grzechu79 Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 Z taka nisko podwoziówką , będą problemy, mógł być kupić notebuma, i poprzerabiać, no aż tak niska nie musi być chodzi mi o mniej więcej coś takiego bo nie moge nigdzie znależć w internecie czegoś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 A może być 3 osiowa?? Jeżeli tak to revell wypościł niskopodwoziówkę nazywała się bodajże... hejwi diuti trailer to tak po polsku... A co do nooteboom'a to tu masz stronkę Nooteboom I tam znajdź kategorię "Shop" potem Scale models i wybierz skale czyli 1:24 na pewno coś znajdziesz, już na pierwszej stronie jest interesująca naczepa, więcej osi co na zdjęciu ale zawsze... P.S mam już agregat z z lodówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 22 Lutego 2008 Autor Share Napisano 22 Lutego 2008 A co do nooteboom'a to tu masz stronkę Nooteboom I tam znajdź kategorię "Shop" potem Scale models i wybierz skale czyli 1:24 na pewno coś znajdziesz, już na pierwszej stronie jest interesująca naczepa, więcej osi co na zdjęciu ale zawsze... tam z cenami chyba poszaleli:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Ceny z kosmosu, ale jakość modeli ,Milosz Kr składał tego z agregatem od wiatraka, cena niezła , ale jaki efekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 A ja żyłem ciągle w przekonaniu że bulbar (kangur inni mówią) to jest to ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 (edytowane) KRUGER_MAN Może być i to nie wiem,wydaje mi się że są to te światełka... Edytowane 22 Lutego 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 KRUGER_MAN Morze być Może pojadę nad morze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Andrzeju przepraszam bardzo fajer fox nie poprawi mi błędu...a sam nie zauważyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 Hmm , ja uzywam opery i mi nie poprawia błędów , taki jest mój sposób na nauke ortografi itp . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 22 Lutego 2008 Share Napisano 22 Lutego 2008 A ja żyłem ciągle w przekonaniu że bulbar (kangur inni mówią) to jest to ... Nie jesteś odosobniony bo ja też tak myślałem i myśle xD A te ceny tych lplatform to są w euro?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Przyznam się że model prezentuje się poprawie. Mimo tego że po części puszczona wodza fantazji. Rażą nie skrócone i pomalowane piasty na moście napędowym. Kilka małych tam babolików widziałem ale model robi pozytywne wrażenie, jeśli się patrzy na Twój model już nieco wyrobionym okiem. Co do naczep Nooteboona płaci się za firmę która to wykonuje i na limitowaną ilość sztuk. Cenny jak dla polaka kosmiczne. Jeśli jesteś zainteresowany grzechu79 dokumentacją wymiarową takiej 2 osiowej tiafbetowej naczepki to daj znać coś się poszuka:) A co do samych niskopodwoziowych kółek mógłby być żywiczny odlew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 bull bar to kangur inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Tak też myślałem , ale nie byłem pewny po wypowiedzi Truckerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 23 Lutego 2008 Autor Share Napisano 23 Lutego 2008 Rażą nie skrócone i pomalowane piasty na moście napędowym czemu nie skrócone? - robiłem jak w instrukcji, zaznaczam że moja wiedza na temat budowy ciągników jest ciut ograniczona ze względu na to że nigdy nimi nie jeżdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domuzyn79 Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Mi model się podoba. Fajnie wykony. Kolor felg idealnie pasuje do ramy i koloru nadwozia. ładny kolor nadwozia chociaż osobiście takiego nie spotkałem.. bardziej DAF powodzonka z następnymi modelami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Jeszcze będzie na mnie, mówię ze wydaje mi się inaczej, ale mogę sie mylić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 23 Lutego 2008 Share Napisano 23 Lutego 2008 Rozumiem Cie Truckerek , tylko chcialem być pewny że jest tak jak ja mówie albo jak ty twierdzisz ... żeby potem gdzieś głupoty nie palnąć . Pozrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 To teraz już wiemy że "bul bar" to kangurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Grzechu ja nie mam do Ciebie o to pretensji że ich nie skróciłeś. Poprostu napisałem to co zauważyłem Jak na pierwszego trucka z Twojej stajni to i tak robi duże wrażenie myślę że tutaj na czystość sklejania miało wpływ już wcześniejszy kontakt z modlearstwem. Kolejny truck będzie jeszcze lepsiejszy. Co do orurowania to nazywa się to potoczne"Bulbar" ale prawidłowa nazwa to zderzak, atrapa ochronna. A na dachu to jest belka z halogenami. Powertować stronę Truxa producenta ororurowań i innych akcesoriów do podkreślenia wyglądu ciężarówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 24 Lutego 2008 Autor Share Napisano 24 Lutego 2008 Grzechu ja nie mam do Ciebie o to pretensji że ich nie skróciłeś. przecież się nie obrażam tylko sie tak pytam bo moja wiedza w tych tematach jest troszku uboga że coś tam można skrócić, tam coś dodać tam ująć tu taki kolor a tam taki, jestem ciekawy świata i sie pytam.. no .. a tak poza tym to pozdrawiam i ciesze sie że mój konik kogoś zaciekawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 24 Lutego 2008 Share Napisano 24 Lutego 2008 Na następny raz będziesz Grześku wiedział a jeśli chodzi o dokumentację modeli europejskich to wal śmiało jak w dym do mnie.. bo mam tego jakieś 30 KG w formie papierowej Actrosik wzbudza zainteresowanie:) To teraz co za trucka szykujesz jako kolejny modelik ? Już coś upatrzone ? Pozdrowionkos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu79 Napisano 25 Lutego 2008 Autor Share Napisano 25 Lutego 2008 chciałbym zrobić jakąś niskopodwoziówke do tego actrosa, przegladałem stronki z zagranicy (bo u nas chyba nie ma jeszcze ) i troszke za drogie jak dla mnie a samemu robić od podstaw to dla mnie jest jeszcze za trudne i za drogie, więc mysle o zrobieniu MAN-a TG410a z mojej relacji 1:1 viewtopic.php?t=5400 i do tego jak dobrze pójdzie (bo ponoć miał ktoś wypuścić taką rynne)to rynienke SHMITZ jak na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi