Darek 1614 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Witam wszystkich. Będzie to relacja z budowy W-3WA w skali 1:72. Niestety od etapu jak na fotkach gdyż wcześniej ich nie robiłem. Jest to model żywiczny, najprawdopodobniej firmy TOP GUN. Dostałem go od znajomego dawno temu w stanie ciężkim (do wykorzystania w zasadzie tylko połówki kadłuba), brak łopat wirnika nośnego, podwozia, wirnika ogonowego i wielu innych detali. Dokupiłem do niego trzy zestawy blach firmy Part i staram się z tego coś zrobić. Budowę rozpocząłem w kwietniu 2008r. ale po paru miesiącach rzuciłem go w kąt. Po długiej przerwie znów jest na warsztacie. Obecnie po dodaniu Przekładni wygląda to tak. Silniki w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Zapowiada się bardzo ciekawie szczególnie, że model sokoła to rzadkość modelarska... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liteonit1 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 O kurcze ... Sokół !?!? Cóż za rzadkość jak to young napisał :P Świetnie jak narazie wygląda to. Szkoda że nie od początku robisz relację, no ale ważne że jest :PP Śledzę z zaciekawieniem i powodzenia PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 Ciąg dalszy budowy. Wciągarka, silniki oraz jedna z osłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Wyciągarka świetna a silniki robią wrażenie, ciekaw jestem jak wyjdzie reszta . pozdrawiam ps. chciałem Tobie się pochwalić moim sokołem viewtopic.php?t=5259&highlight=sok%F3%B3 ps2. przepraszam za "lans" na Twoim temacie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Naprawdę fajny, widzę że też kosztował Cię wiele pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 No miło mi,a le mój to przeszłość teraz czekam na Twoje śmigło, dziwne że pomimo ogólnej dostępności modelu W-3 firmy AJ-model (jaki jest taki jest) rzadko ktoś decyduje się na prezentacje swojego modelu bo niewierze w to że nikt go nie robi prócz nas. pozdrawiam i czekam na fotki z placu budowy W3-WA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Serdecznie zapraszam na moj servis lotniczy o smigłowcu Sokół. www.adampekala.boo.pl - bogato ilustrowany monografia smigłowca , wszystkie smigłowce, numery, daty itp. robisz model chetnie ci pomoge.Chcesz by twoj sokol zagoscil na mojej stronce daj znac Vader9 u mnie juz jest stalym bywalcem.To brzmi trochę jak reklama w hipermarkecie... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vader9 Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 No piękna kolekcja modeli sokoła, odważę się stwierdzić że największa w Polsce. Wyglądają jak żywe. A stronka bardzo przydatna przy robieniu modeli serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MateuszRze Napisano 28 Lipca 2009 Share Napisano 28 Lipca 2009 Popieram w całości wypowiedź vadera Robi wrażenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Dobrze rozumiem, że silniki będą udostępnione do oglądania na gotowym śmigłowcu? A czy zapadła już decyzja jaki numer będzie nosił modelik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 22 Września 2009 Share Napisano 22 Września 2009 czekamy na zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Darku, co z Twoją maszyną? przycichło jakoś :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 7 Grudnia 2009 Share Napisano 7 Grudnia 2009 Darku co Tobie brakuje do ukończenia, może mogę ci pomóc. Jak brakują ci jakieś części to wal śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2010 Witam wszystkich i przepraszam za tak długą przerwę. Musiałem odpocząć od tej dłubanki i skleić coś na szybko. Mój Sokół po długiej przerwie wreszcie ruszył z miejsca i mam nadzieję go wreszcie skończyć. Poniżej kilka zdjęć tego co zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Silniki, przekładnię i resztę gratów robiłeś od podstaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Pewnie tak , Top-Gun tego nie robił , piękne super Pozdrawiam Tomasz Bilkiewicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cinekf1 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 bardzo Ładnie się prezentuje. Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 6 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2010 Cała góra, tj. silniki, przekładnia, itd z ręki. A tutaj jeszcze fotka działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAAB Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin1323 Napisano 6 Grudnia 2010 Share Napisano 6 Grudnia 2010 Nic, tylko siedzieć Darku i notatki robić a no i wężykiem majster, węzykiem podkreślać Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sławekb Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 A skąd wziąłeś plany silników i przekładni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 16 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 16 Grudnia 2010 A skąd wziąłeś plany silników i przekładni? Głównie bazuję na dokumentacji zawartej na płycie dołączonej do AEROPLAN 5-6/04. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 16 Grudnia 2010 Share Napisano 16 Grudnia 2010 Uff! ... . Nic tylko cieszyć oko W tytule rozumiem drobna pomyłka, winno być 1:32. Piękna robota. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1614 Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2010 Sokół powoli nabiera blasku i wyglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi