Leszek.Sz. Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Figurka raczej odpada bo obnażyłaby moją nieudolność w tym zakresie. Muszę raczej ''podciągnąć'' rzeczywistość pod swoje możliwosci manualne. Ta scenka jest fajna dla fachowców od pokazywania bebechów w modelach. No i autentyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 To są przykłady Twojej konfiguracji, do upadłego będę namawiał na zrobienie osłony na wlot, niekoniecznie założonej ;) http://www.eskadra.net/galeria/7elt/2006/DSC_3671kopia.jpg http://www.eskadra.net/galeria/7elt/2007/sierpien/DSC_3094p.jpg http://photos.nasza-klasa.pl/2274437/36/main/c6b6349ebe.jpeg Uwagę zwracają otwarte luki silnikowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Sawicz, ostatni link nie chodzi... NK broni się przed linkowaniem zdjęć na zewnątrz... 403 ForbiddenRequest forbidden by administrative rules. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Mi odpala ta fotka ale dzięki za uwagę. Oto ona: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 A oto ''zagłuszka'' : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Trochę taka za bardzo spiczasta jak od MiG-21. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Bo to jest stozek od MiG-21 który tu został wykorzystany jako elelment zagłuszki . Podczas doklejania antykoli połamałem po raz drugi pitota i odpadły dwie anteny pod kadłubem. Jeden krok do przodu trzy do tyłu . W ostatecznosci zawsze mozna zarzucić na to wszystko płachtę maskującą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Taaaa, nikt jeszcze nie zrobił modelu w pokrowcu. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 8 Stycznia 2010 Share Napisano 8 Stycznia 2010 Jak tam suczka:>?. Może jakieś nowe fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 9 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2010 Jak tam suczka:>?. Może jakieś nowe fotki? Robi się. Właśnie dostałem masę Tack-it do maskowania i zaczynam pryskanie. Na poczatek czarny, zobaczę czy nie ma jakiś niedoszlifowań i innych parchów i przy okazji mały preshading. Pózniej, wnęki podwozia, detale w kolorze aluminium, dół szarobłękitny i góra kamo w takiej kolejności będę malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 17 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2010 Wyposażenie lotniskowe skończone, dołożyłem linkę do wodzidła. Podczas malowania wnęk podwozia zahaczyłem aerografem o OCP i pitot z dwunastoma skrzydełkami Parta poszedł w kosmos. Element upadł na podłogę i do tego szukając go nadepnąłem na niego. Szybko dorobiłem skrzydełka ale jest to juz namiastka tego co było przed uszkodzeniem. Jeden krok do przodu dwa do tyłu. Na uspokojenie nerwów pomalowałem sobie żywiczny KM-1 do Łaskiego MF-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Nie będę mógł się przyzwyczaić do widoku stożka od 21 jako osłony na wlot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 17 Stycznia 2010 Share Napisano 17 Stycznia 2010 Podczas malowania wnęk podwozia zahaczyłem aerografem o OCP i pitot z dwunastoma skrzydełkami Parta poszedł w kosmos. aby unikać takich sytuacji OCP robię z igieł iniekcyjnych różnej średnicy i dopiero na sam koniec wsuwam OCP ze "skrzydełkami" zmądrzałem po zahaczeniu w OCP Miga-25 a miał tylko 8 elementów. Bardzo piękne wyposażenie lotniskowe. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 19 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 19 Stycznia 2010 Na razie przerwa techniczna - urwałem gwint dyszy aerografu. W oczekiwaniu na nowy chyba zrobię jeszcze raz OCP (ten element jest dość wyeksponowany i nie może wyglądać badziewnie) i przerobię zagłuszkę. Mam jeszcze troche maskowania, no i popchnę do przodu trochę MF-a Łaskiego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 Za parę dni wznowię malowanie Su( aero już jedzie z allegro). Wersja nr 2 zagłuszki - pierwsza za szpiczasta ta za bardzo beczkowata. Tak już zostanie bo nie mam już więcej stożków do dopasowania: Małe OT, MF powoli do przodu będzie w konfiguracji 2xPTB490 +2Xćwiczebne R3. Przez ten czas który poświęciłem na su zrobiłbym spokojnie trzy szybkie . Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek 23 Napisano 23 Stycznia 2010 Share Napisano 23 Stycznia 2010 Cześć. Jakiej firmy to MiG? Fotele to żywica pewnie jakaś (bym o info prosił bo ładne)... Fajnie Ci to idzie wszystko. Mam tą suczkę i się zbieram do niej jak Planuje wykonać ją z pociskami kh-29 skradzionymi z SU-34 Italeri. Tak więc, może to forum doczeka się w galerii kolejnego SU-22, tak koło 2012... Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 23 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2010 MiG-21RF z Fujimi, w pudełku jest bis/MF. Chyba będę musiał zmienić temat na Su-22 + w przerwach inne rury . Fotele żywica Pavla. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Zagłuszka na wlot o wiele lepsza Tym razem można przymknąć oko na beczułkowatość. Do wodzidła jeszcze gaśnica by się przydała i ewentualnie ogólnowojskowy taboret Wiem, wiem, dużo mówię a sam bym nie potrafił nawet elementów wyciąć z wyprasek I będę namawiał na zrobienie okopceń wokół wylotów działek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 27 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2010 Gaśnica to pikuś, w su jest sporo zawijasów do zamaskowania i sporo nerwów to kosztuje. Dziś pomaluje spód jak mnie dopuszczą do kuchni, trzeba wypróbować nowe aero: Trza się uwijać piloci czekają : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Dół pomalowany Pactra A70 rozjaśniona A45. Na moje oko odcień ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Może to wina zdjęcia, ale chyba ciut za bardzo zielony się wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrPilot Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Piękna praca Jestem pod wrażeniem . Trzymaj tak dalej Pozdrawiam Serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 28 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2010 Piękna praca Jestem pod wrażeniem . Pod wrażeniem to ja jestem jak widzę co tam wywijasz z Bisem . Łukasz-Zdjęcie jest trochę zdeformowane programowo bo było ciemno i rozjaśniłem w photoshopie i wyszła taka zieleń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Trza się uwijać piloci czekają : Widać że pilot- oblatywacz, się niecierpliwi musisz przyspieszyć pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sawicz Napisano 28 Stycznia 2010 Share Napisano 28 Stycznia 2010 Łukasz-Zdjęcie jest trochę zdeformowane programowo bo było ciemno i rozjaśniłem w photoshopie i wyszła taka zieleń. 99% dawałem na winę fotki. Czyli wszystko idzie do przodu W zasadzie to nawet patrząc na fotki w stylu jetphotos z 9101 zawsze jakieś minimalne przekłamanie może się trafić, w końcu to zdjęcie a nie real. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi