BALROG Napisano 20 Marca 2011 Autor Share Napisano 20 Marca 2011 A ja byłem i widziałem wystawę. Balrog strzelał torpedami po stole i zyskiwał nowych wyznawców. Okręciki super, pomacałem pooglądałem i pomierzyłem co niektóre elementy, bo ktoś mi obiecywał że da wymiary i...... musiałem sobie sam pomierzyć. Ale ma wybaczone.No to wiem, kto tak go intensywnie "obczajał" Siłą byś nie odciągnoł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszardb Napisano 20 Marca 2011 Share Napisano 20 Marca 2011 A ja byłem w niedzielę i już nie dostąpiłem tego zaszczytu. Czego naprawdę bardzo żałuję Jednak na żywo to nie to samo co w telewizorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 No tak moja kulpa.Ale klej mi wyszedł i dymać musiałem do sklepiku a w sobote i tak prawie drzwi przed nosem mi zamknęli ,zatem nie miałem okazji braci forumowej więcej na własne gałki oczne zobaczyć i poznać.No ale dzieki Barlogowym fotom to pewno teraz będe popularny ,jak nie przymierzając Rudolf Valentino.... eee to nie ten czas no kto tu teraz taki z aktorów?Charles Bronson tez nie ten czas.Ooo młody Damiecki. Wcale bym go nie obczajał i nawet nie podchodził gdyby "chudziutki dał mi kilka wymiarów a leń z niego straszny,nawet sówmiarki nie wziął i masztu nie zbadałem!!!Jaki ja burdel w chacie zrobiłem gdy swojej szukałem oczywista sówmiarki.Ale Kalaruch to ładniejszy ubocik zdziełał niz ten schnellboot Barlogowy . Brawo Kalaruch!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Dalszy ciąg systemów elektronicznych S-100 Mimo że jednostka pochodzi z drugiej wojny ma tego sporo na pokładzie teraz detektor fal radarowych FuMB-9 Wanze i radar FuMB 24 Cuba1 stan surowy I w podkładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Cholera spóźniłem się, chciałem napisać posta minutę po tobie ale nie wyszło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 A to śmigiełko to do chłodzenia? To jakas wersja latająca? ales wymodził! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Teraz czekaj na ripostę z dokumentacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Zawsze jak patrzę na Twoje postępy to mam wrażenie że "uprawiasz" jakiś inny sport. Piękna robota. Pozazdrościć Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skell Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Panie BALROG, Wielki szacunek! Co Ty tu wyprawiasz - czy to na pewno model, czy budujesz prawdziwe sznelłajby? Kawał pięknej modelarskiej roboty! Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał15 Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 yyyyyyyyyyyyyyyyyyyy........ ten radar mnie zamurował. Jak ty tego dotykasz że się nie wygina. Nie no super coś wspaniałego normalnie fabryka radarów Fumo. Oby tak dalej nie sądziłem że takie rzeczy w ogóle są możliwe . Regularny opad szceny Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 24 Marca 2011 Autor Share Napisano 24 Marca 2011 Wszystko sie wygina, ale tego nikt już nie będzie ruszał Za to przy składaniu deformowało sie pod palcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 25 Marca 2011 Autor Share Napisano 25 Marca 2011 Torpedy ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Wycacane cacuszka. I po co ja tu zaglądałem, weekend zmarnowany teraz nie usne za torpedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Witam Jakiś czas temu dało sie zauważyć 3 kadłub schnella na stoczni Dziś odsłonię rombek tajemnicy to S-25 Shnellboot typu S-19 Tak wyglądał na zywo A tak wygląda u mnie to oczywiście początek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 O KUR... ...CZAKI I raz jeszcze pojaranamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 Można się było tego spodziewać, jakoś mi tu brakowało protoplasty serii niezły blitzkrieg morski się tu szykuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2011 jeszcze fajny jest S-30 Ale muszę wpierw zdobyć kadłub i go przeciąć i skrócić był sporo krótszy od S-38 A w S-25 zmiany wprowadziłem nastepujące Kadłub ma przemodelowaną i skróconą dziobnice poszerzony o 4mm kadłub Obniżony pokład przedni, odkryte wyrzutnie torped Wyciete elementy pokładu aż do rufy bo będzie w całości zdejmowana nadbudówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 3 Kwietnia 2011 Share Napisano 3 Kwietnia 2011 nom... jestem ciekaw jak liczną flotę planujesz wskrzesić w stoczni, a właśnie jak mieścisz tam tyle kadłubów ? Ja mam cały pokój zawalony bibelotami do małego "B" a co dopiero 3 metrowce... masakra Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawlik Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 A ktoś tu mówił o puźniejszym ujawnieniu.... No tak.... bo co tu pisać literą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Koledzy napisali już wszystko.... To co ja będę się rozpisywał Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 Z racji że musiałem wykonać przejścia kołnierzowe przechodzące przez płytę w schnellu na wyrzutniach torped które są centryczne wpadłem na szalony pomysł Szukałem warsztatu z tokarką by to wytoczyć, ale nigdzie w pobliżu niema więc zmajstrowałem swoją tokarkę Wykonana z części znalezionych w domu Uchwyt multiszlifierki to połamany stojak proxxona skręcony za pomocą śruby ze statywem za pomocą którego zablokowałem całość na blacie no, do tego wiertarka w której zamocowałem materiał obrabiany jako narzędzie tnące posłużył frez palcowy pozwoliło mi to ustrojstwo na wykonanie dwóch identycznych elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafiw Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 No ciekawa metoda trzeba by spróbować na proxxonie min 5000 obrotów. Przy okazji - gratulacje za flotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 4 Kwietnia 2011 Share Napisano 4 Kwietnia 2011 No, Nie ma co już napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 4 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 4 Kwietnia 2011 pozwoliło mi to ustrojstwo na wykonanie dwóch identycznych elementów Świetny pomysł Zastanawia mnie jakim sposobem te elementy są identyczne skoro wkrętarka nie jest przymocowana do podłoża? Jak sobie z tym poradziłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 4 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2011 pozwoliło mi to ustrojstwo na wykonanie dwóch identycznych elementów Świetny pomysł Zastanawia mnie jakim sposobem te elementy są identyczne skoro wkrętarka nie jest przymocowana do podłoża? Jak sobie z tym poradziłeś ? Wykonałem 3 bo jeden za mocno zebrałem a potem już uważałem i zbierałem pomału po milimetrze Co chwila mierzyłem suwmiarką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi