Marudek Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 (edytowane) Witam, Zapraszam do galerii, w której przedstawiam swój kolejny motocykl w skali 1:72. Budowę tego modelu rozpocząłem dawno temu. Chciałem wzbogacić projekt fototrawieniami i odlać części z żywicy. Niestety, może innym razem... Model uważam za lepszy od poprzedniego - dlatego udany. Jeśli chcecie zobaczyć relację z jego budowy kliknijcie tutaj. W modelu tym widać kilka baboli, których postaram się uniknąć budując w przyszłości kolejną Dekawkę. Teraz jednak zabrałem się za budowę Zundappa, którego kiedyś zdarzyło mi się popełnić, a który teraz powstanie na znacznie wyższym poziomie. Zapraszam do galerii: Edytowane 18 Marca 2018 przez Gość Cytuj
Bushi Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Świetny model, jego wielkośc i wykonanie zrobiły na mnie kolosalne wrażenie . Genialne szprychy . Zaraz udam się do warsztatu coby trochę podpatrzeć. Cytuj
Andrzej_LK Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 a nie myślałeś o specjalizacji z neurochirurgii? rewelacja! podziwiam wytrwałość i rozdzielczość oka naprawdę wbija w ziemię. osiągnąłeś mistrzostwo lub coś koło tego. do mistrzostwa absolutnego brakuje człowieka przy nim. jak chcesz to pomogę - po warsztacie plączą mi sięręce, nogi, głowy, oczywiście plastikowe ale żywiczne też, chętnie Ci coś podaruję. Cytuj
Marudek Napisano 7 Lipca 2009 Autor Napisano 7 Lipca 2009 Hej! Dzięki Bushi za miło słowo. Cieszę się, że mój model wywarł na Tobie tak dobre wrażenie. Andrzej_LK Wielkie dzięki za tak dobrą opinię. Na neurochirurga niestety się nie nadaję, ale pamiętam jak w podstawówce zrobili mi test który zawód byłby dla mnie najlepszy - wyszło, że powinienem zostać zegarmistrzem... Ja także odczuwam coraz silniejszy brak figurek przy moich motocyklach. Na PW pytałem czy zechciałbyś mi sprzedać jakieś żywiczne głowy w 1/72. Ale skoro Chcesz mi je podarować, to jeszcze bardziej Ci dziękuję. Gdybyś mógł prześlij mi je na adres który wyślę na PW. arthur_szu poprosił mnie o ebooka, którym się wcześniej pochwaliłem. Są w nim naprawdę świetne wskazówki dla modelarzy figurkowych - od podstaw malowania, aż po wypasione konwersje. Podaj mi swój adres e-mail, to prześlę Ci zipa. Cytuj
harkonnen Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 Znakomita robota! Zegar&Mistrzostwo! Największe brawa za szprychy! Cytuj
krzychu-onisk Napisano 7 Lipca 2009 Napisano 7 Lipca 2009 ale pamiętam jak w podstawówce zrobili mi test który zawód byłby dla mnie najlepszy A ja czegoś takiego nie miałem :P Wyszło by zapewne żebym lepiej nic nie robił bo zepsuje :P Model "pierwsza klasa, drugi wagon" (czyt. the best) Czekam na taki w 1/144 XD Cytuj
Marudek Napisano 8 Lipca 2009 Autor Napisano 8 Lipca 2009 Dzięki harkonnen, cieszę się, że udało mi się udoskonaliś technikę wykonania szprych. krzychu-onisk dzięki za miłe słowo. A motorów w 1/144 chyba nie będę robiło, bo oślepnę... Cytuj
Gerd Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 no, czad! choć skala nie moja, ale czad! zwłaszcza kółka Cytuj
Marudek Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 Hej! Dzięki Andrzejowi_LK, który podarował mi figurkę i cenne rady, w gaelirii pojawił się ludzik. Scenariusz jest następujący: "Podczas jazdy polną drogą pojawia się problem z silnikiem. Jeździec zsiada by sprawdzić co się stało. Przykucnął z boku i oparł rękę na siodle. Zafrasowany usterką spogląda na silnik... " P.S. Andrzej - jeszcze raz wielkie dzięki za figurkę! Cytuj
Marudek Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 Taką dużą zapałkę też potrafię wykonać A to też jest sztuka! Przeskalować coś w górę tak by zachować złudzenie maleńkości położonych obok przedmiotów... Cytuj
Marek Ziętek Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Piękne i dobra rada Andrzeja LK z tą figurką brawo. Cytuj
artoor_k Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Powtórzę raz jeszcze:REWELACJA! Czekam teraz na jakiegoś Harleya z przedłużonym widelcem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi