Majek Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 No tak to wyglada, a sadze, ze model duzo by zyskal, gdyby nie "swiecil" golym plastikiem wewnatrz kabiny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 Mapewno lepiej wyglądałby model gdyby nie tylko wewnątrz ale i na zewnatrz kabina była pomalowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 28 Listopada 2006 Autor Share Napisano 28 Listopada 2006 Narazie nie mam do tego zbytnio warunków...a przecież wszystkiego od razu też nie zrobie, bo modelarstwo byłoby nudne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 28 Listopada 2006 Share Napisano 28 Listopada 2006 No tez prawda... A tak w ogole, to fajnie Ci to malenstwo wyszlo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 Superowo się to prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ergie Napisano 29 Listopada 2006 Share Napisano 29 Listopada 2006 to on jest już skończony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 1 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2006 A gdzie HDS,ładunek,przyczepa :P Model jest jeszcze nie skończony. Pracuje na okablowaniem HDS-u, cały będzie czarny. Wieczorem moze dam fotki. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 16 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2006 Długo przy nim nic nie robiłem, gdyż okablowanie HDS-u "trochę" mnie zdenerwowało. Tak więc nie będzie instalacji pneumatycznej na dźwigu, podchodziłem do tego 2 razy jednak obydwie próby kończyły się niepowodzeniem, no ale cóż, jest coś co można wykonać w następnym modelu HDS miał być czarny jednak kolor trochę by nie pasował. Pomalowałem go w kolorze ramy,a niektóre elementy będą czarne, tak jak zakładał plan. Teraz pozostaje mi pomalować wszystkie szczególiki i można go umiejscowić na ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Super wygląda ukłony dla Ciebie za taką skalę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 16 Grudnia 2006 Share Napisano 16 Grudnia 2006 Świetna robota Nie dziwię się, że dałeś sobie spokój z instalacją. Jak myślę kable to już nie żyłka, albo kabelki, ale nitka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 16 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2006 Okablowanie wykonywałem z żyłki wędkarskiej. Na głównym ramieniu chciałem pociągnąć 4 wiązki przewodów,które później przechodziłyby po każdym ramieniu aż do chwytaka, na którym byłyby 2 przewody. Przy pierwszej próbie żyłki mocowałen na kropelke bezpośrednio do powierzchni ramienia. Wyglądało to mało estetycznie gdyż kropelka nie chciała chwytać i trzeba było duże ilości kleju stosować. Zerwałem wszystko wyszlifowałem i od nowa. Tym razem na drewnianej listewce powbijałem szpilki w równych odstępach i nawinołem żyłke na nie. W 2 miejscach podkleiłem plastikowe opaski wykonane z PCV. I w tym przypadku było podobnie. Kropelka słabo chwyta...może to przez to że jest to aż takie małe bo opaski naprawdę był bardzo malutkie. Na przyszłość wiem że instalacje w tego typu modelach dobrze zrobić z miedzianego drutu, który po wygieciu zachowuje swój kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 17 Grudnia 2006 Share Napisano 17 Grudnia 2006 Oj szkoda, że nie wyszło okablowanie Żyłka rzeczywiście nie da się modelować jak drut, ale raczej dobrze chwyta z plastikiem (ja używam do klejenia zwykłego kleju revella)... No ale model i tak wygląda przepięknie. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 20 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 20 Grudnia 2006 Mam mały dylemat z kangurem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 20 Grudnia 2006 Share Napisano 20 Grudnia 2006 Jak ma to byc zesatw do lasu, to oczywiscie:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sąsiad_squad Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 bez ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Grudnia 2006 Share Napisano 23 Grudnia 2006 Może gdyby kangur był z polerowanego aluminium to lepiej pasowałby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 23 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2006 Oczywiście kolor orurowania będzie inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakub476 Napisano 24 Grudnia 2006 Share Napisano 24 Grudnia 2006 Ja bym prysnoł kabine bzbarwnym bo dziwnie wygląda. Kangura nie dawaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 25 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2006 No to auto miałbym już skończone :P została drobna kosmetyka jak pomalowanie świateł i drobne poprawki w malowaniu. Nad kangurem się jeszcze zastanawiam. Dzisiaj ukończyłem HDS. Do fotela operatora dodałem zagłówek (wykonany z PCV- wielkość 1,5x3 mm oczywiście :P). Następnie trzeba było pomyśleć nad jakąś podstawą pod żuraw. Z pomocą również przyszedł kawałek PCV Wszystko pomalowałem, złożyłem i przykleiłem do ramy Jak się podoba? Zagłówek Podstawa pod HDS Całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 25 Grudnia 2006 Share Napisano 25 Grudnia 2006 Nie no powalasz człowieku tym zestawikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 27 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2006 Jedziemy dalej. Przebudowa przyczepy rozpoczęta Dorobiłem kłonice z przodu i z tył a na skrzyni ładunkowej dorobiłem pasy co by nie było tak płasko. Do tylniego zderzaka dorobiłem chlapacz na całej szerokości (wersja testowa ;) będzie on przemalowany ). Najbardziej jestem jednak zadowolony z wykonania na baku paliwa opasek w kolorze ramy Czas na fotki: -wspomniany bak -przyczepa -pzymiarka do całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Bez komentarza Po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Bajeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał94 Napisano 30 Grudnia 2006 Share Napisano 30 Grudnia 2006 Brak mi słów, oby tak dalej, a raczej żeby było jeszcze ładniej, tylko lepiej już sie chyba nieda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 31 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2006 Co się nie da lepiej wszystko się da ale już nie w tym modelu Ten zostanie utrzymany na tym poziomie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi