Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Więc i ja zaczne projekt S-F. Planuje przerobić figurki niemieckich żołnierzy z zestawów Dragona na zombie i tyle mam nadzieję, że nie muszę do tego projektu wymyślać jakiejś historyjki .

Narazie na warsztacie mam dwa figurasy;

f6a93b492f247da5.jpg

050cfbe1b351807c.jpg

Na tej ostatniej będą ukazane wnętrzności.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 53
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

HEHE!

Super pomysł. Ja bym to zrobił tak, że masz rozkopane polowe groby, wychodzący z nich zombie i jakiś wystrachany ruski soldat Czekam na efekty

Napisano

Niech zgadnę, natchnęła Cię dodatkowa misja w najnowszym Call of Duty, gdzie ganiasz po budynku i strzelasz do nazi-zombie?

Napisano
Niech zgadnę, natchnęła Cię dodatkowa misja w najnowszym Call of Duty, gdzie ganiasz po budynku i strzelasz do nazi-zombie?

Podobne klimaty z nazi-zombie są w filmie "Eksperyment SS". Zresztą to całkiem przyjemny filmik, fajnie się go ogląda.

Napisano

Dzięki za komentarze. Więc tak, pierwsza figurka ma już podkład;

ee1e6400a1d5aa0e.jpg

Widać jeszcze, że nad głową będę musiał odrobine popracować.

A drugiej figurce przybyły flaki , oraz ręka i drobne wyposażenie;

bc0ba266676a8c53.jpg

Pozdrawiam.

Napisano

Doskonałe! Czekam zwłaszcza na etap, gdy rozwiążesz problem malowania wnętrzności, duże pole do popisu

Osobiście dołożyłbym też częsty artefakt zombie - tzn toporek w ręku sunący po ziemi ;)

Mam też uwagę, otóż te zombiaki jakoś musiały wcześniej umrzeć - będziesz im robił rany postrzałowe ponad urwaną rękę i uszkodzone rejony brzucha? (bo to znowu częsty motyw z filmów o zombie, gdy jeden zombie gryzł/zaczynał konsumować człowieka i w ten sposób zamieniał go w zombie, stąd moje pytanie).

Napisano

Jeszcze się zastanawiam, pomysł ciągle się rozwija. Chyba zrobię z tego małą diorkę, przedstawiać będzie historię która miała miejsce pod koniec wojny w jakimś podziemnym laboratorium. Trwa ewakucja najcenniejszego sprzętu, ludzi i broni do Argentyny i bazy na Nowej Szwabii(Antarktydzie), żeby zmniejszyć ryzyko wyjawienia sekretów na reszcie personelu testuje się wirus, który w początkowej fazie zamienia swoje ofiary w zombie a po pewnym czasie całkowitą śmierć . I tak diorka będzie przedstawiać podwójne pomieszczenie bazy, po jednej stronie będą zombiaki a po drugiej jakiś naukowiec za grubą szybą będzie się przyglądał i robił notatki. Czasu jest dużo więc będę kombinował a co wyjdzie to zobaczycie.

Pozdrawiam

Napisano

Witam!

Genialny pomysł !!! A co do historyjki, polecam film "Dead Snow", prawdopodobnie norweskiej produkcji, lekko wzorowany na "Armii Ciemności". Opowiada o grupie młodzieży która udała się w góry, na których to grasują szwabki-zombi i rozrywają wszystkich na kawałeczki z uwzględnieniem, że tak się wyrażę anatomii Warto obejrzeć dla samych postaci umarlaków w niemieckich świetnie odwzorowanych mundurach.

Pozdrawiam

Przemo

Napisano

A jakbyś chciał jakiejś inspiracji to polecam, pograj w Stalkera - niby inna epoka, ale klimat myślę odpowiedni, poza tym gierka sama w sobie świetna - może coś wpadnie ci do głowy w czasie gry.

Pozdrawiam i kibicuję.

Napisano
To projekt SF to wszystko może się zdarzyć.

Bartek14 nic nie stoi na przeszkodzie, możesz sam takie coś wykonać.

Właśnie, w tym projekcie grupowym jedyną przeszkodą jest wyobraźnia, ale hammera nie przewiduje , Bartek14 jak masz hammera, a przyłączysz się do projektu to ci podsunę pomysł.

A teraz postęp pracy(mały). Zaczęłem wstępnie malować jedną figurkę, i odrazu mówię, że na końcu malowania skóra będzie bardzo blada wręcz biała ale nie do przesady;

04d48b10674420b7.jpg

87ac574e4311d8ac.jpg

A drugiemu koledze przybyło coś do zabawy;

59a9964064e2724c.jpg

Nad główką jeszcze wieczorkiem popracuje.

Pozdrawiam.

Napisano

To mogłoby być coś w stylu armia umarłych z czasów II wojny światowej atakuje świat i mógłbyś tu dać jakiegoś amerykańca i naprzykład jakiegoś angola z sasu ( jeśli mógłbyś zakupić takie figurki)

broniących się przed zombiakami.

Napisano

Jeszcze się zastanawiam, pomysł ciągle się rozwija. Chyba zrobię z tego małą diorkę, przedstawiać będzie historię która miała miejsce pod koniec wojny w jakimś podziemnym laboratorium. Trwa ewakucja najcenniejszego sprzętu, ludzi i broni do Argentyny i bazy na Nowej Szwabii(Antarktydzie), żeby zmniejszyć ryzyko wyjawienia sekretów na reszcie personelu testuje się wirus, który w początkowej fazie zamienia swoje ofiary w zombie a po pewnym czasie całkowitą śmierć . I tak diorka będzie przedstawiać podwójne pomieszczenie bazy, po jednej stronie będą zombiaki a po drugiej jakiś naukowiec za grubą szybą będzie się przyglądał i robił notatki. Czasu jest dużo więc będę kombinował a co wyjdzie to zobaczycie.

Zostaje przy tej koncepcji.

Napisano
A skąd hummer w czasie II WŚ ?

Nie doczytalem i sie pomyliłem .

Bartek14 jak masz hammera, a przyłączysz się do projektu to ci podsunę pomysł.

Figurki a tym bardziej Dioramki to nie dla mnie , przynajmniej na tym etapie .