Skoti Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Podobnie jak MrDyzio - nie ma co komentować, tylko trzeba podziwiać - warsztat i zaangażowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 27 Kwietnia 2010 Share Napisano 27 Kwietnia 2010 Po cóż przerywać tak zajmujący monolog Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 1 Maja 2010 Autor Share Napisano 1 Maja 2010 Hej! Cieszę się, że relacja się jednak podoba A Potez dostał skrzydeł Po przyklejeniu kilku elementów będę szykował się do malowania spodu. Największym problemem w tym modelu będzie maskowanie kabin do malunków... Ale jestem dobrej myśli Muszę przyznać, że był to całkiem zgrabny samolot i z tego co kiedyś wyczytałem ponoć nieźle latał. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 1 Maja 2010 Share Napisano 1 Maja 2010 Był niezły, ale tylko on - wersje myśliwskie i bombowe rozczarowywały osiągami. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 7 Maja 2010 Autor Share Napisano 7 Maja 2010 Hej! Kolego ZIO BY NAITT czy masz może jakieś informacje o tym by nasi lotnicy szkolili się na innych wersjach Poteza 63? Wiem, że Kazimierz Wünsche i Stanisław Marcisz latali na Potezach 631 ale co z pozostałymi wersjami? Wracając do modelu. Już coraz bliżej malowanko Zamontowałem silniki, dodałem kilka drobnych części i podszlifowałem łączenia tu i ówdzie. Nie mogę się doczekać tego, bądź co bądź, ciekawego kamuflażu. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 7 Maja 2010 Share Napisano 7 Maja 2010 Oprócz 63.11 i 631 nasi lotnicy mieli styczność z 637 - podczas stażu w jednostkach rozpoznawczych, np. GR I/52. PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 10 Maja 2010 Autor Share Napisano 10 Maja 2010 ZIO BY NAITT! dzięki za info Dziś niewiele nowego. Zamaskowałem kabiny i zabrałem się za "preshading". Jak tylko uporam się z podwoziem, które wg mnie jest najsłabszym punktem zestawu Azura to wreszcie pomaluję spód. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 12 Maja 2010 Autor Share Napisano 12 Maja 2010 Witam! Podwozie zrobione Minimalnie je podrasowałem dodając kabłąki i zawiasy przednich błotników. Pomalowałem spód mieszanką farb H 166 i H 89 Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 14 Maja 2010 Autor Share Napisano 14 Maja 2010 Hej! Krótka aktualizacja. Położyłem pierwszy kolor trójbarwnego kamuflażu (gris bleu fonce). Zastosowałem farbę Humbrol nr 79. Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 Kurcze, ja to mam problemy, żeby preshading było widać spod jednobarwnego kamo, a co dopiero tutaj... Nic tylko się uczyć pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Fajna modela będzie, jak któryś z kolegów napisał Ciekaw jestem momentu zdjęcia maskowania z tej szklarni, rób chłopie rób i nie przerywaj Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marwaw Napisano 15 Maja 2010 Share Napisano 15 Maja 2010 Dopiero teraz tu dotarłem. On to kleił równolegle z Czaplą, fajnie i w miedzy czasie był na kursie haftów Łowickich i Yogi, nie dziwiłbym się Model pierwyj sort. Szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Hej! Dzięki za komentarze Marwaw! Aż tak dobrze to nie mam Poteza zacząłem kleić długo przed Czaplą. Po sklejeniu połówek kadłuba prace stanęły, ale ponieważ nie chciałem by kolejny model (czyt. Halifax) leżał rok nieruszany postanowiłem francuza czym prędzej skończyć I muszę przyznać, że do końca coraz bliżej. Dziś pomalowałem górę drugim kolorem kamuflażu. Użyłem farby Humbrol nr 113. Jutro zamierzam położyć ostatni kolorek czyli francuskie khaki. A potem czas na zdejmowanie maskowania A oto fotki: Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Observer Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Muszę przyznać, że potrafisz robić fajny preshading. Modelik z pewnością będzie świetnie się prezentował w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Witam! Dzięki Observer Kamuflaż gotowy! Obecnie jest w surowym stanie. Muszę usunąć gdzieniegdzie ślady po masie Tack-it i dokonać kilku poprawek. Z efektu jestem zadowolony Trochę obawiałem się tego trójbarwnego kamuflażu, a zwłaszcza różnych niespodzianek przy zdejmowaniu maskowania ale na szczęście wszystko poszło w 95% jak należy Czeka mnie jeszcze trochę roboty ale koniec coraz bliższy Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 19 Maja 2010 Autor Share Napisano 19 Maja 2010 Hej! Naniosłem 3 warstwy sido, po czym położyłem wszystkie kalki Dam jeszcze raz sidolux, zrobię "washa", polakieruję i prace malarskie będą skończone. A oto fotki: Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Wreszcie nabrał kolorów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Ale robi wrażenie Masz chłopie łapkę do modeli, oj masz. Pozdro Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Maja 2010 Share Napisano 19 Maja 2010 Wreszcie z szachownicą...coś pięknego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 20 Maja 2010 Autor Share Napisano 20 Maja 2010 Witam! Dziękuję za miłe słowa! Dziś zakończyłem prace malarskie Zrobiłem "washa" i polakierowałem model półmatem Vallejo. Dokleiłem także śmigła i podwozie. Teraz pozostało zrobić coś z oszkleniem. Spróbuję je trochę wypolerować pastami Tamiya bo nie jestem zadowolony z przejrzystości :/ Po tym etapie wystarczy poprzyklejac koła, antenki itp i Potez będzie gotowy A oto fotki: "Wash" wszedł tak w każdą kalkę. Na pozostałych zdjęciach nie wszędzie to widać Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 20 Maja 2010 Share Napisano 20 Maja 2010 Malowanie powala na kolana, jest piękne. Te owiewki faktycznie odbierają mu trochę, nie myślałeś aby je wytłoczyć na nowo? Trochę więcej roboty by było, ale końcowy efekt zwalałby z nóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ipkinss Napisano 21 Maja 2010 Autor Share Napisano 21 Maja 2010 Hej! Niestety jeszcze nie posiadłem zdolności samodzielnego tłoczenia owiewek Muszę kiedyś spróbować. W przyszłości mam zamiar robić naszego Łosia. Do tego czasu będę musiał umieć tłoczyć kabiny A tymczasem Potez GOTOWY! Dziękuję wszystkim za kibicowanie i odwiedziny w wątku warsztatowym Link do galerii --> viewtopic.php?p=331591#331591 Pozdrawiam Ipkinss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi