Meksyk89 Napisano 30 Lipca 2009 Autor Share Napisano 30 Lipca 2009 Dobra to teraz strategiczne pytanie. Jakim kolorem pomalować ramę naczepy? Kompletnie nie mam pojęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Dobra to teraz strategiczne pytanie. Jakim kolorem pomalować ramę naczepy? Kompletnie nie mam pojęcia... Podwozie czerwonym, a chłodnię białym - to przynajmniej będziesz miał w barwach narodowych A tak na serio, podobną naczepę Hellera (burtową z HDSem) też pomalowałem na czerwony kolor i moim zdaniem pasuje do niej jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Czerwony do mnie nie przemawia jakoś....więc rama będzie czarna. Przeglądając segregator deagostini z serii "Super ciężarówki" natrafiłem na zdjęcie silnika volvo fh12, kolorystycznie jest żółto-srebrny, strasznie mi się spodobał. Myślicie, że to dobry pomysł? Może jakieś inne kolorki?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Wrzuć fotkę tego silnika to będzie można coś nie coś powiedzieć Ogólnie to jest to Twój model i jaki zrobisz taki będzie stał u Ciebie na półce. Co najwyżej trochę ponarzekamy :P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Prosimy o scan/zdjęcie , ale kolory dosyć neutralne i miłe dla oka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 8 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Prosze bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Tak zalatuje przez zółc do ameryki , moim zdaniem pasuje - ode mnie zielone światło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Ale to nie jest oryginalny(seryjny) kolor silnika, to co pokazałeś to silnik wystawowy(kolor). Kolor jest ładny, ale może to sztucznie wyglądać w efekcie końcowym chyba że będziesz mocno tuningował Volvo to by to przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Piotr troszkę ma rację ale kolor śliczny więc ode mnie też zielone światło na malowanie. Skrzynię, wał i ośkę też malujemy na żółto?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 9 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Po grubszej rozkmince jednak nie pomaluję go na żółto, szukam teraz jakie kolory silników były w seryjnych modelach volvo. Z tego co wiem to jednym z nich był ciemny niebieski. Więc może coś w ten deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 Może nie niebieski a zielony. Coś takiego : Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastianm Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 w sumie to pokazales silnik od f12, ale w kwestii koloru nie ma to najmniejszego znaczenia. jednak na Twoim miejscu bym silnik pomalowal na kolor zielony, auto stanie sie bardziej podobne do oryginalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Sierpnia 2009 Share Napisano 9 Sierpnia 2009 jednak na Twoim miejscu bym silnik pomalowal na kolor zielony sebastianm dobrze prawi, tez jestem za zielonym silnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 10 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Ok przegłosowane, będzie zielony Tylko co z reszta? Cały zielony czy czarno-zielony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lubo89 Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Zrób cały zielony tak jak silniki Volvo były malowane fabrycznie. Tylko jakieś gumowe rurki i łączniki daj na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazmirz_pawlak Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 w sumie to pokazales silnik od f12, ale w kwestii koloru nie ma to najmniejszego znaczenia. jednak na Twoim miejscu bym silnik pomalowal na kolor zielony, auto stanie sie bardziej podobne do oryginalu. To jest silnik z serii D12 z rozrządem z przodu. Montowany w modelu FH12 wszystkich generacji. Oryginalnie volvo maluje swoje silniki na ciemno zielony kolor i do tego czarny dekiel. Ja nie widzę innej opcji jak zieleń Volvoska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 10 Sierpnia 2009 Share Napisano 10 Sierpnia 2009 Ale skrzynia biegów była srebrna(mogę się mylić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 12 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2009 Silniczek dostał kolorek (zielony) A co do skrzyni to Piotrek ma racje.Skrzynie były w kolorach srebrno-stalowych. Swoją pomaluje na stalowy. Fotki dopiero po niedzieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 13 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Mam do was pytanie jak robicie polskie tablice rejestracyjne? Z jakich programów korzystacie? Ściągacie jakieś szblony czy tworzycie wszystko od zera? Kończe naczepę i właśnie mam problem z tablicami. Prosze o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Ja robie w paincie wieczorem wstawie ci szablony tablic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Ok. Ktoś posiada jakieś inne patenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Próbowałem w paincie... ale za cholere nie wychodzi :| Najlepszym sposobem jest ręczna robótka xD Cienkopisy i do dzieła No chyba że ktoś jednak ma jakiś inny prostszy sposób ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Meksyk podeśle Ci na PW skany tablic Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 14 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Dzięki Paweł A tak przy okazji czy nie orientujecie się jaka to jest marka tego ciągnika? Musze kupić podobny do mojego następnego projektu którym jest zestaw z tego plakatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Mi to wygląda na Peterbilt'a Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi