rObO87 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Dragon wydał nasza tankietkę ?? W niemieckim malowaniu A tak na poważnie, domyśl się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Co to za gąski za 110 zeta ?? O firmie Friumodel słyszałeś ? Ja mam gąski plastikowe do mod. Vikers/7TP/T-26 i wyglądają na dobre. Żadne plastikowe gąski nie zastąpią pracujących Friuli, no może z wyjątkiem Modelkastenów, ale te są droższe od Friuli. Dragon wydał nasza tankietkę ?? Oczywiście. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Co to za gąski za 110 zeta ?? O firmie Friumodel słyszałeś ? Nie, nie słyszałem. Dragon wydał nasza tankietkę ?? Oczywiście. Pzdr O masz, bardzo się cieszę. TK, TKS ... ?? ps. można ją gdzieś zobaczyć ?? Masz może link ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Skala robia sobie z Ciebie jaja Dragon nie wydal tankietki i jest watpliwe czy kiedykolwiek ja wyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 (edytowane) Skala W sprawie Friulmodel to mam nadzieję, że żartujesz. Co do Tankietki od Dragona to jesteś bardzo łatwowierny Pzdr Edytowane 29 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Skala robia sobie z Ciebie jaja Dragon nie wydal tankietki i jest watpliwe czy kiedykolwiek ja wyda To bardzo nie ładnie. Mocno się zdziwiłem, tym, że nagle Dragon zrobił model TK.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 tez bym chcial zeby zrobil i najlepiej z wnetrzem i porzadnym silnkiem a nie z klockiem z RPMu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Widzę, że część z Was bardzo wybiórczo przegląda moje wątki, np. ten o 7TP plot, a ja się tak staram ... W kwestii gąsek, to RPM kontra Firuli wygląda tak: Skala sam widzisz, że różnica jest diametralna, stąd też i cena, wysoka ale wymierna. Dragon nie wyda polskiej tankietki. Poprawny silnik do TKS ? Ja mam i mogę mieć ich ile zechcę rObO87 - zdziwiony ceną ? Widzisz, nie tylko Dragon się szanuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Widzę, że część z Was bardzo wybiórczo przegląda moje wątki, np. ten o 7TP plot, a ja się tak staram Sesja idzie, 150 projektów do oddania na wczoraj itd. Ja mam i mogę mieć ich ile zechcę Fajnie, budowa TKS'a (a może TK-3?) będzie łatwiejsza rObO87 - zdziwiony ceną ? Widzisz, nie tylko Dragon się szanuje ;) ~100 zł za takie gąski w życiu nie dam. Rozumiem, ruchome itd. Ale to nie zabawka tylko model pojazdu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Sesja idzie, 150 projektów do oddania na wczoraj itd. Nie szpanuj, sam nie jesteś. Jest nas, studentów wielu. Sesja straszna rzecz, ale sklejać trzeba. Fajnie, budowa TKS'a (a może TK-3?) będzie łatwiejsza Nie, ciekawsza. ~100 zł za takie gąski w życiu nie dam. Rozumiem, ruchome itd. Ale to nie zabawka tylko model pojazdu. Też tak mówiłem jeszcze niedawno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tastas Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Jendrass ile u Ciebie kosztowalby tak silnik? Podejrzewam ze jest z zywicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Żywicy? W życiu nie pracowałem na tak przedziwnym materiale ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 W kwestii gąsek, to RPM kontra Firuli wygląda tak: Skala sam widzisz, że różnica jest diametralna, stąd też i cena, wysoka ale wymierna. Co tu mówić, rewelacja ! Warte tej ceny, nie ma to tamto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 100 zł to może bym wydał na gąski do czołgu wielkości Tygrysa Wracając do tankietki. Znalazłem jakiś zestaw blaszek Part za ~40 zł Opłaci się to kupować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 100 zł to może bym wydał na gąski do czołgu wielkości Tygrysa Oj nie wielkość, a jakość się liczy... Im mniejszy model i bardziej ozłocony blachami, osrebrzony metalową lufą i friulami tym ładniejszy warsztat... A po malowaniu delikatność detali powala, nie mówiąc już, że merytoryczna zgodność jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Właśnie się zorientowałem, że tankietka 1/72 jest droższa od wersji 1/35 A jakość? Fajnie zrobiony układ jezdny Kusi mnie 7 TP z Mirage... Tylko, że bez umiejętności lutowania nie poradzę sobie chyba z błotnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Kusi mnie 7 TP z Mirage... Tylko, że bez umiejętności lutowania nie poradzę sobie chyba z błotnikami Znaczy wiesz, nie będę ukrywał, że byłoby wskazane je lutować, ale jeśli nie umiesz, to można poradzić sobie klejem CA, z tym że blaszki muszą być porządnie odtłuszczone - ale jak mówię to jest zdecydowanie gorszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Właśnie się zorientowałem, że tankietka 1/72 jest droższa od wersji 1/35 Z polskimi pojazdami tak jest. 7TP w 1:72 kosztuje 28, tyle samo Vickersik-oba z Mirage, rzecz jasna- a w 35ce odpowiednio 20 i 15 Wot czort, co kraj to obyczaj,szczególnie tak dziwny jak Rzplita nasza przesławna. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Tak ogólnie co powiecie na temat tego 7TP z Mirage? Prawie zdecydowany na zakup jestem... Są jakieś kamuflaże co można wykonać pędzlem? Mieć na półce tankietkę i 7 TP - coś pięknego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Na temat 7TP zostało już powiedziane na tym forum całkiem sporo. Polecam ostatnie wątki Widda i mój nt 7TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi