adam juszczak Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Chciałem przedstawić kolejny model w skali 1/72,firmy Dragon,przedstawiający pojazd operujący we Francji w okolicach Chateaudun , w sierpniu 1944. Wraz z tym egzemplarzem w tym czasie i w tej okolicy były 4 inne Kingtigery z tej jednostki.Model malowany Vallejo,trochę pigmentów MIG'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 (edytowane) Mi się podoba aczkolwiek jakiś taki pusty jest, bez fragmentów gąsek na pancerzu ani nic, choć rozumiem że oryginał na jakim się wzorowałeś taki był trawka elektrostatyczna czy jakoś tak? Edytowane 8 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiub Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Jak dla mnie to taki "prawie nówka". Poobijany bardzo delikatnie ale to tylko moje zdanie. Każdy tworzy model jak mu się podoba. Ja lubię modele takie "zmęczone", "styrane" ale to wszystko rzecz upodobań. Ogólnie to model fajny i miły dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 8 Maja 2009 Share Napisano 8 Maja 2009 Jak dla mnie to taki "prawie nówka" No bo specjalnie to on nie miał się kiedy styrać Fajny kiciak. To ten który na archiwalnej fotce stoi w trawie, rozbity, z odwóconą do tyłu wieżą? Chociaż chyba nie, tamten chyba miał inny numerek na wieży (trzynastkę raczej bym zapamiętał Gdzieś mi ta fotka wsiąkła grrrr.... Wracając do tematu.... ładna nie przeładowana scenka. Trawka to Polak czy jakiś inny specyfik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Rzeczywiście model jest wzorowany na zdjęciu oryginału,tam rzeczywiście było trochę ubogo jeśli chodzi o wyposażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Akurat z tej grupy (316),było 5 maszyn o numerach 11,13,02,10,12. Akurat ten z nr,13 ma zamazaną3.Na zdjęciu widać jakąś rodzinkę pozującą na jego tle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 8 Maja 2009 Autor Share Napisano 8 Maja 2009 Akurat mam fotki wszystkich. A trawa to Faller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Ekstra jak na 72. Jak widzę tematy takie jak Tiger II to od razu zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 (edytowane) Fajny kociak - jest tylko mały problem - to nie ta wersja - Te tygrysy to były initiale - inny typ koła napędowego - inny rodzaj gąsienic, komin do pokonywania przeszkód wodnych. Ale olewając te elemety ( bo sam tez chcę zrobić 02 bez zmian - podoba się Edytowane 9 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Wyśmienite przetarcia, ryski i obicia. Zarówno w wielkości, położeniu jak i kolorach. Gratki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 No niestety producent o te detale nie zadbał,zresztą nie mam pewności jeśli chodzi o oznakowanie,nr.13 miał krzyż belkowy,a w modelu tego nie ma. Co do koła napędowego to bym polemizował. Zresztą mogli dać model pojazdu nr.11 który ma całkiem ładnych kilka zdjęć. Nr.13 widziałem na 3 fotkach, zresztą słabej jakości.Ale dzięki za te uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Nr.11 i Nr.13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 ładna robota, to że na czołgu niczego nie ma to nie problem, problemem jest natomiast brak uchwytów na cokolwiek. tego chyba nie demontowali, jak widać na zdjęciach, natomiast taki łysy model bez zaczepów i uchwytów choćby pustych wygląda nienaturalnie. zwłaszcza że sporo tego było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Fajny! Bardzo wyrazny. Nie widac ze to 72. Podoba mi się >>>>marioba>>>> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Rzeczywiście zaczepów brakuje ale dopier potem widzia lem że są blaszki Parta do tej wersji.Następny już będzie je miał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Sam model bardzo ładny. Brakuje mi w nim uchwytów, ale ogólnie jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 9 Maja 2009 Autor Share Napisano 9 Maja 2009 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 9 Maja 2009 Share Napisano 9 Maja 2009 Fajno, fajno, podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 A sam drewniany, zdobiony klocuszek to z kąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 10 Maja 2009 Autor Share Napisano 10 Maja 2009 Podstawkę swego czasu zakupiłem w firmie Padrebooks i osobiście polakierowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 Zapasowych gąsienic w sumie na Kingtigerze Porshe niew widziałem montowanych ? Ale może ktos ma takie foty z gąskami na wieży ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi