krystyna_z_gazowni Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Jeżeli kogoś nie odstraszy brak profesjonalizmu to wrzucę mojego "kolosa". Wykonanie dalekie od prezentowanego przez kolegów ale ciągle się doskonalę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Brawa za tematykę , ale jeśli chodzi o resztę , hmmm .... , no można było parę rzeczy zrobić inaczej . PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Zakładam, że malowanie, linki, łączenia owiewek z resztą i ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Mnie tam się podoba Farba to Humbrolowska 11? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Zgadza się. Niestety wyczytałem w Mini Replice że warto zrobić brązowy podkład (lepiej wtedy będzie widać gdzie nie doszła srebrna farba). Ale mowa tam była o farbie akrylowej a dopiero potem humbrol ja natomiast użyłem obu z humbrola no i ten brąz wciąż przebijał . Dzięki za "plusik". Mam nadzieję, że dzięki forum dowiem się o "patentach" na lepsze wykonanie i będzie coraz lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Małe pytanko - skąd miałeś kalkomanie? Tzn. jaki zestaw i producent? Sam się przymierzam do tego Canta. Brawo za tematykę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Zestaw to oczywiście SUPERMODEL i stąd pochodzą niebieskie linie i logo wytwórni. Szachownice wykorzystałem z zestawu Techmod do "Łosia" nr 72121. Większych nie miałem pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Ok. Dzięki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZIO BY NAITT Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Tak na szybko : 1.Za małe szachownice ( polecam zestawy szachownic Techmodu dla skali 1/48 ) 2. Brak jakichkolwiek wzmocnień i paneli inspekcyjnych na pływakach . 3. Uzbrojenie - domyślam się że w wieżyczce znajduje się Breda z zestawu - tymczasem nasze Canty miały otrzymać "Szczeniaki" . Jedyny dostarczony egzemplarz nie posiadał uzbrojenia strzeleckiego , po prostu zabrakło czasu ... PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 święta racja z uzbrojeniem . Kalki brałem z tego co pod ręką i były największe. Szczerze to o kalkach z większej skali nawet nie pomyślałem . Natomiast o panelach i wzmocnieniach na pływakach to ... nie mam zielonego pojęcia Dzięki za uwagi . Człowiek naprowadza się na właściwe tory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 1 Sierpnia 2009 Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Mnie się to bydle bardzo podoba, Wypukłe linie uniemożliwiają wash, za to jakieś okopcenia by się przydały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 1 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 1 Sierpnia 2009 Dzięki za dobre słowo człowieku ale tego jeszcze nie próbowałem. Zresztą szukając patentów na takie coś znalazłem to forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Wypukłe linie uniemożliwiają wash, za to jakieś okopcenia by się przydały Mylną drogą idziesz, bracie. Wszak "Czapla" była cała drewniana. Zastanawiam się, po co producent na sklejkowym skrzydle zaznaczył te podziały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Wszak "Czapla" była cała drewniana. I tu daje znak moja nie wiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Eeeeeee........... pogubiłem się. Czapla czy CANT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 2 Sierpnia 2009 Share Napisano 2 Sierpnia 2009 Airone - to po włosku "czapla" Pozdrw, LoudLord Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 2 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 2 Sierpnia 2009 i wszystko jasne! za mało literatury łyknąłem przed budową a i ona sama miała miejsce jakieś dwa lata temu. Szacun Panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 3 Sierpnia 2009 Share Napisano 3 Sierpnia 2009 Mnie osobiście modelik sie podoba sam nie mogę pochwalić się lepszym warsztatem Probowałem dostać ten model na jednym z portali aukcyjnych, ale osiągnął taką kwotę, że musiałem spasowac Widzę w "stopce", że budujesz TU-2 z ICM'u - sam "popełniłem" ten model viewtopic.php?t=12822&highlight= więc zwrócę Ci tylko uwagę abyś ekstemalną uwagę poświęcił ustawieniu szkrzydeł na dźwigarze, który należy wkleić wcześniej w kadłub... pzdr. Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 4 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpnia 2009 Widzę w "stopce", że budujesz TU-2 z ICM'u - sam "popełniłem" ten model viewtopic.php?t=12822&highlight= więc zwrócę Ci tylko uwagę abyś ekstemalną uwagę poświęcił ustawieniu szkrzydeł na dźwigarze, który należy wkleić wcześniej w kadłub... Wielkie dzięki . Generalnie mam już całą bryłę . Ale niektóre pomysły w jego montażu zupełnie mnie powaliły. Zostało mi w sumie malowanie ale od kiedy znalazłem ten portal usiłuję pogłębić linie podziału blach i pokusić się o jakieś przyciemnianko Taki mały debiucik . Jak coś mi wyjdzie to może nawet wystawię galerię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PROSCRIPTIO Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Proszę napisz mi jaki kolory użyłeś do malowania modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 Proszę napisz mi jaki kolory użyłeś do malowania modelu? Uważasz że ktoś po 7 latach będzie pamiętał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Witam. Użyłem humbrolla 11 ale już wtedy dostałem kilka uwag, że można było chlapnąć czymś lepszym. Ja miałem to pod ręką i jakoś poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 23 Lutego 2016 Autor Share Napisano 23 Lutego 2016 Uważasz że ktoś po 7 latach będzie pamiętał? Matko to było siedem lat temu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 23 Lutego 2016 Share Napisano 23 Lutego 2016 hehe ano. I szacun za pamięć ;) chyba że masz gdzieś zapisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi