krzychu-onisk Napisano 13 Sierpnia 2009 Share Napisano 13 Sierpnia 2009 Mmmmmmmmmiodzio Chyba sobie takiego sprawie... kieeedyś... ale w 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 14 Sierpnia 2009 Share Napisano 14 Sierpnia 2009 Podoba mi się, nawet bardzo. Kalkę ciąłeś jeszcze przed namaczaniem? Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 15 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2009 siem Kalkę ciąłeś jeszcze przed namaczaniem? tak, pocialem przed moczeniem.uzyskalem troche nie ten kat i dlatego delikatnie sie nie zgrala dzis zrobilem pierwsza warstwe pod odpryski, uzylem gabki i cinkiego pedzelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 ładne piaskowanie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 No ładnie ładnie Ale ta siateczka na masce Ci zwisa :/ Czekam na kolejne newsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 No ładnie ładnie Ale ta siateczka na masce Ci zwisa :/ Czekam na kolejne newsy No co zużył się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 Po 1 wywal tą plastikową plandekę po 2. na razie wychodzi na to ze twój pojazd spadł ze skały 400 metrów w dół Zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 15 Sierpnia 2009 Share Napisano 15 Sierpnia 2009 2. na razie wychodzi na to ze twój pojazd spadł ze skały 400 metrów w dół Jak już to po prostu przejechał przez tzw. młotkownię. Wydaje mi się, że w troche za rzadkiej farbie maczałeś gąbkę, bo niektóre odpryski są jakieś takie transparentne/wodniste/przezroczyste za bardzo. ale skoro to pierwsza ich faza to jeszcze sobie spokojnie poprawisz. Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 16 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2009 cze Ale ta siateczka na masce Ci zwisa :/ na zdjeciu tylko tak wyglada, jakies zludznie optyczne, w rzeczywistosci jest ok Po 1 wywal tą plastikową plandekę po na tym etapie to se moge.firmowo bylo odlane z blotnikami ale to sie piachem zasypie i bedzie dobrze na razie wychodzi na to ze twój pojazd spadł ze skały 400 metrów w dół raczej sie zturlal dzis dostal porzadnie mlotkiem, zrobilem zacieki i zmontowalem juz na stale uklad jezdny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Miodzio co do tej plandeki to również można na nią przykleić jakieś kawałki chusteczki i już będzie lepiej ale jak będzie pod piachem to pod piachem:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Te małe odpryski robisz w taki sposób że najpierw gąbką kolor np piaskowy a potem gąbką kolor czarny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 dobry dzieki za komenty najpierw gąbką kolor np piaskowy a potem gąbką kolor czarny ? tak,robie gabka. najpierw rozjasniony bazowy, potem olejami.delikatnie siena polna i juz na wierzch gesciej brazem van dycka. ps.teraz po fotkach widze ze miejscami musze troche jeszcze poderzec te odpryski bo jest za grubo farby.np. tylny,gorny,srodkowy kanister jest wielki plac ktory bedzie odstawal pod matem pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Może się narażę, ale bardziej mi się podobał w fazie przedobiciowej. Ładnie pomalowany był. Teraz już tego tak nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 No genialnie, mocne te obicia, ale piasek na pustyni robił swoje przecież. dweler pamiętam kilka Twoich poprzednich modelu, ale nie pamiętam żadnego w Panzer Schwarzgrau z obiciami tą metodą. Jeśli robiłeś takiego to mógłbyś podesłać jakąś fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Może się narażę, ale bardziej mi się podobał w fazie przedobiciowej spoko luz,kazdy ma swoj gust w Panzer Schwarzgrau to tylko ewentalnie 7tp galeria: viewtopic.php?t=11256 jeszcze pare fotek po psiknieciu matem,kurzenie to juz na podstawce jak sie kolor podloza wyklaruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Czy aż tak bardzo był poobijany w rzeczywistości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Czy aż tak bardzo był poobijany w rzeczywistości ? Szkopy to straszne niechluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Szkopy to straszne niechluje Mylisz się,oni porządek mają w genetyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 właśnie wydaje mi się, że Rommel nie wsiadłby do takiego pojazdu. To jest wóz dowódcy, nie jakiegoś kapitana ale szefa całego związku bojowego, całego frontu. Taki wóz byłby odpicowany jak psie......wiecie co. Podzielam zdanie mart72. Rozumiem delikante obicia, ale bardziej okurzenie. Ten pojazd nigdy nie był na pierwszej linii frontu, żeby tak wyglądac. Ale sam w sobie efekt obic, mniodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrBat Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Jedni robią modele moc realistycznie, inni wyżywają na nich swą chuć artystyczną. Podziwiam tych pierwszych i rozumiem tych drugich, do których jest mi zdecydowanie bliżej. Tak więc pomijając wszelkie perory na temat, czy ten pojazd mógł tak wyglądać, czy też nie, esdekaefzecik mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam juszczak Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 Nie wiem ile jest oryginalnych zdjęć ADLERA,ale na tym które ja widziałem aż tak obrdzewiały nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 17 Sierpnia 2009 Share Napisano 17 Sierpnia 2009 W sumie ja dwelera rozumiem. Jak pierwszy raz robiłem obicia gąbką, tak mi sie zabawa spodobała, że mało co nie przecholowałem Nie zmienia to faktu, że sporo roboty włożył i całkiem zgrabna, realistycznie wyglądająca destrukcja wyszła, choć można by polemizować, czy tak sciachany pojazd jeździł po bezdrożach Tunezji. Całkiem zacna ta 250-ka, fajniejsza od niezliczonych 251, szkoda trochę, że programowo nie robię Germańców. Jak mi sie może kiedyś odkręci, to pewnie znajdzie sie na warsztacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2009 właśnie wydaje mi się, że Rommel nie wsiadłby do takiego pojazdu patrz podpis pod sywletka wozu w pierwszym poscie tematu, to nie jest pojazd Rommla Nie wiem ile jest oryginalnych zdjęć ADLERA,ale na tym które ja widziałem aż tak obrdzewiały nie jest. bo to zdjecie bylo zrobione zanim zaliczyl dachowanie z 400 metrowej gory zaczalem wstepne prace przy podstawce, bede chcial odtworzyc krajobraz podobny do tego na zdjeciu. maznalem tez wstepnie figurki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 przepraszam za niedopatrzenie z tym Rommlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 18 Sierpnia 2009 Share Napisano 18 Sierpnia 2009 Jak dla mnie git! Tylko wątpię aby na pustyni mógł dostać tyle odrapań, obić itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi