Leszek.Sz. Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam. Model prosto z pudełka plus parę elementów dorobionych, pasy z resztek blaszek, tablice przyrządów z zestawu Kopro od MiG-15UTI( hobbyboss w tym zestawie odpuścił sobie tablice nawet w formie kalki), siłowniki podwozia i lufa działka z igły strzykawkowej, anteny radiowysokościomierza pod skrzydłami z blaszki od MiG-21PFM. Była antena radia ale podczas lakierowania została urwana i dałem sobie z nią spokój. Podziękowania dla kolegi flynavy za zrobienie kalek z nr bocznym, szachownice są z Techmodu. Model przedstawia maszynę z 1PLM która wystąpiła w filmie ''Na niebie i na ziemi'' w 1973 roku. Zestaw został złożony w kilka wieczorów( także szału nie ma jak widać) na zasadzie odreagowania od Su-22 którego budowa idzie wybitnie pod górkę. Pozdrawiam fanów rur z okresu Zimnej Wojny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brabazon Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Zacnie, Kolego. Skoro mogłeś wybrac dowolne malowanie, to ciekawsze myślę byłoby w kamo,albo choć Białą Damę. Ale chwali się że to jest konkretny egzemplarz z filmu. Dobrze myślę-z Fronczewskim? Dziwiło mnie, że w czasach tajemnicy wojskowej wpuszczono kamery pomiędzy najnowocześniejsze ówcześnie myśliwce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 I znów fajna rura pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kukuruźnik Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Bardzo przyzwoity Limek, a i film z klimatem. I to na długo przed Top Gun-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Co tu dużo mówić ,śliczny mimo że jest kilka ciekawych malowań to, to ma swój klimat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Fajnie że limek się podoba zwłaszcza że powstał bardzo małym nakładem pracy. Początkowo miał być w kamo ale że chciałem szybko go skończyć to wróciłem z pomysłem na szparkę z filmu. Jakby ktoś chciał robic ten zestaw ( albo MiG-15bis) to radzę przed sklejeniem połówek kadłuba usunąć kołki ustalające za wlotem powietrza. Po sklejeniu połówek kadłuba są po prostu widoczne, ja usuwałem je pilnikiem jak już kadłub miałem sklejony. No i radze zadbać o wnętrze kabiny , jakąś żywicę albo blaszkę bo oszklenie jest bardzo przejrzyste i ładnie widać przez nie wnętrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Focus Napisano 6 Sierpnia 2009 Share Napisano 6 Sierpnia 2009 Ale piękniutki ten Mig-15UTI też go chce mieć. Ja aktualnie walczę z konwersją Mig-17PF z KP na Lim-6bis i mam cichą nadzieje, że może niedługo pokarze się Mig-17 pomniejszony, czyli, w 1: 72 bo ten z HB w 48 jest super. Pozdrawiam wszystkich migowców zimnowojennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
flynavy Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 I to co lubię - Brawo Cieszę się że mogłem pomóc Koledze w realizacji tego projektu A jeżeli chodzi o Lim - 6bis - kupiłem ostatnio model tego samolocika - waku firmy broplan i zbieram sily psychiczne aby coś z niego zrobić - oczywiście w barwach z Siemirowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystyna_z_gazowni Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Piękne linie podziału To był pre-shading czy Hobby-Boss robi takie ładne wypraski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Piękne linie podziału To był pre-shading czy Hobby-Boss robi takie ładne wypraski? Linie były zapuszczane farbką olejną renesans rozcieńczoną terpentyną + parę kropel Ludwika. Przedtem kilka warstw bezbarwnego akrylu Model mastera(szybko schnie). Ścierana patyczkami higienicznymi na sucho. Pre-shading jest na podstawce. Hobbyboss postarał się przy tym modelu jezeli chodzi o linie podziału, jedynie na ustrzeniu pionowym są trochę z kapelusza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Jak zawsze model bez zastrzeżeń Tylko pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 7 Sierpnia 2009 Share Napisano 7 Sierpnia 2009 Elegancki, brawo za temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 8 Sierpnia 2009 Share Napisano 8 Sierpnia 2009 Fajowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi