Barthass Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 atrząc na zdjęcia mam wrażenie, że te kulki na łańcuchach są do wieży nitowane. Łańcuchy nie są nitowane, tylko wiszą na szeklach, które są przykręcane do specjalnych szyn z otworami, jak to jest rozwiązane w tym zestawie, niestety nie wiem, ale w zestawach do konwersji czy też w pełni żywicznych Merkavach Legend daje te szyny w postaci fototrawionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2009 (edytowane) Dzięki za fotki są na prawdę pomocne. Nie spodobały mi się te żebra na CHLAPAKACH dla tego obetnę je całkiem i zrobię w zamian z blaszki OFFSETOWEJ. Wrzucam skan z instrukcji Legenda jak proponuje zamontować łańcuszki wywiercić otwory na drucik zamontować wydaje mi się to najprostszym rozwiązaniem Jednak że posiadam już zamontowany dolny Reling i nie wiem czy nie będę musiał dokleić kątownika " EVERGENA " i w nim wykonam otwory a co ty Jestem otwarty na wszelkie sugestie i propozycje. PPOZDRAWIAM Her. Mirek Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 5 Kwietnia 2009 Share Napisano 5 Kwietnia 2009 No to już mam jasność !Barthass , Mirek66 - dzięki wielkie ludziska za przystępne wyjaśnienia. Od tego wchodzenia na temety pancerniackie zaczynam nabierać ochoty na sklejenie czegoś co nie lata. Na razie coś na 4 kółkach, żeby nadmiernie nie komplikować ;) Powodzonka w dalszym lepieniu i gięciu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam! Zrobiłem powierzchnię anty poślizgową przy pomocy piasku który jest o połowę drobniejszy od piasku w bezpiecznikach nie jest za dobrze widać na fotkach gdyż kolor ma podobny do plastiku. Nie wiem czy nie za mało go nasypałem ale myślę że po pomalowaniu WASHU będzie widoczny. Jutro się biorę za łańcuszki. POZDRAWIAM Mirek Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Za mało go trochę :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Za mało go trochę :/ No, to prawda- tak wygląda to na prawdziwej Merkavie: Merkava Mk.2: Merkava 3 Baz Dor Dalet: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Dzięki za pomoc jutro dosypię i pokażę jak wygląda . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 swietnie ci idzie,przyloz sie do powierzchni antyposlizgowych i lancuszkow bo to najfajniejsze bajery w tym modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam! Dosypałem piachu ale mam mieszane uczucia gdyż myślę iż jest teraz go przy dużo lecz podstawowy problem tkwi w piasku gdyż jest on wraz za gruby ;/. Jeżeli go się nasypię zbyt mało oddzielne ziarenka mocno rzucają się w oczy. A jak nasypie się całość robi się dość chropowaty ale pewnie już tak zostanie gdyż przy próbie zmiatania odpadało mi za dużo piasku tworząc gołe pola . Dorobiłem również do włazu takie coś tam zbliżone trochę do oryginału oraz dorobiłem wizjery i pokrywy nad nie. Nie jestem z wizjerów za bardzo zadowolony ale wraz lepiej wyglądają jak gołe otwory które sugeruje producent. Jak wyschnie podkład na wieży biorę się za łańcuszki . Wszelkie opinie i sugestie są mile widziane POZDRAWIAM Mirek Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Mirek a olej ten piasek i posyp teraz sodą spożywczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Tutaj jest pokazany jeden ze sposobów zrobienia tej powierzchni: http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=136475&page=1 jakoś w połowie stronki. http://www.armorama.com/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=133971&page=1 A tutaj relacja z budowy IV i też pokazany jest sposób. Gdzieś w 3/4 strony pokazane są puszki z magicznym preparatem. wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Soda będzie lepsza, tylko musi być przez sypana przez sitko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Dzięki koledzy czyli soda na to czy wywalić piasek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 sróbuj na jakimś wraku - moim zdaniem soda w ziarna piasku - ale najlepiej przetestować i nałożyć podkład jak to się zaprezentuje nas wraku , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Dzięki zaraz idę robić poligon o efektach powiadomię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Dosypałem piachu ale mam mieszane uczucia gdyż myślę iż jest teraz go przy dużo lecz podstawowy problem tkwi w piasku gdyż jest on wraz za gruby ;/. No, fakt jest trochę grubaśny, aczkolwiek lepiej wygląda z tym , niz by nie było go wcale gdyż przy próbie zmiatania odpadało mi za dużo piasku tworząc gołe pola Tym się nie martw, na wielu Merkavach widać ubytki powierzchni antyposlizgowej, spójrz chociażby na tą : Dorobiłem również do włazu takie coś tam Question To ramię, na którym trzyma się właz Wszelkie opinie i sugestie są mile widziane Mi się bardzo podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 No ładniej Tobie wyszło niż mi. Z sodą to bym uważał żeby nie spłynęła pod sidoluksem albo innym specyfikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Dzięki za fotkę i dodania otuchy wieżę zostawię już w spokoju gdyż mogę zwalić już uzyskany efekt . Paweł twoja podoba mi się tylko nie mogę się doczekać fotek z dalszych etapów czy to koniec ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Paweł twoja podoba mi się tylko nie mogę się doczekać fotek z dalszych etapów czy to koniec ? Leń i trochę roboty w pracy mnie dopadło ale się staram. Kurcze nie zdążyłem na konkurs Niebawem będą fotki. Ajpromis .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 (edytowane) Alooo Po wyczerpaniu dwu miesięcznego przydziału ba brzydkie słowa oraz po 8 h pracy udało mi się złożyć i zamontować 45 sztuk. Pozostało jeszcze 25 sztuk które to dokończę już jutro gdyż oczka nie pozwalają na dalszą pracę. Nie wszystkie wyszły super ale jest jak jest. POZDRAWIAM Mirek Edytowane 19 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Pozostało jeszcze 25 sztuk które to dokończę już jutro gdyż oczka nie pozwalają na dalszą pracę. Oj, ja także znam ten ból Jak narazie prezentuje się świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Super ci to idzie Mirku ale na model aż miło popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 BOMBA !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek66 Napisano 15 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Dzięki koledzy Dzisiaj skończyłem wieżę jutro kadłub oraz fotki gdyż dzisiaj miałem za mało czasu . Mirek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mipan Napisano 15 Kwietnia 2009 Share Napisano 15 Kwietnia 2009 Jeśli masz jeszcze ochotę poprawić powierzchnię z tym piaskiem to spróbuj zastosować piasek z bezpiecznika z instalacji elektrycznej,starego typu.W środku znajdziesz piasek ale bardzo drobniutki.Może on się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi