grzechu79 Napisano 6 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2006 no takim alcladem; http://www.modelcentrum.sote.pl/go/_info/?id=9266 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.s Napisano 6 Grudnia 2006 Share Napisano 6 Grudnia 2006 Jak chcesz malować tym Alcladem to zaopatrz się w podkład Alclada Gloss Black Base. Będziesz miał wtedy idealny chrom Fotka zestawu do malowania chromem I sam efekt: Podkład Chrom Jeśli już szkoda Ci 29 zł na ten podkład to wybij sobie z głowy malowanie czarnym akrylem Ewentualnie możesz emalią ale nie Humbrola jeśli już to ModelMastera ale i tak polecam Ci ten podkład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 6 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2006 no ja już niestety położyłem podkład czarny akrylowy z Pactry. Można na akryl położyć emalie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal.s Napisano 6 Grudnia 2006 Share Napisano 6 Grudnia 2006 W takim razie musisz to zmyć - używając zmywacza Wamodu do farb akrylowych, sprawdź wcześniej na kawałku ramki do tego modelu czy nie wchodzi w reakcje z plastikiem ! Emalie pod ten Alclad 107 też bym Ci nie polecał, lepiej kup też ten podkład z Alclada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 7 Grudnia 2006 Share Napisano 7 Grudnia 2006 Ja bym jednak wołał poniklować elementy niz bawić sięw jakieś Alclady farby majace być chromem a nie sa. No ale każdy lubi robić to co uważa za słuszne. Do zmycia Pactry z elementu polecam płyn Hamulcowy Dot3 Pozdrawiam i życze powodzenia w dalszych etapach prac nad modelem. Grześku nie potrzebujesz jakieś zdjeć wnętrza tego Actrosa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2006 milosz jak masz to zapodawaj przydadzą się, najbardziej by sie przydały, sufit, półki, i nawet nie wiem czy jest łóżko jak jest to też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2006 poniklować to znaczy? masz na myśli normalne niklowanie elementów czy za pomocą jakichś farbek?. a tak na marginesie to chyba dam sobie spokuj z tym chromem, pomalowałem na podkład czarną emalią: felgi, zbiornik paliwa, zbiorniki powietrza i to fajnie kontrastuje z czerwoną ramą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2006 a i jeszcze jedno: to jest silnik i bak pomalowany emalią, ale... powiedzcie czemu farba zaczyna mi lecieć dopiero przy 3-4 barach czyżby była za gęsta??!!?? (gdzieś wyczytałem że powinna mieć konsystencje mleka - prawda to??) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 7 Grudnia 2006 Share Napisano 7 Grudnia 2006 (gdzieś wyczytałem że powinna mieć konsystencje mleka - prawda to??) Pewnie tu: viewtopic.php?p=3970#3970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 7 Grudnia 2006 chej Majek tak na marginesie to pozdro dla radomskiego (oczywiście byłego) 23 lata tam mieszkałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 9 Grudnia 2006 Share Napisano 9 Grudnia 2006 Grześku poniklować czyli wytworzyć na powłoce plastiku mikorometryczną warstwe materiału gwalwanicznego nadając elementowi lustro. Ja tak robiłem z felgamo Do Scani 10x4 zdjecie poniżej http://img168.imageshack.us/img168/2892/dscn8573rh0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 witam po małym postoju, udało mi sie pomalować te koła i chłodnice (przyznam że ogarneło mnie małe zdziwienie jak malowałem, jak kolor zmienia sie na chrom oczekuje Waszej oceny: jutro zaczynam pomału składać modelik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Chromik elegancki tylko czy aby pasuje do euro-trucka Moim zdaniem chłodnica z silnikiem powinne być czarne, no może zostawiłbym chromowane pokrywy zaworów. Oowszem bywają silniki chromowane, ale to tylko do celów prezentacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 10 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2006 chodzi o ten element z przodu skrzyni. A felgi mogą być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 na zdjęciu z felgą widac jakieś czarne kropki jakby było nie domalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 A felgi mogą być?? Nie wiem jak wyglądają felgi od strony zewnętrznej, ale od wewnatrz mogą być bo i tak praktycznie będą widoczne tylko ranty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 10 Grudnia 2006 Share Napisano 10 Grudnia 2006 Grześku chłodnica w Actrosach, Axoraich i Atego jest malowana przedewszystkim na czarno. wyjątkkami stanowią zintegrowane chłodnice z chłodnicą od klimatyzacji gdzie w tym przypadku chłodnica jest srebrna. Dekielek na końcu skrzyni ma byc czarny jak reszta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 11 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2006 chciałem przyuważyć że to jest moje pierwsze malowanie chromem. a te kropeczki czarne to nie wiem czemu sie pokazują, może czarny kolor dobrze nie pokrył albo, malowałem dwa razy chromem! może dla tego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 13 Grudnia 2006 Share Napisano 13 Grudnia 2006 Grzesku tak jak obiecałem podsyłam Ci fotki wnętrza Actrosa MP I. Niestety nie są to skany a fotkirobione z katalogu cyfra wiec ich jakość niejest zbytnio rewelacyjna. Ale mam nadzieje że lepsze to niz nić Jak coś jeszcze znajde to podesle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 13 Grudnia 2006 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2006 dzięki wielkie, nawet mam pomysł na deske rozdzielczą, chodzi mi o tą listwe pod szybą imitacje lśniącego drewna, nie wiem czy wyjdzie ale zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nynek Napisano 8 Stycznia 2007 Share Napisano 8 Stycznia 2007 A gdzie moge kupic ten Alclada Gloss Black Base?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Stycznia 2007 Share Napisano 8 Stycznia 2007 http://www.modelcentrum.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 15 Grudnia 2007 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2007 mam pytanko - gdzie ja moge dostać taka naczepe w skali 1:24?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 Italeri zapowiedziało wanne na rok 2007 a rok się kończy i nadal jej nie ma. Pozostaje zabawa z profilami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skyline Napisano 15 Grudnia 2007 Share Napisano 15 Grudnia 2007 AMT ma podobna naczepe tylko ze amerykanska gdzies ja widzialem czy na ebay-u angielskim lub niemieckim albo w angielskim sklepie internetowym , jak znajde to dam znak . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi