tornado Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Cobra na ukończeniu, Lotus czeka aż utwardzi się lakier, do Rolls-Royca straciłem wenę więc wziąłem się za kolejny model, a jest nim bolid F1 Tyrrell 003: Blaszki i kalkomanie: a że chcę zbudować podobny model do tego: więc kupiłem dodatkowy zestaw kalkomani: Za budowę modelu zabrałem się wczoraj i jak narazie skleiłem kilka elementów nadwozia, zaszpachlkowałem co było do szpachlowania: i pomalowałem podkładem Także skleiłem do kupy blok silnika i skrzynię biegów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Witam Nie mogę wyjść z podziwu nad Pańskimi poczynaniami nad tymi kawałeczkami "plastików", które montuje Pan w jedną piękną całość ! Pełen respect Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Model zapowiada się wspaniale [te współczesne bolidy jakoś mi się nie widzą ] A tak z ciekawości w jakich latach ten bolid ścigał się w F1 Powodzenia w budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 A tak z ciekawości w jakich latach ten bolid ścigał się w F1 Początek lat 70-tych ubiegłego wieku. Np. bolid z "pudła" brał udział w 1971 G.P. Niemcy, natomiast w barwach którego ja buduję brał udział w 1973 G.P. Afryka Południowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 C.d. budowy - pomalowane wnętrze: przymiarka fotela: Pomalowane, polakierowane, oklejone kalkomaniani i ponownie polakierowane nadwozie (górna część jeszcze bez kalkomani): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 26 Czerwca 2009 Share Napisano 26 Czerwca 2009 Ale tempo, model za modelem Bardzo ładnie ci wyszła ta kasta :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Silnik poskładałem do kupy i podłączyłem przewody: Gotowe tarcze hamulcowe: Silnik z układem hamulcowym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Okej.... starczy tych zdjęć referencyjnych... dawaj zdjęcia modelu!! Gratuluję wykonania Świetna robota!!! Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Andrzejku, mnie ciekawi czemu tak "stare" bolidy? Dostępność na rynku, czy też świadomy wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 28 Czerwca 2009 Share Napisano 28 Czerwca 2009 Coś naprawdę niesamowitego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2009 Dzięki koledzy za komenty Andrzejku, mnie ciekawi czemu tak "stare" bolidy? Dostępność na rynku, czy też świadomy wybór? Dostepność modeli bolidów F1 w skali 1:12 począwszy od lat 60-tych do współczesnych jest dosć spora, więc raczej jest to świadomy wybór. Szczerze mówiąc nie przepadam za współczesnymi samochodami jak i bolidami F1, moim zdaniem brakuje im "tego czegoś" Pomimo, że mam w magazynku Williams'a FW14B z 92r i Ferrari F2002 to i tak najbardziej podobają mi się wyścigówki z lat 70-80-tych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 ... Szczerze mówiąc nie przepadam za współczesnymi samochodami jak i bolidami F1, moim zdaniem brakuje im "tego czegoś"... Mógłbym się pod tym podpisać ;) Ten silnik w Pańskim modelu to po prostu rewelacja. V8, długie kanały dolotowe - motoryzacyjne opus magnum ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 Mała aktualka - kolejne blachy oklejone i polakierowane: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 Przedział silnikowy prawie gotowy, dojdzie jeszcze kilka elementów w osprzęcie ale to już przy montażu do podwozia, a teraz zapraszam do krytyki: Ps. Chromowane wloty powietrza są trochę krzywe dlatego, że biorąc silnik w rece musiałem za coś go trzymać - przy montażu do podwozia poprawię je. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 a teraz zapraszam do krytyki Ale co tu krytykować ? Klasa sama w sobie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Andrzejku nie ma co gadać... sam dla siebie jesteś mistrzem Może wreszcie jakiegoś trucka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 .. a teraz zapraszam do krytyki:. Andrzeju, od paru dni nieczytałem lepszego dowcipu na Forum.. Pozdrawiam Mirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 3 Lipca 2009 Autor Share Napisano 3 Lipca 2009 Skoro nie macie uwag to zasuwamy dalej. Dzisiaj podziałałem trochę przy kokpicie, nie będę opisywał co i jak bo wszystko widac na zdjeciach: i przymiarka na sucho z fotelem i kierownicą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Lipca 2009 Autor Share Napisano 6 Lipca 2009 Zrobiłem polerkę wanny i zamontowałem kokpit. Nie będę dalej wyliczał co zrobiłem, zobaczcie sami co i jak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Lipca 2009 Autor Share Napisano 7 Lipca 2009 C.d. budowy. Jakiś czas temu pomalowałem felgi, z opon ztarłem napisy Goodyear i nakleiłem kalkomanie Firestone. Niestety pomimo, że użyłem płynów SET i SOL a po wyschnięciu psiknąłem kalki matem MM kalkomanie ledwo co trzymają się opon. Na dodatek zamiast matowej powierzchni napisy wraz z filmem utworzyły duże białe plamy. Przemyłem kalki SOL'em, teraz z powrotem widać napisy ale za to widoczny jest film Myślę, że przyczyną takiego efektu mogła być szorstka powierzchnia gumy, z której papierem ztarłem napisy No ale dosć już o oponach. Dzisiaj połączyłem silnik z nadwoziem, zamontowałem koła, a do tylnych zacisków, chłodnic i układu paliwowego podłączyłem przewody. Wypolerowałem górną część kasty, a nad fotelem przykleiłem zagłówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Szkoda że kalki nie chcą się "wgryźć" w opony A model tą niedogodność nadrabia pięknym silnikiem i całym jego osprzętem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Heh nie ma co komentować bo A nie znam się B jest i tak bardzo dobrze . Jak dla mnie troszkę za czysto ale to kwestia gustu , pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 Jak dla mnie troszkę za czysto Dioramki nie robię więc nie widzę sensu aby brudzić model, washa też nie kładę bo model jest w takiej skali, że moim zdaniem jest to zbyteczne. Dokończyłem układ chłodzenia, wypolerowałem nos i ... wszystko widać na zdjęciach: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miodzio20 Napisano 9 Lipca 2009 Share Napisano 9 Lipca 2009 Super robota Andrzej, ale czemu ty nigdy nei zrobisz oznaczeń kół :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Lipca 2009 Autor Share Napisano 9 Lipca 2009 Super robota Andrzej,ale czemu ty nigdy nei zrobisz oznaczeń kół:P ... a widziałeś oznaczenia na używanych oponach ? Moje opony są przetrate papierem ściernym, a więc używane ! to i bez oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi