Leszek.Sz. Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam. Model prosto z pudełka plus parę elementów dorobionych, pasy z resztek blaszek, tablice przyrządów z zestawu Kopro od MiG-15UTI( hobbyboss w tym zestawie odpuścił sobie tablice nawet w formie kalki), siłowniki podwozia i lufa działka z igły strzykawkowej, anteny radiowysokościomierza pod skrzydłami z blaszki od MiG-21PFM. Była antena radia ale podczas lakierowania została urwana i dałem sobie z nią spokój. Podziękowania dla kolegi flynavy za zrobienie kalek z nr bocznym, szachownice są z Techmodu. Model przedstawia maszynę z 1PLM która wystąpiła w filmie ''Na niebie i na ziemi'' w 1973 roku. Zestaw został złożony w kilka wieczorów( także szału nie ma jak widać) na zasadzie odreagowania od Su-22 którego budowa idzie wybitnie pod górkę. Pozdrawiam fanów rur z okresu Zimnej Wojny Cytuj
brabazon Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Zacnie, Kolego. Skoro mogłeś wybrac dowolne malowanie, to ciekawsze myślę byłoby w kamo,albo choć Białą Damę. Ale chwali się że to jest konkretny egzemplarz z filmu. Dobrze myślę-z Fronczewskim? Dziwiło mnie, że w czasach tajemnicy wojskowej wpuszczono kamery pomiędzy najnowocześniejsze ówcześnie myśliwce... Cytuj
Kukuruźnik Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Bardzo przyzwoity Limek, a i film z klimatem. I to na długo przed Top Gun-em. Cytuj
Robert Ostrowski Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Co tu dużo mówić ,śliczny mimo że jest kilka ciekawych malowań to, to ma swój klimat Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 6 Sierpnia 2009 Autor Napisano 6 Sierpnia 2009 Fajnie że limek się podoba zwłaszcza że powstał bardzo małym nakładem pracy. Początkowo miał być w kamo ale że chciałem szybko go skończyć to wróciłem z pomysłem na szparkę z filmu. Jakby ktoś chciał robic ten zestaw ( albo MiG-15bis) to radzę przed sklejeniem połówek kadłuba usunąć kołki ustalające za wlotem powietrza. Po sklejeniu połówek kadłuba są po prostu widoczne, ja usuwałem je pilnikiem jak już kadłub miałem sklejony. No i radze zadbać o wnętrze kabiny , jakąś żywicę albo blaszkę bo oszklenie jest bardzo przejrzyste i ładnie widać przez nie wnętrze. Pozdrawiam Cytuj
Focus Napisano 6 Sierpnia 2009 Napisano 6 Sierpnia 2009 Ale piękniutki ten Mig-15UTI też go chce mieć. Ja aktualnie walczę z konwersją Mig-17PF z KP na Lim-6bis i mam cichą nadzieje, że może niedługo pokarze się Mig-17 pomniejszony, czyli, w 1: 72 bo ten z HB w 48 jest super. Pozdrawiam wszystkich migowców zimnowojennych. Cytuj
flynavy Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 I to co lubię - Brawo Cieszę się że mogłem pomóc Koledze w realizacji tego projektu A jeżeli chodzi o Lim - 6bis - kupiłem ostatnio model tego samolocika - waku firmy broplan i zbieram sily psychiczne aby coś z niego zrobić - oczywiście w barwach z Siemirowic Cytuj
krystyna_z_gazowni Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Piękne linie podziału To był pre-shading czy Hobby-Boss robi takie ładne wypraski? Cytuj
Leszek.Sz. Napisano 7 Sierpnia 2009 Autor Napisano 7 Sierpnia 2009 Piękne linie podziału To był pre-shading czy Hobby-Boss robi takie ładne wypraski? Linie były zapuszczane farbką olejną renesans rozcieńczoną terpentyną + parę kropel Ludwika. Przedtem kilka warstw bezbarwnego akrylu Model mastera(szybko schnie). Ścierana patyczkami higienicznymi na sucho. Pre-shading jest na podstawce. Hobbyboss postarał się przy tym modelu jezeli chodzi o linie podziału, jedynie na ustrzeniu pionowym są trochę z kapelusza. Pozdrawiam Cytuj
young Napisano 7 Sierpnia 2009 Napisano 7 Sierpnia 2009 Jak zawsze model bez zastrzeżeń Tylko pogratulować Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi