie tylko żółte lampki i chlapacze,ale z napisami Scania ,nie Scanva ;) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madon Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Opcja nr 2 zdecydowanie ładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Eeeee tam... Dla mnie opcja nr 1 najlepsza Bodzio pewnie dałbyś sobię radę, poćwicz tylko na jakimś niepotrzebnym kawałku plastiku maskowanie i wtedy zadecyduj... ostatecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi