Marudek Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 (edytowane) Witam, Zapraszam do galerii, w której przedstawiam swój kolejny motocykl w skali 1:72. Budowę tego modelu rozpocząłem dawno temu. Chciałem wzbogacić projekt fototrawieniami i odlać części z żywicy. Niestety, może innym razem... Model uważam za lepszy od poprzedniego - dlatego udany. Jeśli chcecie zobaczyć relację z jego budowy kliknijcie tutaj. W modelu tym widać kilka baboli, których postaram się uniknąć budując w przyszłości kolejną Dekawkę. Teraz jednak zabrałem się za budowę Zundappa, którego kiedyś zdarzyło mi się popełnić, a który teraz powstanie na znacznie wyższym poziomie. Zapraszam do galerii: Edytowane 18 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bushi Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Świetny model, jego wielkośc i wykonanie zrobiły na mnie kolosalne wrażenie . Genialne szprychy . Zaraz udam się do warsztatu coby trochę podpatrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 a nie myślałeś o specjalizacji z neurochirurgii? rewelacja! podziwiam wytrwałość i rozdzielczość oka naprawdę wbija w ziemię. osiągnąłeś mistrzostwo lub coś koło tego. do mistrzostwa absolutnego brakuje człowieka przy nim. jak chcesz to pomogę - po warsztacie plączą mi sięręce, nogi, głowy, oczywiście plastikowe ale żywiczne też, chętnie Ci coś podaruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 7 Lipca 2009 Autor Share Napisano 7 Lipca 2009 Hej! Dzięki Bushi za miło słowo. Cieszę się, że mój model wywarł na Tobie tak dobre wrażenie. Andrzej_LK Wielkie dzięki za tak dobrą opinię. Na neurochirurga niestety się nie nadaję, ale pamiętam jak w podstawówce zrobili mi test który zawód byłby dla mnie najlepszy - wyszło, że powinienem zostać zegarmistrzem... Ja także odczuwam coraz silniejszy brak figurek przy moich motocyklach. Na PW pytałem czy zechciałbyś mi sprzedać jakieś żywiczne głowy w 1/72. Ale skoro Chcesz mi je podarować, to jeszcze bardziej Ci dziękuję. Gdybyś mógł prześlij mi je na adres który wyślę na PW. arthur_szu poprosił mnie o ebooka, którym się wcześniej pochwaliłem. Są w nim naprawdę świetne wskazówki dla modelarzy figurkowych - od podstaw malowania, aż po wypasione konwersje. Podaj mi swój adres e-mail, to prześlę Ci zipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harkonnen Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 Znakomita robota! Zegar&Mistrzostwo! Największe brawa za szprychy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 7 Lipca 2009 Share Napisano 7 Lipca 2009 ale pamiętam jak w podstawówce zrobili mi test który zawód byłby dla mnie najlepszy A ja czegoś takiego nie miałem :P Wyszło by zapewne żebym lepiej nic nie robił bo zepsuje :P Model "pierwsza klasa, drugi wagon" (czyt. the best) Czekam na taki w 1/144 XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 8 Lipca 2009 Autor Share Napisano 8 Lipca 2009 Dzięki harkonnen, cieszę się, że udało mi się udoskonaliś technikę wykonania szprych. krzychu-onisk dzięki za miłe słowo. A motorów w 1/144 chyba nie będę robiło, bo oślepnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 super,naprawde swietna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 8 Lipca 2009 Share Napisano 8 Lipca 2009 no, czad! choć skala nie moja, ale czad! zwłaszcza kółka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Hej! Dzięki Andrzejowi_LK, który podarował mi figurkę i cenne rady, w gaelirii pojawił się ludzik. Scenariusz jest następujący: "Podczas jazdy polną drogą pojawia się problem z silnikiem. Jeździec zsiada by sprawdzić co się stało. Przykucnął z boku i oparł rękę na siodle. Zafrasowany usterką spogląda na silnik... " P.S. Andrzej - jeszcze raz wielkie dzięki za figurkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Taką dużą zapałkę też potrafię wykonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 13 Lipca 2009 Autor Share Napisano 13 Lipca 2009 Taką dużą zapałkę też potrafię wykonać A to też jest sztuka! Przeskalować coś w górę tak by zachować złudzenie maleńkości położonych obok przedmiotów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Piękne i dobra rada Andrzeja LK z tą figurką brawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 13 Lipca 2009 Share Napisano 13 Lipca 2009 Powtórzę raz jeszcze:REWELACJA! Czekam teraz na jakiegoś Harleya z przedłużonym widelcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi