Michał15 Napisano 29 Lipca 2011 Share Napisano 29 Lipca 2011 Jesli tylko dla siebie, po piernicz reszte i wez sie do roboty Fakt że w dużej mierze robimy model dla siebie ale wiele z nas chce zrobić model na jak najwyższym poziomie. Po mimo że tempo budowy w tym wątku jest bardzo powolne zawsze chętnie tu zaglądam. Jak by nie patrzeć to kopalnia wiedzy na temat tego modelu. Można się tu dużo dowiedzieć. Oczywiście każdy co jakiś czas napisze coś w stylu Gdzie postępy? Czekam ze zniecierpliwieniem na postępy Ale takie komentarze są tu chyba nie na miejscu. Przecież na tym polega właśnie to forum. Jeden mniej się zastanawia nad wykonaniem modelu inny więcej. Po za tematem pamiętam coś o pokładzie drewnianym. Czy masz kupiony już pokład Wallace?Czy dopiero się do niego przymierzasz? Pozdrawiam Michał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okram12 Napisano 8 Sierpnia 2011 Share Napisano 8 Sierpnia 2011 Może się przyda może nie. Nie na czeskiej stronie tylko na polskiej ))) Oto niezłe wykonanie kadłuba. Wiem karton, ale jak wykonany. http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=187688&t=95766#reply_187688 Trochę dno na od spodu jest myślę niepoprawnie bo płyty są naklejane na ostro, ale burty są super zrobione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Jak opancerzenie burtowe, coś już zaczynasz czy chwilowy brak czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Jak opancerzenie burtowe, coś już zaczynasz czy chwilowy brak czasu Sam jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Pewnie kończy i chce pokazać całość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BALROG Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Pewnie kończy i chce pokazać całość Czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Pewnie kończy i chce pokazać całość Czekamy Długo czekamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Jesteście okrutni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Jesteście okrutni... Oj tam, zaraz okrutni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 13 Sierpnia 2011 Super Moderator Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Jesteście okrutni... Okrutny to jest Wallace, który nie liczy się z oczekiwaniami współtowarzyszy i kisi relację w swoich domowych czeluściach, miast ją wydobyć na światło dzienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kami Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Jesteście okrutni... Okrutny to jest Wallace, który nie liczy się z oczekiwaniami współtowarzyszy i kisi relację w swoich domowych czeluściach, miast ją wydobyć na światło dzienne Święta prawda Kami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Jesteście okrutni... Okrutny to jest Wallace, który nie liczy się z oczekiwaniami współtowarzyszy i kisi relację w swoich domowych czeluściach, miast ją wydobyć na światło dzienne Święta prawda Kami Oczywista-oczywistość bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Walace z pewnością chce nam pokazać model w w galerii, ale pewnie aparatu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Sierpnia 2011 Super Moderator Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Walace z pewnością chce nam pokazać model w w galerii, ale pewnie aparatu nie ma ...albo modelu Wiem, wiem - okrutny żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 ...albo modelu Wiem, wiem - okrutny żart Ale za to soczysty Wallace pozdrawiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Może ktoś z was wie, jakie różnice są pomiędzy bliźniakami, wiem że w Musashi na niecały rok przed oddaniem go marynarce został przekazany do stoczni w Nagasaki, pakiet zmian, udoskonaleń w pancerniku nr. 2 I jeszcze jedno pytanie czy wiecie czy blach Lion Roar od Yamato będą pasowały do Musashi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Dla zainteresowanych w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 19 Sierpnia 2011 Share Napisano 19 Sierpnia 2011 http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=47&t=4707&start=1100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Witam. Ponownie coś mnie wciągnął temat Japońskich Okrętów. Napotkałem na różnych forach na informację że jak Yamato tak i Musashi miały przemalowane pokłady na czarno, pigment co ciekawe to sadza z Musashi, farba szara amerykańska zdobyczna zafarbowana sadzą. Oczywiście znalazłem foty u japońskich kolegów podobno oni są znawcami tej materii. http://www4.ocn.ne.jp/~d98/yamatoblack.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 r.kalkowski, mała prośba, jeśli możesz to staraj się używać przycisku "zmień" pod postem. Wyszły cztery twoje posty pod rząd, podczas gdy mógłby to być tylko jeden, góra dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 r.kalkowski, mała prośba, jeśli możesz to staraj się używać przycisku "zmień" pod postem. Wyszły cztery twoje posty pod rząd, podczas gdy mógłby to być tylko jeden, góra dwa Przepraszam jeszcze nie ogarnąłem do końca wszystkich narzędzi jakie mam do dyspozycji na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarris Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 boje sie zajrzec do lodowki bo tam tez jest Wallace- a postepow w modelu jakos nie widac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abir24 Napisano 24 Września 2011 Share Napisano 24 Września 2011 To takie specjalne KAMO, że nic nie widac Wallace pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 25 Września 2011 Autor Share Napisano 25 Września 2011 W wolnych chwilach prace stoczniowe mozolnie posuwają się do przodu. Restart Pancernika in progress: starłem nałożony surfacer. Wywierciłem również dodatkowy otwór na dziobie (przy otworach kotwicznych), a następnie poszerzyłem otwory na podstawkę i "wypełniłem" je wyciętymi kawałkami po tubkach kleju. Całość zaszpachlowałem i czekam aż podeschnie. ... Po zeszlifowaniu, zabieram się za pancerz. Decydując się na patent Marka, zrobiłem sobie małą zagwozdkę: pasy burtowe mam zamiar stworzyć przy pomocy taśmy maskujacej i Surfacera 500. Tylko jedno pytanie: czy nałożyć od razu na plastik, czy najpierw ponownie położyć Surfacer 1200 ? ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi