Marudek Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Dziekuje bardzo! Zrobie taka jak na pierwszym zdjeciu i planie. Reszta zdjec tez sie przyda (Berieva Be-2 tez mam w planach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Listopada 2008 Share Napisano 6 Listopada 2008 Spoko - po to tu jestesmy aby sobie pomagac PS.Co prawda japonski ale moze sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 10 Listopada 2008 Share Napisano 10 Listopada 2008 Mimo to jeszcze raz dziekuje okonek! Juz dawno temu dostalem monografie Jake'a od łsobota. Jest w niej wszystko lacznie z katapulta, rodzajami wozkow itp. Na pewno przydadza mi sie do mojego projektu (dlatego Tobie Lukasz tez jeszcze raz dziekuje). Ciekaw jestem czy Jędrek znalazl cos w swoim archiwum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Listopada 2008 Autor Share Napisano 12 Listopada 2008 znalazłem kilka pozycji traktujących o tym okręcie ale.. we wszystkich niestety przewijają się pokazane wyżej fotki tak to jest jak wydawnictwa powielają te same zdjęcia Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 (edytowane) W związku z moim ogromnym zapaleniem do tematu, proszę o udostępnienie mi materiałów na temat niemieckiego pancernika o nazwie Bismarck . Z góry wielkie Bóg zapłać P.S. Tak, tak, używałem opcji "szukaj". Edit... W modelarskim pojawił się Bismarck i to na niego poluję . Edytowane 29 Listopada 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 28 Listopada 2008 Share Napisano 28 Listopada 2008 Na początek: http://www.bismarck-class.dk/tirpitz/tirpitz_menu.html (kamuflaże chronologicznie w dole strony) oraz forum tej strony http://bismarck-class-forum.dk/ http://www.german-navy.de/kriegsmarine/ships/battleships/tirpitz/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomasgt Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Witam, poszukuję wszystkiego co związane jest z USS Enterprise CV-6, oczywiście okres II Wojny Światowej:) Jeśli ktoś może ma plany Enterprise byłbym naprawde wdzięczny za udostępnienie ich;) Oczywiście wszelkie zdjęcia i linki mile widziane;) Z góry dziękuję;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=46&t=4759&st=0&sk=t&sd=a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 http://www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php?f=46&t=4759&st=0&sk=t&sd=a http://www.steelnavy.com/TrumpEnterpriseRM.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomasgt Napisano 5 Grudnia 2008 Share Napisano 5 Grudnia 2008 Wielkie dzięki zdenda:) Tylko niemogę znaleźć na tym forum konkretnych planów Enterprise, są niby, ale tylko szczątki:/ Jeśli ktoś wie skąd można zdobyć takie plany, to proszę o pomoc, oczywiście najlepiej żeby były darmowe, bo tych płatnych to w sieci trochę jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zdenda Napisano 7 Grudnia 2008 Share Napisano 7 Grudnia 2008 Wyślij do mnie e mail mam plany CV 6 1943 roku z Yorktown Class Ship Craft krcmarzd@seznam.cz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Warto polecić dwie części monografii typu Yorktown z Okrętów wojennych (klik). Bardzo duża ilość informacji o CV-6 i plany (nie pamiętam już, z którego roku dla Enterprise, chyba 1944 ?) skala 1/400 więc raczej trudno to przeskanować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Zdenda czy masz jakieś schematy olinowania La Real oprócz instrukcji Hellera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomasgt Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Dzięki USS Enterprise:) A niewiesz może czy można to dostać w standardowych księgarniach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Publikacje z "Okrętów Wojennych" widziałem np. kiedyś w sieci księgarń Matras. Nie wiem czy do dostania obecnie, to publikacja gdzieś sprzed roku, kilka miesięcy temu pełno tego leżało po EMPIK-ach. Na pewno warto poszukać też w sklepach modelarskich, gdzie są działy książkowe. W I cz. są plany Yorktowna na 1938 i 1942 r. , w II plany Enterprise z 1944 po przebudowie i Horneta 1942. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomasgt Napisano 8 Grudnia 2008 Share Napisano 8 Grudnia 2008 Wielkie dzięki za informacje raz jeszcze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Przypominam sobie w tej chwili, że parę lat temu w Model Fanie był planik z próbą odtworzenia wyglądu Enterprise z okresu bitwy o Midway. Chyba gdzieś to jeszcze mam, ale muszę poszukać w starociach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomasgt Napisano 9 Grudnia 2008 Share Napisano 9 Grudnia 2008 Byłbym bardzo wdzięczny jeśli byś to odszukał Bo niestety "Okrętów Wojennych" w Empiku niezastałem, i jak to Pani w sumie bardzo miła, stwierdziła, coś takiego u nich wogóle nie występowało:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
USS Enterprise Napisano 11 Grudnia 2008 Share Napisano 11 Grudnia 2008 Bo niestety "Okrętów Wojennych" w Empiku niezastałem, i jak to Pani w sumie bardzo miła, stwierdziła, coś takiego u nich wogóle nie występowało:/ Może szukała tego wśród książek, a to sprzedawano tam jako czasopismo. W każdym razie leżało sobie na dziale Militaria wśród MiniReplik, Model Fanów i innych Technik Wojskowych. Teraz można spotkać z takich numerów specjalnych OW Richelieu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Treevill Napisano 15 Grudnia 2008 Share Napisano 15 Grudnia 2008 Bardzo proszę o wszelakiego rodzaju materiały (fotki , rysunki i plany) bo na necie jak już coś jest to przeważnie słabej jakości. Szperanie po rosyjskich stronach mam utrudnione - bariera językowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arazaziel Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 Mam pytanie. Ma ktoś jakiekolwiek materiały dotyczące niezbudowanych okrętów: "Grossdeutschland (H - 44)" i "Gascogne" ? Szukałem sporo po necie ale praktycznie niczego o nich nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 17 Grudnia 2008 Share Napisano 17 Grudnia 2008 "Gascogne": http://www.phpbbplanet.com/warshipprojects/viewtopic.php?t=135&mforum=warshipprojects Tylko trzeba się rejestrować, a warto bo jeżeli chodzi o "nie zbudowane" to najważniejsze tego typu forum. A tu model H 44 (vel "Grossdeutschland") http://www.phpbbplanet.com/warshipprojects/viewtopic.php?t=2391&mforum=warshipprojects Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arazaziel Napisano 18 Grudnia 2008 Share Napisano 18 Grudnia 2008 Dzięki. Trochę to trwało ale w końcu udało mi się przejść przez wszystkie procedury aktywacji konta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 30 Grudnia 2008 Share Napisano 30 Grudnia 2008 Szukam zdjęć i planów niszczycieli klasy Matsu/Tachibana, póki znalazłem ze 2 fotki i jeden schemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chudziutki Napisano 3 Stycznia 2009 Share Napisano 3 Stycznia 2009 Witam Wiecie może gdzie można znaleźć plany, rzuty i przekrój kadłuba niszczycieli typu Fletcher. Skala obojętna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi