punio Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Man już na ukończeniu więc zaczynam następną relację jest to mój 5 model.Western star będzie miał ciemno zielony kolor i naklejki firmy FAT International co będę więcej zanudzał daję foty: sklejam ten model a to części nadwozia pomalowane podkładem to sklejona rama [/url przednia atrapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 2 tematy założyłeś...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 No przypadkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ITALERITRUCK Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 No narazie fajnie wygląda, a skąd będziesz miał kaleczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Z zestawu truck akcesories nr 720. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Sklejałem ten model , jest nawet na forum. A ramy nie bedziesz malował ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Nie będę kozi malował a możesz mi dać link do twojego western stara bo chce zobaczyć jak wyszedł no bo ich tak mało na forum xD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 viewtopic.php?t=5834&highlight=western+star trzymaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Kozi fajna przeróbka dzisiaj pomalowałem kolorem części nadwozia daję foty: a tu przykładowe zbliżenie żeby zobaczyć wyraźniej kolor a to tylko sklejony środek do malowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Malujesz na tym ręczniku?? Jeśli tak to nic nie trzepia się niewyschniętej fabry, żadne farfocle, nitki itd?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Wszystko ładnie mi by żal było takiego ręcznika Szkoda, że ramy nie bedziesz malował :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Kwietnia 2009 Super Moderator Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Przymierz sobie na sucho osłonę silnika względem kabiny, ponieważ mi odstawała z jednej strony i musiałem wyginać zawiasy na ciepło. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachotek Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 Też sklejałem ten model. Maska nie była taka zła. Gorzej z mocowaniem osłon bocznych przed pierwszą tylną osią. Błąd przy spasowaniu wpustu z otworem w ramie. Potrzebne były małe przeróbki i solidne wzmocnienie przedniego mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 14 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2009 No właśnie kurde z tymi osłona mi bocznymi jak to zrobić bo też mam ten problem a maska nie odstaje tak mocno a co do tego ręcznika to żadne nitki itp nie wchodzą bo ten ręcznik jest jak blacha od farb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lachotek Napisano 16 Kwietnia 2009 Share Napisano 16 Kwietnia 2009 Jeśli chodzi o przód to wypełniłem środek polistyrenem odpowiedniej grubości. Nie pamiętam już jaki to był. Tylne mocowania zostały odcięte całkowicie, a następnie z kawałków ramki dorobiłem wpust o odpowiednim kształcie i przykleiłem tak jak powinien być. Fotek niestety nie mam, bo model klejony na zamówienie. P.S. Sprawdź jeszcze jak się ma spasowanie osłon i kabiny. Bo też wymagało lekkiej interwencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2009 U mnie trzeba tylko poprawić te owiewki boczne i trzeba wygiąć zawiasy maski na ciepło.Myślałem że italeri się postara przy tym modelu bo wszystkie inne jakie sklejałem nie było problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Daję foty z przymiarki a na początek maja będę budował do niego naczepę livestock trailer z firmy amt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Ładnie nawet prezentuje się ''Starek'' Tak trzymaj . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Ładny kolor! Powodzenia w dalszych pracach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruko95 Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Tylko ja bym radził pomalować ramę. O wiele lepiej będzie wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Dzięki za miłe komentarze tylko mam jeden dylemat jak pomalować tą livestock z amt czy taki sam kolor jak ciągnik widziałem w jakimś filmie taką naczepkę w kolorze ciemnej zieleni czy na taki szary jasny szary a co do ramy to nie będę jej malował . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Jak narazie prace idą bardzo ładnie. Tak trzymaj, Powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 No wygląda dosyć ładnie Ja bym pomalował na jakiś kremowy lub jasno szary, ale zrobisz jak uważasz. Pozdrawiam Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Szary - jasne odcienie , albo na srebrno . Jakiś aluminium czy tym podobne kolory Najlepiej to poszperaj w necie jak tam za Wielką Wodą malują takie naczepy . Dla mnie jak byś pomalował na taki sam kolor jak koń, to nie za bardzo by to wyglądało Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Też chyba myślę że pomaluję na szaro albo na srebrny bo poszperałem w google i wszystkie są szare albo srebrne. Daję fotki tego co dziś dłubałem czyli dokleiłem kominy i lusterka a wszystko jest krzywo złożone do przymiarki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi