Skocz do zawartości

Man F2000 Woody Truck 1:87

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 83
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mapewno lepiej wyglądałby model gdyby nie tylko wewnątrz ale i na zewnatrz kabina była pomalowana

Napisano

Narazie nie mam do tego zbytnio warunków...a przecież wszystkiego od razu też nie zrobie, bo modelarstwo byłoby nudne ;)

Napisano

to on jest już skończony

Napisano

A gdzie HDS,ładunek,przyczepa :P Model jest jeszcze nie skończony. Pracuje na okablowaniem HDS-u, cały będzie czarny. Wieczorem moze dam fotki. Pozdrawiam!

• 3 weeks later...
Napisano

Długo przy nim nic nie robiłem, gdyż okablowanie HDS-u "trochę" mnie zdenerwowało. Tak więc nie będzie instalacji pneumatycznej na dźwigu, podchodziłem do tego 2 razy jednak obydwie próby kończyły się niepowodzeniem, no ale cóż, jest coś co można wykonać w następnym modelu HDS miał być czarny jednak kolor trochę by nie pasował. Pomalowałem go w kolorze ramy,a niektóre elementy będą czarne, tak jak zakładał plan. Teraz pozostaje mi pomalować wszystkie szczególiki i można go umiejscowić na ramie

dscf1535li4.jpg

dscf1536vh2.jpg

dscf1540xa0.jpg

dscf1542xx7.jpg

Napisano

Świetna robota

Nie dziwię się, że dałeś sobie spokój z instalacją.

Jak myślę kable to już nie żyłka, albo kabelki, ale nitka

Napisano

Okablowanie wykonywałem z żyłki wędkarskiej. Na głównym ramieniu chciałem pociągnąć 4 wiązki przewodów,które później przechodziłyby po każdym ramieniu aż do chwytaka, na którym byłyby 2 przewody. Przy pierwszej próbie żyłki mocowałen na kropelke bezpośrednio do powierzchni ramienia. Wyglądało to mało estetycznie gdyż kropelka nie chciała chwytać i trzeba było duże ilości kleju stosować. Zerwałem wszystko wyszlifowałem i od nowa. Tym razem na drewnianej listewce powbijałem szpilki w równych odstępach i nawinołem żyłke na nie. W 2 miejscach podkleiłem plastikowe opaski wykonane z PCV. I w tym przypadku było podobnie. Kropelka słabo chwyta...może to przez to że jest to aż takie małe bo opaski naprawdę był bardzo malutkie. Na przyszłość wiem że instalacje w tego typu modelach dobrze zrobić z miedzianego drutu, który po wygieciu zachowuje swój kształt.

Napisano

Oj szkoda, że nie wyszło okablowanie Żyłka rzeczywiście nie da się modelować jak drut, ale raczej dobrze chwyta z plastikiem (ja używam do klejenia zwykłego kleju revella)... No ale model i tak wygląda przepięknie. Super

Napisano

Może gdyby kangur był z polerowanego aluminium to lepiej pasowałby

Napisano

No to auto miałbym już skończone :P została drobna kosmetyka jak pomalowanie świateł i drobne poprawki w malowaniu. Nad kangurem się jeszcze zastanawiam. Dzisiaj ukończyłem HDS. Do fotela operatora dodałem zagłówek (wykonany z PCV- wielkość 1,5x3 mm oczywiście :P). Następnie trzeba było pomyśleć nad jakąś podstawą pod żuraw. Z pomocą również przyszedł kawałek PCV Wszystko pomalowałem, złożyłem i przykleiłem do ramy Jak się podoba?

Zagłówek

dscf1746vs6.jpg

Podstawa pod HDS

dscf1747db8.jpg

dscf1748ns6.jpg

Całość

dscf1752bm5.jpg

dscf1753ys5.jpg

dscf1754ix1.jpg

dscf1755sb4.jpg

dscf1757ix6.jpg

Napisano

Jedziemy dalej. Przebudowa przyczepy rozpoczęta Dorobiłem kłonice z przodu i z tył a na skrzyni ładunkowej dorobiłem pasy co by nie było tak płasko. Do tylniego zderzaka dorobiłem chlapacz na całej szerokości (wersja testowa ;) będzie on przemalowany ). Najbardziej jestem jednak zadowolony z wykonania na baku paliwa opasek w kolorze ramy Czas na fotki:

-wspomniany bak

dscf1760vy9.jpg

dscf1763yj9.jpg

-przyczepa

dscf1761bj5.jpg

dscf1762pm8.jpg

-pzymiarka do całości

dscf1764ze5.jpg

dscf1765se2.jpg

Napisano

Brak mi słów, oby tak dalej, a raczej żeby było jeszcze ładniej, tylko lepiej już sie chyba nieda

Napisano

Co się nie da lepiej wszystko się da ale już nie w tym modelu Ten zostanie utrzymany na tym poziomie ;)