mnowogro Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Najświeższa dostawa: Pz. Kpfw. IV Ausf. F1(F) Dragon 1/72 nr 7321 Na razie pierwsza fotka dla smaczku, za godzinkę, dwie dam więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czes881 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 (edytowane) Gdzie zamawiałeś? O widzę ze od wczoraj dostępne w kraju;) Wrzuć inboxa, zobaczymy co to a cudo Edytowane 6 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Dzisiaj kupiłem w Martoli. Gdy wychodziłem były jeszcze 4 sztuki. Zdjęcia porobione, zaraz je poprzerabiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Sporo narobiłem fotek, wybaczcie, ale nie mam dziś już czasu ich powstawiać przedstawię nieco wybiórczo. Wszystko obcykałem, są zdjęcia porównawcze np. z revellem, i w dużej rozdzielczości - powinno się zobaczyć wszystkie szczegóły. W tym celu zapraszam do galerii na picasie, skany instrukcji, zdjęcia ramek i więcej. zacznę od kół nośnych: osobno bandaże, osobno wypełnienie - znacznie ułatwi malowanie. W dodatku zrobione tak, aby nie było potrzeby szlifowania całych kół - wygląda ładnie: a tu wnętrze kółek: Wieża: Niestety włazy boczne są razem, choć posiadają od wewnętrznej strony bardzo ładnie zrobione. Włazy w wiezyczce dowódcy są w dwóch wersjach. Działo - jak w 35, tyle że dwa razy mniejsze Malowania Przede wszystkim zapraszam do galerii na picasie, znajdziecie tam zdjęcia w wysokiej rozdzielczości - powinno się dać zobaczyć większość interesujących szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 No widzę, że dobrze się prezentuje ten model. Chyba się skuszę mimo ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Cena jest zabójcza, ale można sobie darować trzy UM-y lub dwa revelle lub półtora trumpetera ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Powiem, że co jak co, ale za tą cenę mogliby dołożyć jakieś figurki, jak to teraz bywa z modelami Dragon-a w tej skali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Figurki to dokladaja do starszych modeli A tu nowosc tak wiec inna zagrywka marketingowa. Mamnadzieje ze bedzie wiecej takich przeskalowanych modeli i figurek. Dzieki za inboxa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 No niestety - w tym przypadku prawa rynku nie działają z korzyścią dla modelarzy (jeśli chodzi o cenę). Wykosztowałem się teraz, w następnym miesiącu jeszcze Tiger initial i basta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Figurki to dokladaja do starszych modeli A w nowych zapowiedziach też jakieś były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 Były, ale do starego hanomaga saperów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Były, ale do starego hanomaga saperów. Właśnie się zorientowałem. To kiedy mnowogro bierzesz się za ten model? Jestem ciekaw jak się go skleja i czy warto kupować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klima1 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Cena to, nie bójmy się tego słowa, masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 6 Marca 2009 Autor Share Napisano 6 Marca 2009 (edytowane) Nie prędko wpadnie na warsztat. Ale można go zrobić tak: Pz IV w zimowym camo - Michael Rinaldi i jest to świetna robota Edytowane 7 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Powiem szczerze, że nie jest to cudot, mam dwa Pz.IV, jeden z Hasegawy drugi z Italerii i foremki są dokładniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 skala72 chyba żarty sobie stroisz... Przeskalowana Hase i parodia panzer IV w wykonaniu Italki są lepsze od tego Dragona? Masz gust po zbóju Ci powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 skala72 chyba żarty sobie stroisz... Przeskalowana Hase i parodia panzer IV w wykonaniu Italki są lepsze od tego Dragona? Masz gust po zbóju Ci powiem. Mówię o szczegółach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Mówię o szczegółach. Szczegóły są takie, że w Hasegawie blotniki są gładkie jak pupa niemowlaka, a powinny być ryflowane, gąsienice nie przypominają niczego,a już na pewno nie tych od panzera IV, a narzędzia odlane wraz z błotnikami wrażenia nie robią. Absolutny brak spawów i w ogóle brak dokładniejszego zdetalowania. A co do Italeri, to konia z rzędem temu, kto powie jaka to jest wersja pojazdu :/ O shurzenach rodem z blachy od Bismarcka i sposobem ich mocowania, nie wspomnę. Moim zdaniem- najgorszy model tej firmy w tej skali. Szkoda, bo kilka jest naprawde niezłych, a pojazd bardzo fajny... Dragonik śliczny. cena może trochę zaporowa, ale jak doliczysz blaszki i inne duperelki do tańszego modelu, to wyjdzie na to samo. Gratuluję zakupu i czekam na relację pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 No właśnie ja mówię też o szczegółach. Tak więc różnica pomiędzy Dragonem, a modelami, które wymieniłeś jest taka, że Dragon posiada świetne uszczegółowienie, a pozostałe dwa.... powiedzmy, że takie niedomówienie zostawię. Sklej sobie Hase i Italkę. Zobaczysz co Ci wyjdzie. Bo na pewno nie Pz iV - ani w szczegółach, ani w ogóle. Hase u mnie stoi na półce i już wiem - nigdy więcej!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Skala, widzę jak zawsze kontrowersyjnie i pod prąd. Obawiam się że w tym przypadku - szczegółów - które są bardzo wymierne - italka i hasegawa pada przed Dragonem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 Witam! Mówię o szczegółach Kszesło i kszesło elektryczne też różnią szczegóły, niby niewielkie ale za to istotne . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Złośliwiec Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 temir 2 chętnie kupię obydwa. Dla rozładowania sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 7 Marca 2009 Share Napisano 7 Marca 2009 hehe tak mi się wydaje, że kolega Skala to czasami sobie lubi potrolować a później siedzi sie nabija z tych co połknęli haczyk A wracając do meritum sprawy, całkiem apetycznie ta czwórka wygląda. Jak G będzie wyglądać podobnie to pewnie się skuszę. Razem z suką 85 którą chyba w końcu po dwóch latach od "premiery" wypuszczą na rynek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 A co do malowania to ja bym ybrał czwarte i siódme... Ale to zależy od ciebie jakie wybieżesz... Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 16 Marca 2009 Share Napisano 16 Marca 2009 Tez juz mam tem model. Fakt cena spora, ale warto. Apropo detali to pierwszy raz widze takie zapiecia na modelu w skali 1/72. Pewnie sa delikatnie za duze, ale za to jak wygladają Pojazd warto kupic chocby dla kalek z oznaczeniami różnych dywizji. Sporo tego jest. Beda jeszcze jakies modeliki niebawem w tym standarcie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi