Bushi Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Witam Od dość długiego czasu zajmuję się mikromodelarstwem, ale dopiero w tym tygodniu zdecydowałem się na sklejenie czegoś mniejszego niż 1/87. Niedługo po podjęciu tej wiekopomnej decyzji dokonałem zakupu 2 modeli firmy Dragon. Modele pochodzą z serii Panzer Korp i zostały wykonane w skali 1/144. Modele są tanie, dość proste, mają kilka części (ale producent dodał fototrawki). Problemem jest natomiast materiał, który nie przypomina nic z czym miałem wcześniej do czynienia. Ni to plastik, ni to żywica - jakiś dziwny szajs, który ciężko spasować i skleić. Pojazdy pomalowałem aerkiem rozrzedzonymi akrylami modelarskimi. Do kamo, drobnych szczegółów, brudzingu i przecierek - mały pędzelek nylonowy. Ogólnie nie jestem zbyt zadowolony z tych modeli, zresztą oceńcie sami jak wyszły moje pierwsze 144. Maus – pierwszy model. Tiger I (Early) - drugi model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barcel Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Też szukam szczęki... Najbardziej mi się podoba skitrany Tygrys w pudełku od zapałek:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazmirz_pawlak Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 patrząc na tygryska w pudełku przypomniała mi się akcja z gry Soldiers: Heroes of WWII w kampanii amerykańskiej kiedy to podasz z jednej misji przypadkiem natrafiasz na taką niespodziankę wyjeżdżającą ze stodoły Dla mnie zacne modele ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Trawka na podstawki jaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Gdyby nie ten grosik to pomyślałbym, że to 72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Tiger - parę złociszy... Tiger w pudełku od zapałek- bezcenne. Fajne modele, gratulki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Trawka na podstawki jaka? Elektrostatyczna, firma Jordan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Firefly Vc Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Witam ja osobiście tego Tigera widziałem na żywo i jest niesamowity POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 Witam ja osobiście tego Tigera widziałem na żywo i jest niesamowity POZDRAWIAM Zapomniałem dodać, że model był prezentowany podczas wystawy w Noc Muzeów w Łodzi 16-17.05.2009. Wtedy nie był ukończony w 100%, pokazałam go tylko w ramach ciekawostki ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 No bardzo fajne modeliki...sam mam kilka takich kurdupli na półce (2 x T-72, 2 x Abrams, i 1 x AAVP 7A1) Dodatkowo na sklejenie czeka tego troszke w szafie. Szkoda ze dość cięzko z dostępnością tych karaluchów na naszym podwórku :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yonex13 Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 A kamuflaż na mausie to chyba brązowym pisakiem robiłeś co nie? Ale ogólenie OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 I co tu można napisać? Niesamowite. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 A kamuflaż na mausie to chyba brązowym pisakiem robiłeś co nie? Nie używam tego typu wynalazków. To farba akrylowa naniesiona pędzelkiem retuszerskim. Maus był moim pierwszym tak małym modelikiem, posłużył bardziej do testów malunku, dlatego nie wygląda zbyt dobrze. P.S Dzięki za tyle pozytywnych opinii dotyczących moich pierwszych 144. Myślę, że niedługo skleję kolejne i mam nadzieję, że będą lepsze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Jeszcze daj jakiś cynk, gdzie najlepiej je kupować, okay ? Bo jak tak popatrzyłem, to wybór nie powala, a np. w Martoli w ogóle nie są sprowadzane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 modele w tej skali sa do kupienia na www.ibg.com.pl (trumpeter, mini hobby models) oraz na Ursynowie w składnicy harcerskiej...byłem tam w piątek i kupiłem Challengera i Warriora. oprócz tego mają w sklepie wysyłkowym DeYgrek (nie wiem czy dobrze napisałem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Nie zamawiałem tych modeli przez internet, kupiłem je w zwykłym sklepie. W kwestii sklepów internetowych to cruenzo mnie wyręczył... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwercio Napisano 20 Stycznia 2010 Share Napisano 20 Stycznia 2010 Modele cudo... Gdyby nie ten grosik to pomyślałbym, że to 72 A Tiger w pudełku od zapałek nic ci nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 No zacne dzieła nam tu Waści pokazujesz. Gratulacye Ci się należą za cuda te okazane publicznie. Mam przeto prośbę maleńką cobyś zrobił w tejże skali modelik z wnętrzem. Sądzę , że wybór tankietki TKS lub ciągniczka C7P nie zrazi Cię zacny kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 21 Stycznia 2010 Share Napisano 21 Stycznia 2010 o, ziomal ze Zgierza, ale klawo niezła robota, robi wrazenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi