Gościu Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Witam. Na prośbe umieszczam stan obecny modelu bez waloryzacji poza zestawowych. Nie mogłem sie zdecydować na jakies konkretne malowanie, a to co proponowała instrukcja nie widziało mi się, wiec został w dkgb. Model na etapie mocno zaczętym...czyli to co najfajniejsze przede mną: pzdr. p.s. doprowadzenie modelu do tego etapu zajęło mi 3(słownie trzy) wieczory, włączając dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Widzę, że wszyscy teraz będą naśladować pewnego sztuga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Stuga? Z tego co mi wiadomo, to JT ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Zazdroszczę ci, ja jakoś ostatnio nie mogę wyczarować tyle czasu, zawsze coś wypadnie. Powiedz mi Rafale, jak się robi te obicia i zadrapania, czy jest gdzieś jakaś lekcja poglądowa ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Powiedz mi Rafale, jak się robi te obicia i zadrapania, czy jest gdzieś jakaś lekcja poglądowa ?? Przyłączam się do prośby Pojazd już na tym etapie świetnie się prezentuje, aż strach pomyśleć co będzie dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Rafale, chyba troszkę przesadziłeś z tymi wydechami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 Co do obić i zadrapań, nie ma nigdzie opisane gdzie i ile ma ich być, te wynikają tylko i wyłącznie z wyobraźni malującego. Jak, pędzel w rękę i malujesz - stosownie do swoich wariacji n/t weatheringu modelu. Jedyne co zalecam, to wstepnie zastanowić się nad późniejszym syfieniem, już na wstępie i wedle tego obijać model. Kuba, makro sporo przekłamało. Będę przy modelu wieczorem i pstryknę fotki, wydechy sa pomaziane -całkiem inaczej już to wygląda. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 ... az ta szybkosc. Nie obawiasz sie ze ciut za ciemny tu i tam? będę przy modelu wieczorem i pstryknę fotki, wydechy sa pomaziane -całkiem inaczej już to wygląda. huh mam nadzieje ze dodales troche mniejszych obic takze na calosci bo te co widac troche przytlaczaja przy braku mniejszych. pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 to ile godzin efektywnej pracy liczy u Ciebie jeden wieczór? chyba mojhe są dużo krótsze niestety... ładny i czekam na więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 "Remce mie już dawno opadły". Jest komu "opadać", tylko chyba nie ma już czym... Czyżby małe CM? Tego mass tempa przy "manufakturowej" robocie to by Ci nawet sam Henry Ford pozazdrościł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 to ile godzin efektywnej pracy liczy u Ciebie jeden wieczór z tego co nasz tytan pisal 3 h wieczorkiem ... co wieczor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Super idzie praca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 huh mam nadzieje ze dodales troche mniejszych obic takze na calosci nieco, ale niewiele...większość zrzuciłem na karb schűrzenów i przód. Czy za ciemny,hm....na mój gust nie. Żółwik, mojsze h nie sa insze niz Twojsze h. z tego co nasz tytan pisal 3 h wieczorkiem ... co wieczor "szczenśliwi" czasu nie liczą. Pozostańmy przy temacie modelu, ok? Czyżby małe CM? niestety tak , ktoś sobie zażyczył, na szczęscie tak jak i ja, woli delikatną odmianę kontrastów...choć już teraz mi się :dziko: na nim pracuje. A w modelu, wczoraj złosiowałem go wstępnie i romyślam nad :zagospodarowaniem: płyt górnych, tych najbardziej naświetlonych...bo dół..to wiadomo będzie syf po mojemu. Przy próbach ujęcia modelu od góry, aparat zaczyna mi wariować i nie jestem w stanie ustawic go odpowiednio....bo jak zwykle czasu brak na czytanie instrukcji...sprzed lat kilku wstecz.Bardzo sie ciesze, że nie pozbyłem sie tej marnej(jak mi się ongis zdawało) głupawki.Jakbym miał teraz czytać "ksiązkę" od lustrzanki....tobym sobie darował pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Jeżeli ustawisz punkt ostrzenia na płaski kawałek modelu to AF nie będzie miał na czym "oka zaiwesić". Celuj w jakiś kontrastowy detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Czadzik! Naprawde robi wrazenie. Siadam konczyc mego malca. Ja bym go nie syfil a przykurzyl raczej, a co do gory fajna figura lub jakis fajny detal (co? nie wiem) ladnie calosc zakonczy. Zreszta pewnie bede jeszcze pare razy w zweiazku z ta maszyna podjarany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adalek Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 Rafał, czym zrobiles te subtele zacieki na bocznych powierzchniach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 4 Marca 2009 Autor Share Napisano 4 Marca 2009 adalek, to olejne farbki dla plastyków, scierane "uchowymi dłubaczami" Siadam konczyc mego malca jaaaaaasne, kiedyś wspominałem że niedowierek jestem ? a bym go nie syfil a przykurzyl raczej, a co do goryfajna figura lub jakis fajny detal (co? nie wiem) ladnie calosc zakonczy. i tu się nasuwa tylko jeden przekaz podprogowy - DIORAMKA Niestety, te co mam w domu, to już muzeum pancerne...a nie chce ich sie jeszcze pozbywać, dopóki koŃkurs sie nie zakoNIczy :/ Kwestia kurzingu...no właśnie, mam dylemat...bo kurz jest wyjściem, ale transparentny...może płukanki z pigmentów? Myślę także nad jakimś delikatnym efekciarskim minizaschłym błotkiem...tu i ówdzie - w kolorze buroszarym. Górę, chyba podmęczę olejami...ale wtedy eliminują mi szaroburość dołu. nie wiem, coś pomyślę, a najpredzej to bedzie spontan, po pierwszych paciach jakoś pójdzie, byleby zacząć...co niebawem zamierzam uczynić. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 4 Marca 2009 Share Napisano 4 Marca 2009 i tu się nasuwa tylko jeden przekaz podprogowy - DIORAMKA niekoniecznie Wydaje mi sie, ze w te strony byloby super, oczywiscie @its Up tu Ju@, ale tu i bez dio calosc sie ladnie czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 lo matko,jaki cudny!!jp oczywiscie tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 Pawełku, wszystko fajnie i super...ale ja w tej lidze nie latam Bądźmy poważni, i sugerujmy cos, co dam rade machnąć :p Ja nieco inną koncepcje przyjąłem...taką letko miastową...i jak zakładałem, szaro buro..itd...hamuje sie z pyłem ceglanym bo jakos tego nie czuję...jutro może. Zrezygnowałem z brązowej gleby...bo wszędzie tylko brąz i brąz Niskie dziady były, to i pewnie utyftolone, z resztą, jak widać na większości zdjęć z epoki..to chyba jedne z "najsyfniejszych" wespół ze stugami. Dzis nie mam weny, jutro chce zamknąć podwozie osłonami i abarot te meczyć na równi z powierzchniami górnymi i płytą nadśilnikowa...tzn. taki mam plan. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 dokończyłem podwozie i wrzuciłem gęsi...co pod ręka były. Póżniej nastąpi ich zmiana, na razie stoi na tych. Idąc dalej drogą walk w mieście, dodałem akcenty pyłu ceglanego - dla kontrastu, puściłem olei z zawieszenia i kół, tu i tam dodałem pigmentów. Jak przewidywałem, dziś zamknę dół jagda brudząc wewnętrzne strony osłon i zajme się weatheringiem ich zewnętrznej strony oraz tyłem pojazdu. Stan na dziś(teraz): ce de en.. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 fajna plastyka, te srebrne zeby w gasienicy troche mi nie siedza ale ze to zamienniki to moze wolalbym bez nich - osobiscie. No i jak zwykle "denerwujesz mnie" gadzetami w stylu "czarna odbijajaca plytka", ale przy Twoich umiejetnosciach w sumie mozna wybaczyc pewne extrawagancje ;) Dobrej nocy P PS. Kalki polozylem wczoraj, nie jest zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 5 Marca 2009 Share Napisano 5 Marca 2009 Ślicznie wygląda. Myślałem, że to już finito... Troszkę się zdziwiłem, że tak mało sponiewierany ale doczytałem "cdn" pod fotkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 5 Marca 2009 Autor Share Napisano 5 Marca 2009 ząbki w razie co można zaciemnić, to nie problemos. ale przy Twoich umiejetnosciachw sumie mozna wybaczyc pewne extrawagancje ;) to w sensie psucia czy zatrzymania psucia w czasie? W końcu musze sie zmobilizowac, i uzyc tego bezcienia Pamietasz..kiedy to było lol...ani raz nie uzyłem:] Ślicznie wygląda. Myślałem, że to już finito... Razz Dzięki, w kwestii demolki nie przewiduje żadnych zmian, jagd swoje juz wyłapał, przy galerii zobaczysz(cie) bo zawieszenie też oberwało, ale to trzeba z bliska pstryknąć pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Ty wiesz, wodzu , że zbliża się ta chwila, gdy sklecisz cuś pod pseudonimem ? I to wskutek działania instynktu samochodozawczego...czy jakos tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi