Roobert Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 No i kolejny samolot skończony . Jak na pierwszą w życiu pełną żywicę to jestem zadowolony. Model sklejało się przyjemnie ale szpachli też trochę poszło. Wrażenia z budowy znajdują się w warsztacie: viewtopic.php?t=15478 No i chyba tym modelem zakończyłem swój udział we wrześniowym projekcie bo czasu już mało a Lubliny i RWD-8 są bardzo rzadko do dostania na allegro i ceny z kosmosu . Zapraszam do komentowania Na koniec mały bonus, czyli całe moje siły powietrzne. Teraz wszystkie pojazdy biorące udział w projekcie maja osłonę lotniczą Kolejne fotki są w rozmiarze 1024x na ileś tam (zależy od wysokości). P.S. Ponawiam pytanie o galerię zbiorczą projektu. Powstanie taka? Bo chciałbym aby wszystkie modele były w jednym miejscu umieszczone a nie szukać po wątkach Niech to będzie mój mały hołd dla tych ludzi co latali na tych maszynach i bronili Naszego kraju przed wrogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 No naprawdę, kolekcja godna pozazdroszczenia Co do samego Wyżła to jest super Tylko tak trochę monotonnie ustawiłeś śmigła do zdjęć jakbyś przekręcił jedno trochę, to byłoby super ekstra full wypas Jest się od kogo uczyć pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Świetnie to razem wygląda Planujesz jeszcze coś z tej serii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Planujesz jeszcze coś z tej serii? Chciałbym jeszcze dostawić wspomnianego RWD-8 i Lublina w 1:48, ale modele te są bardzo rzadko na allegro i ceny niepoważne. Ostatnio Lublin był za 60 zyla. Tyle to mogę dać za model z blachami Parta. A może ktoś ma zalegający model w szafie? Czy bym się wyrobił do września z nimi to raczej nie ale zawsze można później dołożyć. jachud3 to ma być szyk jak na odwiedzinach przełożonego, wszystko cacy ustawione . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Roobercie bardzo ładny piesio, może natchniesz mię swoimi pracami, żeby skończyć rozgrzebane dawno temu Karasia i Lamparta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Piękna kolekcja. Teraz to juz za późno, ale wedle któreś monografii, kolory khaki Łosia i P.11 różniły się od siebie. Pewnie Karasia i innych też się różniły. Może i u Ciebie się różną, tylko fotka to "uśredniła"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Roobert - chętnie zaglądałem do Twojego warsztatu, bo też maluję pędzlem, chociaż pojazdy. W galerii ucieszyły mnie zdjęcia "rodzinne", lubię oglądać czyjeś mniejsze lub większe kolekcje. Nie poddawaj się i kombinuj te 2 brakujące - Lublina i RWD-8. Gratuluję bardzo udanych modeli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Piękna kolekcja.Teraz to juz za późno, ale wedle któreś monografii, kolory khaki Łosia i P.11 różniły się od siebie. Pewnie Karasia i innych też się różniły. Może i u Ciebie się różną, tylko fotka to "uśredniła"? Wszystkie modele mam tym samym khaki pomalowane. Nie wiedziałem nawet, że są jakieś różnice. Tzn, wiem że chyba od 1936 zmienił się odcień (coś takiego gdzieś wyczytałem), ale w modelach nie robiłem różnic. Dziękuje wszystkim za pozytywne komenty, to podnosi na duchu Człowiek sobie ręce po łokcie urabia, żeby coś wycisnąć z tych zestawów i widzę, że udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Mistrzu! Mistrzu!! Mistrzu!!! Chciałbym żeby mój Łoś wyglądał tak choć w jednej milionowej jak Twoje wspaniałości. Jeszcze raz Miiiiiiistrzuuuuuuuuuu!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 Ale mi teraz posłodziłeś . Ale dzięki. Co do Łosia to poszukaj w galerii w dziale Lotnictwo, gdzieś tam jest Łoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Nie poddawaj się i kombinuj te 2 brakujące - Lublina i RWD-8. Dwa brakujące Wolne żarty A modele owszem - przecudnej urody . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hans Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Ale mi teraz posłodziłeś . Ale dzięki. Co do Łosia to poszukaj w galerii w dziale Lotnictwo, gdzieś tam jest Łoś. Wiem, wiem widziałem i nadal podtrzymuję zdanie. Zobacz mojego maszkarona, to mi uwieżysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Witam wszystkich! Naprawdę extra zestawik. A jak wrażenia ze spotkania z żyewicą, może jakieś specjalne techniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 29 Lipca 2009 Autor Share Napisano 29 Lipca 2009 A jak wrażenia ze spotkania z żyewicą, może jakieś specjalne techniki? Żadnych specjalnych nie stosowałem . Ciąłem to skalpelem jak plastik. Trzeba tylko uważać i odpowiednio kłaść nacisk bo żywica jest krucha. To samo z obróbką, delikatniej się obchodzić z częściami bo łatwo się łamią. Materiał ma praktycznie zerową elastyczność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 29 Lipca 2009 Share Napisano 29 Lipca 2009 Maleńki, słodki psiak ;) Na prawym skrzydle dolna szachownica jest chyba nierownolegle do kadłuba, co nie umniejsza tej świetnej miniatury. Zdaje sie, że samolot za mało się świeci, w książce Morgały z Le Bourget jakby ktoś na niego wode wylał... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Lipca 2009 Share Napisano 30 Lipca 2009 Brawo, brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 31 Lipca 2009 Share Napisano 31 Lipca 2009 Rewelacja ! Winszuję ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi