Gość Napisano 25 Marca 2009 Share Napisano 25 Marca 2009 No przecież są tam zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 No to nabrzeże zaczyna się wyłaniać. Jak widać mały projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Świetny pomysł na figurkę, świetne wykonanie. Zawsze mi się podobały tego typu kombinezony, są takie straszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 To nadbrzeże wygląda jak wielkie ciacho albo kawał góralskiego sera ! MNIAM ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Marca 2009 Share Napisano 26 Marca 2009 Wiem. Sam lukier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Kolejna odsłona i etap prac. Dojdą jeszcze odbojniki drewniane w formie wielkich belek, pomaluje się barierki, dodam zacieki rdzy oraz napis na murze. Terenem wody zajmę się, jak już zrobię armatkę do wyciągnięcia z wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Przeciętnie Widd, jak zwykle ;) Pomysł z wywaleniem schodów był dobry, lepszy klimat. Czekam na dalsze losy nadbrzeża. Bajer, bajer Panie Pułkowniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
whiteeagle Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Zapowiada się nieźle:) Rozumiem, że utopisz działko Boforsa? Mirage Hobby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Tak, 37 mm działko, które szło do Hiszpanii w 1939 roku, więc temat się nieco zmieni. Wiem, że działka szły w skrzyniach, więc będzie i rozbita skrzynia z napisami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 W 1939 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Fakt, pomyłka. W 1939 roku szły do Anglii. Niestety zapodziało mi się w domu zestawienie kiedy 24 sztuki poszy do Hiszpanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Kolejny sprzęt, który szedł za granice, zamiast do WP ... szkoda, szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Jakby nie szedł, to by nie powstał. To co sprzedaliśmy, tj. amraty 40 mm i 37 mm oferował Bofors, który nie miał wystarczających mocy produkcyjnych aby zaspokoich wszystkie zamówienia. Polska produkowała je więc na zlecenie Boforsa i nie była związana kontraktami z Anglią. Gdyby nie zlecenia zagraniczne to część zakładów by się nie utrzymała. To nie był sprzęt którego eksport osłabiał Wojsko Polskie, bo nie szedł ze składnic, a bezpośrednio z fabryk, których moce produkcyjne i tak by stały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Wiem, Paweł wiem, ale jak się to słyszy to aż się serce kraje. Z drugiej strony wiadomo, że robili co mogli i na co było ich stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Dzisiaj armia robi podobnie i mimo że mamy gospodarkę w 20-tce świata, to na wojsko idzie mało :/ Meryorycznie - figurka i nabrzeże podobają mi się i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Obecnie chyba 19tą gospodarkę. Tylko, że wszelki sprzęt idzie na eksport bez udziału Wojska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Taka mała wzmianka. Ładne zdjęcie, które znalazłem w NACu, w związku z poszukiwaniem materiałów. - poszukaj w NAC'u fotek z wydobywania wraku RWD-9 w ktorym zginal Gustaw Orlicz-Dreszer - na Oksywiu w 1936 roku. Widzialem tam te fotki i mam wrazenie ze tez nurkowie pomagali w akcji. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Czyli miałem rację, pisząc że jesteśmy w dwudziestce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Czyli miałem rację, pisząc że jesteśmy w dwudziestce Którego rankingu i wg jakich kryteriów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Jendrass1 - nie oburzaj się tak, Polska jest silna gospodarczo, wbrew pozorom i papce medialnej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Produkt_krajowy_brutto - tutaj proszę rankingi, takie na "zachętę", jeśli chciałbyś dokładniejszych danych z innych źródeł. Jesteśmy także w 20-stce nominalnych wydatków na zbrojenia: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_military_expenditures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 30 Marca 2009 Share Napisano 30 Marca 2009 Jendrass1 - nie oburzaj się tak, Polska jest silna gospodarczo, wbrew pozorom i papce medialnej. Ależ HEER... nie oburzam się, nie jestem zły ani nic takiego Tak się tylko składa że kończę właśnie studia na Uniwersytecie Ekonomicznym i z racji kilku specjalizacji wiem coś niecoś na temat sytuacji gospodarczej naszego kraju. PKB/PKB per capita nie jest miarodajnym źródłem oceny poziomu rozwoju gospodarczego państwa z wielu względów - pierwsze z brzegu takie ZEA albo Arabia Saudyjska. Wolumen PKB jest używany zawsze w postaci zagregowanej i w przy zintegrowanych wskaźnikach/indeksach. Wydatki na zbrojenia ?hmm nie jestem przekonany czy to najwłaściwszy wskaźnik do oceny siły gospodarczej. Jak byś był światowym potentatem i monopolistą w produkcji maczug i bumerangów, to świadczyło by to o sile Twojej gospodarki, raczej nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi