Bodzio Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Witam po dłuższej przerwie Ostatnio kombinowałem z ramą . Ostatecznie wyszło na to że muszę samemu ją wydłużyć . I w ten sposób rama ''zyskała'' 3,4 cm długości : Teraz jest po szpachlowana i lekko oszlifowana .Pozostało mi jeszcze odpowiednio dopasować zawieszenie tylne (na fotkach jest przyłożone na sucho) A oto fotki (od razu przepraszam za jakość ,marna pogoda u mnie ) : Tak więc teraz powinno pójść z górki . Plan na najbliższe tygodnie to zrobienie okablowania ramy i silnika . Potem już tylko podkład i kolor Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Marca 2009 Autor Share Napisano 21 Marca 2009 Tak to jest jak coś się klei z pamięci (nie miałem przed oczyma instrukcji ) ... To teraz nie wiem co robić ,zostawić to czy poprawić ? Jeszcze jeden prawie kompletny komplet takiego zawieszenia mam,więc spróbuję coś pokombinować . Dzięki za wymienienie błędów Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 potnij to i sklej poprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 sebastianm zapraszam do przywitania się w odpowiednim dziale i zalecam lekturę Regulaminu forum Piszemy dużymi literami i pełnymi zdaniami. Ot tak dla zachowania jakichkolwiek zasad estetyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 21 Marca 2009 Share Napisano 21 Marca 2009 Bodzio Co do ramy to wstaw tam poprzeczkę i powinno być ok .a z tą osią to popraw ro co skopałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Marca 2009 Autor Share Napisano 22 Marca 2009 Bodzio Co do ramy to wstaw tam poprzeczkę i powinno być ok To da jeszcze radę zrobić ... Ale tą oś to już nie bardzo ... Chciałem to dzisiaj jakoś odkleić,odciąć i w ten sposób połamały mi się niektóre części (np. na pół złamał mi się resor ) Extra Thin Cement bardzo mocno wiąże .... A nie chcę już bardziej skopać tego co już skopane. Więc doszedłem do wniosku że zostawię już tak te nieszczęsne osie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 4 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam po dłuższej przerwie ... W czasie gdy nic nie działo się w temacie ,ja w zaciszu próbowałem zrobić coś co przypominało by okablowanie ramy Wiem że wszystko wygląda na bardzo amatorskie ,ale prawdę powiedziawszy mi to tam nawet pasuje. Nie przynudzam prezentuje fotki : Teraz przechodzę do okablowania silnika ,a potem w okresie Świąt chciał bym pomalować całe podwozie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Chyba lepiej by było nierobić kabli bo ta "pajęczyna" to tragedia, a co najgorsze to to, że niepoprawiłeś cylinderków hamulcowych za to minus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 Dlatego jestem wrogiem okablowania, moim zdaniem psuje cały modelik :P, a tak poza tym idzie Ci nieźle i bez dobrych dokumentacji można kure po macać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Chyba lepiej by było nierobić kabli A ja jestem zdania że lepiej próbować coś zrobić ,niż nic nie robić -tzw. nie ''rozwijać'' się w danej dziedzinie ... Od czegoś w końcu trzeba zaczynać(robiłem to pierwszy raz) ,by potem coraz lepiej nam to wychodziło Co do modelu ... Postaram się coś z tym zrobić - poprawić Dzięki za uwagę i spostrzeżenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 ee ja mysle ze poprawki male zrobisz i bedzie ladnie z kablami.Nikt od razu nie potrafi wszystkiego ja tez nire robilem jeszcze kabli i mam stracha. Wazne ze sprobowales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Witam. Starałem się co nie co poprawić ... Lepiej ? Z chęcią wysłucham kolejnych uwag Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Lepiej ? o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Fajnie, że to poprawiłeś bo jest o wiele lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Bodzio napisał: Lepiej ? o wiele lepiej Fajnie, że to poprawiłeś bo jest o wiele lepiej To git Trzeba coś jeszcze dodać ? Czy już lepiej tego nie tykać ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Sorry ale te kabelki nie mają nic wspólnego z oryginałem pozatym siłowniki masz na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 Kable kablami, fajnie że są, chociaż powinny iśc bardziej wzdłuż ramy, da się przeżyć, tylko powiedz mi co to jest za przewód (rurka nie wiem jak to nazwać) wchodzący do tylniego mostu bo nic mi nie przychodzi do głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Podpatrywałem na to zdjęcie : Zdjęcie by : voseba Ale zrobiłem to niestety prościej ... W sumie to do poprawy . Zrobię to tak jak na zdjęciu Pozdrawiam. Edytowane 7 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Podpatrywałem na to zdjęcie : Zakładam, że autor zdjęcia wyraził zgodę na jego publikacje? Tym bardziej na przeniesienie zdjęcia z serwera macierzystego na inny serwer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja nawet nie wiem z kąt to zdjęcie pochodzi ... Jak bym wiedział,z kogo to relacji ,to bym oczywiście napisał Jeżeli kogoś to uraziło to przepraszam A jak nie to po prostu usunę ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 To zdjęcie z naszego forum chyba scani użytkownika "Voseba" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Dalej to nie wyjeśna od czego to jest przewód, ale u Ciebie to totalnie jest uproszczone, u Ciebie to wchodzi DO mostu a jak zdjęcie na któym się wzorowałeś mówi że to idzie po moście. Ja bym na twoim miejscu pomyślał na zmianą tego, no chyba że coś to jest bo ja osobiście nie wiem do czego miał by służyć ten że przewód ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Zrobię to tak jak na zdjęciu Tak więc wiadomo do poprawki P.S. ITALERITRUCK dzięki za info . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Bodzio Jak zrobisz chociaż tak jak ja w swojej to będzie lepiej od tego co jest teraz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Dalej to nie wyjeśna od czego to jest przewód, ale u Ciebie to totalnie jest uproszczone, u Ciebie to wchodzi DO mostu a jak zdjęcie na któym się wzorowałeś mówi że to idzie po moście. Ja bym na twoim miejscu pomyślał na zmianą tego, no chyba że coś to jest bo ja osobiście nie wiem do czego miał by służyć ten że przewód ?? bo to wchodzi do mostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi