peter Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Warsztat TUTAJ Pierwszy w życiu śmigłowiec, pierwszy w życiu model malowany aero i pierwszy, na którym użyłem artystycznych farb olejnych (wash). To wyjaśnia jego wygląd. Skala 1:35 firma Academy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Moja szczeka lezy wiadomo gdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 No i widzę że słuchasz rad, wygląda że ten helikopter to twój przełomowy model byle tak dalej BARDZO ładnie, widać rękę "pancerniaka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Fajny, ale brystol jest brudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 mi również się podoba, naprawdę dużo dobrej pracy cię kosztował. to ten model, prawda ? myślę, ze chyba powinieneś odpuścić sobie ten czerwony pasek z kalki a raczej go pomalować, ale najbardziej co mnie razi to te "zielone" szyby, przecież są farby przezroczyste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 Tak to ten. Szyby są przezroczyste ale tego nie widać... Psiknięte mgiełką z drugiej strony. Farb przezroczystych nie mam a i w mieście nei mam modelarskiego. 93mati to od podstawki, następnym razem będę robił z drugiej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 a ta mgiełka niestety wygląda na roletę, daj mi swój adres na PW, albo na e-malię to ci wyślę farbkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 hobby.szeroka5.pl a o jakiej farbce mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Model bardzo ładny. Podoba mi się. Podstawka też całkiem spoko, tylko lekko brakuje mi tam życia. Osobiście zrobiłbym coś z roślinnością, ale to twój model i twój wybór. Ogólnie 5+. Pozdrawiam Konrad! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 Roślinności na lądowiska ch w środku bazy polowej gdzieś przy granicy kambodżańskiej raczej nie było Dzięki za komenty, czuje się zaszczycony (i zaskoczony) bo to mój pierwszy kontakt z lotnictwem (mam nadzieje że nie ostatni) a i czuję pewien niedosyt, ale tak mam zawsze ;) Jakby kogoś interesowało to podam skąd to malowanie: Cobras Gun Platoon, 114th AHC, 1st Aviation Brigade Rejon Vinh Long, Wietnam 1967 PS Piszę po angielsku bo sądzę że nie powinno się tłumaczyć nazw jednostek na inne języki (w drodze wyjątku na polski ale tu brzmi to głupio ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 (edytowane) (mam nadzieje że nie ostatni) a ja tak! wracaj do klejenia współczesnych pojazdów , (bo następnym razem ci źle poradzę i model ci się nie uda, no i będzie buba ;p ) Edytowane 24 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Peter - gratulacje. Bardzo mi się podoba model, natomiast podstawka już mniej. I nie chodzi o samo wykonanie lądowiska, bo to też jest super, ale tak jak ktoś już wspomniał, mogło by tam być trochę zieleniny. Ale jeżeli... ...Roślinności na lądowiska ch w środku bazy polowej gdzieś przy granicy kambodżańskiej raczej nie było... no to przynajmniej kawałek ubitej ziemi poza deskami ułożonymi skosem do ramek podstawki, ot tak po prostu żeby było ciekawiej. Ale to drobiazg, sedno jest jak najbardziej w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 kubisz zdjęcia są pod dziwnym kontem więc tego nie widzisz ale tam są duze przerwy zapchane pastelą: A poza lądowiskiem nie chciałem robić nic innego, taki śmigłowiec na brzegu ladowiska dziwnie by wyglądał według mnie ale to moja suwerenna opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Hejmo Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 suwerenna Chyba subiektywna Jak na pierwsze aero to ładnie wyszło, wiem coś o tym Podstawka? Dyskusyjna Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 peter za model Szkoda tylko że nie pobawiłeś się w zdrapaną farbę z nitów, ale no trudno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 A mnie się lądowisko podoba! Może dlatego, że w pewien sposób przypomina mi scenę z "Czasu apokalipsy"... ale Sam helikopter ładniusi jak na pierwszą latającą maszynę to jest bdb Może teraz jakiś myśliwiec? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 hobby.szeroka5.pl a o jakiej farbce mówisz? np. o Tamiyi X-25, albo Humbrol 1325 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 jachud3 A-10 mi się marzy :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 No to puszczaj PW do Nexusa, już on Ci powie, który zestaw najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Już dawno PW do Nexus'a była Skala będzie 1/72 ale to za jakiś czas, teraz spełnie się w pancerce kilkoma modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 suwerenna Chyba subiektywna Jak na pierwsze aero to ładnie wyszło, wiem coś o tym Podstawka? Dyskusyjna Tomek Suwerenna czyli moja własna, nie oparta na opiniach innych. Ale subiektywna też ;) Następna będzie inna i tyle w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 a może jednak w 48 ten A-10 ? polecam HobbyBossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 W 72 za 80 zł mam A-10 z Italeri z zestawem żywic Airesa i blachami i to do mnie przemawia W moim wypadku cena modelu raczej nie przekracza 120 zł a jak już to bardzo rzadko. Oczywiście wziąłbym i w 32 ale mam parę innych modeli na warsztacie (niektóre tajne ;)) i one pochłaniają pieniążki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
......................... Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 numer katalogowy: A7090 czy to ten zestaw ? Jeżeli razem z modelem to jak za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Chodzi mi o kokpit żywiczny czyli A7050 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi