Krzychu126 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Ja chodziłem do Torunia do szkoły Rajder Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Kompletny przód[fajnie że ruchomy]: Te bursztynowe grudki to drobinki smaru który dałem dla płynniejszego ruchu kół i drążka Ładniej by to wyglądało z silnikem Lecę do tylnej części Takie małe foto poglądowe....wszystko złożone na sucho bez klejenia. Dziś już nic nowego nie wstawię...czekam aż malowane elementy wyschną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Wieczorem wstawię fotki ukończonego tylnego zawieszenia Zabieram się za wnętrze i klatkę której niektóre elemnenty już pomalowałem aerografem P.S. Jak nic nie wstawiałem fotek to jakoś komentarzy i zainteresowania było więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Ja już chcę zobaczyć skończony model! Korcił mnie jak wchodziłem do sklepu... No cóż, powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Hehe... No do ukończenia to jeszcze daleko...dziś wstawię obiecane fotki tyłu; pasów które właśnie dorabiam[oryginalne to kalki ] Robię wnętrze to może wstawię też i jego fotki lecz jeszcze małe poprawki będą. Żeby nie było post po postem niepotrzebnie to fotki wstawiam tutaj Oto moje aktualne wypociny Pasy myślę, że wyszły nawet nawet Potem tylko pomalowac fotel. Na klatce bezpieczeństwa tylko pomalowac obicie po stronie kierowcy. Wszystkie koła kręcą się płynnie oraz przód skręca bez oporów. Wszelkie zacieki czy naddatki farb w miejscach gdzie ich nie ma byc będą usunięte oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Bardzo podoba mi się ten modelik chyba go kiedyś popełnię a co do wykonania to ładnie i czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Świetna ta Astra Wykonanie jak na razie też niczego sobie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
portalus Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Zrobiłem kiedyś ten model ale w malowaniu czerwono-pomarańczowym, efektowna maszynka. Jeśli już tak bardzo cierpisz z powodu braku silnika to zawsze możesz się wyżyć na zwaloryzowaniu tego co się da na zewnątrz. Jest tego trochę, no i jeszcze pozostaje kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 Cierpienie to raczej złe określenie...lekki żal do producenta raczej Co do kabiny to staram się.Mam w planach lekkie przybrudzenie zderzaków i progów oraz felg z układem hamulcowym no i starcie lekkie opon. Pomalowałem jeszcze dziś fotel i dźwignię zmiany biegów. Jutro poprawki i raczej koniec z kabiną na ten moment. Co do "popełnienia" tego modelu to szczerze polecam. Przyjemnie się go składa i bez większych kłopotów. Aż zacząłem marzyc o BMW 320si WTCC , jeśli w ogóle jest taki model. I dzięki za komenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 Na razie astra musi poczekac na przypływ $$$ na podkład i kolorek właściwy do kasty. Jak tylko coś się ruszy to wrzucę fotki. No byłbym zapomniał Skończyłem 2 dni temu wnętrze Opla Oto fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Post pod postem ale dzięki temu może ktoś szybciej coś podrzuci. Mam też mały pomysł by dodac z prawej strony na szybie za drzwiami korki wlewu paliwa i przewód paliwowy do baku ale nie moge znaleśc zdjęc wnętrza Astry z takim przewodem Ma ktoś z was może takie zdjęcia wnętrza Opla gdzie byłoby widac ten przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 Bardzo fajnie powstaje Twoja Astra!! Może i ja kiedyś się pokuszę na ten model... co do tej astry znalazłem w necie to: http://www.autobild.de/artikel/tracktest-opel-astra-dtm_838229.html przeglądając zdjęcia można podpatrzeć szczegóły wnętrza wyścigowej astry... nie natknąłem się jeszcze niestety na zdjęcia wlewu paliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 (edytowane) Spróbuje takie coś dorobic do wydechu jak jest na jednym zdjęciu. Taka siatka. Muszę pomyślec jak to wykonac. Zobaczymy jak to wyjdzie. http://membres.lycos.fr/amprilly/pages/astrav8-photoscope.htm Znalazłem tylko takie coś. Astra team'u Holzer. Edytowane 5 Lipca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Wielkie dzięki za ten link Kamit Fotki się przydadzą na pewno Może pokuszę się o jakieś przewody w kabinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamit Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Nie ma sprawy - jak tylko mogę to pomogę... ta siatka w wydechu to katalizator! Ostatnio często stosowane rozwiązanie w sporcie samochodowym (patrz Ford Focus 08 WRC) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Ok. Postaram się zrobic ten katalizator A oto kolorek na jaki pomaluję Astrę: Tamiya X-8 "Lemon Yellow" W realu ten kolorek jest ciut cieplejszy niż oryginalny który Tamiy'a daje tylko w spray'u Według mnie będzie pasował skoro kolorek już jest to prace ruszą pełną parą Mam pytanko: Czy mozna bezpiecznie rozcieńczyc tę farbę Wamodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Mam pytanko: Czy mozna bezpiecznie rozcieńczyc tę farbę Wamodem Nie - farbkę masz akrylową, a rozcieńczalnik Wamodu jest do olejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Kurde...muszę jescze zakupic rozcieńczalnik Tamiy'i No cóż zobaczymy kiedy dorwe rozieńczalnik. A jest jakaś alternatywa dla oryginalnego rozcieńczalnika Tamiy' Na razie więc ukończę Shelby'ego GT 350H. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erolek Napisano 6 Lipca 2009 Share Napisano 6 Lipca 2009 Po wielu eksperymentach, najlepiej mi się akryle Tamiyi rozcieńcza alkoholem. Taką zwykłą najpodlejszą wódą. Tylko nie zapomnij opóźniacza dodać (pewnie jest to oczywistość, ale wolę uprzedzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Vybor89, do Tamiyi jest Thinner Tamiya, do Humbrola najlepiej użyć terpentyny a do Pactry, rozcieńczalnik Pactra Mam propozycję co do klatki - uzupełnij te przerwy bo to nierealistycznie wygląda i konstrukcja jest słaba ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Te przerwy muszą być bo tam są zawiasy drzwi które otwierają się do góry. Po sklejeniu tego nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 A chyba że tak W ogóle to ten model został zwinięty mi sprzed nosa Ale na efekt czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Mnie też kusił jak wchodziłem do sklepu i też byłem bliski zakupu. No ale ma już właściciela to niech on się męczy i wystruga z niego coś pięknego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Dzięki za zainteresowanie Skinn3r i sugestie I dzięki Krzychu126 za wytłumacznie wątpliwości pod moją nieobecnośc Tu daje fotki z instrukcji jak wygląda cała sprawa z klatką i zawiasami drzwi A co do samej Astry to dziś dostała 1 warstwę podkładu, jutro 2 i 3 to wstawię fotki. Zdecydowałem, że skrzydło/spoiler dam w carbon oraz może jakieś inne elementy w kabinie. No ale ma już właściciela to niech on się męczy i wystruga z niego coś pięknego! Cóż postaram się zrobic tę Astrę najlepiej jak umiem, a jak wyjdzie to sami ocenicie Więc po dłuuugiej przerwie ruszam dalej : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Więc po dłuuugiej przerwie ruszam dalej Czekamy Może przyniesiesz ją na spotkanie modelarskie, będzie 8 sierpnia tylko jeszcze nie wiadomo czy w sklepie czy w aeroklubie Zdecydowałem, że skrzydło/spoiler dam w carbon oraz może jakieś inne elementy w kabinie. Jak najbardziej jestem na tak Jak byś dał radę to może mógłbyś dać cały kokpit w carbon, ciekawie i wyścigowo by to wyglądało I może dokładkę od przedniego zderzaka Ładnie będzie się komponował żółty z carbonem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi