Skocz do zawartości

Halifax - powstaje bardzo powoli - co mnie strasznie boli

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jedna z komór podwozia w trakcie budowy.

IMG_3694.jpg

IMG_3695.jpg

Szczęśliwego Nowego Roku!!!

• Odpowiedzi 86
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

No i ja pamiętam Twoje jeszcze w Bottrop, znacznie lepsze od moich.

A teraz prężna firma modelarska, szkoda tylko że w pojazdach - a może wystrugasz rodzinę STARów od 24 po 266, chętni na to się znajdą podobnie jak z JELCZEM.

Pamiętasz o tych kołach do SdKFZ?

Napisano

Witam,

Piękna robota. Bardzo mi się podoba odwzorowanie szczegółów kratownicowej konstrukcji wręg i belki siłowej goleni podwozia.

Pozdrawiam

Damian Biwo

Napisano

IMG_3736.jpg

IMG_3737.jpg

IMG_3739.jpg

uffffffffff, udało się te wszystkie patyki powsadzać, jeszcze tylko po wyjeciu wręgi dwa następne no i od ch... kabli i cięgieł do zrobienia

Hali od Revella na 2011, ciekawe jakoś przegapiłem. Sobie sprawdzę ale to bedzie pewnie wersja z Merlinami - bedę miał mniej roboty w takim razie przy następnym.

Napisano

druga komora podwozia na ukończeniu

IMG_3784.jpg

Teraz zapowiada się kolejna przerwa w budowie, czas wracać do pracy - urlop się kończy.

Napisano

Och.

Tylko tyle jestem w stanie powiedziec.

Jestem swiezo po nedznej probie przerycia linii w Walrusie, wiec tym bardziej docieniam warsztat.

Pozdrawiam

Eryk

Napisano

Nie tak skromnie Kolego!

Walrus jest pieknie zrobiony, mam nadzieję, że mój będzie podobnie udany - mam w planach francuza

• 1 year later...
Napisano

no to po 12 miechach maly progress

cb75b41082dba62b.jpg

Wklejona slomka imitujaca profil tylnej scianki skrzydla w miejscu laczenia z klapami

No to wracam do sluchania "ruina imperii" - Sabatonu , moze w tym roku jeszcze cos zrobie, bo jak nie to

Napisano

Nie jest ważne ile model się robi, ważne jest jak...:-)

• 1 month later...
  • 1 year later...
Napisano

No i znowu minal rok

Kadlub polaczony ze skrzydlami, podwozie zaadaptowane z Revella, w trakcie poprawek. Musze zrobic od podstaw lotki i klapy. Zostaja jeszcze silniki i stery.

8d3247706ab79f3d.jpg

• 1 month later...
Napisano
Hoho.. To do 10 lat można spodziewać się kolorów bazowych?

No mysle, ze troche wczesniej:

000557be49ead8e0.jpg

Napisano
Hoho.. To do 10 lat można spodziewać się kolorów bazowych?

Przykro mi, ze Cie zawiodlem kolego

38c059276f2a0eb5.jpg

Napisano

Fajnie widzieć kolejny aliancki bombowiec na dobiegu prac Ładne kolorki jakie to farby?

Napisano
Fajnie widzieć kolejny aliancki bombowiec na dobiegu prac Ładne kolorki jakie to farby?

Na poczatek sprostowanie - to nie bombowiec a samolot transportowy.

Kolorki Extra Daer Sea Grey i Dark Slate Grey z Xtracrylic a niewidoczny Azure Blue z Model Master.

• 1 month later...
Napisano

Wszystkie oznaczenia na miejscu.

Kody namalowane za pomocą szablonów - Dzieki Marcin K.

14300c57a2bf829c.jpg

13e900d380c19c51.jpg

Niestety, kolejna przerwa sie szykuje od wtorku do weekendu - termin zakończenia prac stale się przesuwa

Napisano

No, no pięknie mu w tych kolorach!

Czy dobrze widzę wypłowienia barw? Jak je robiłeś?

Halifax palce lizać!

Pozdrowienia

Ipkinss

Napisano
Czy dobrze widzę wypłowienia barw? Jak je robiłeś?

Rozjaśniłem kolor bazowy i bardzo rozrzedzoną farbą pod niskim ciśnieniem pomalowałem wnętrze paneli. Z zielonym było dosć łatwo, ale z szarym miąłem problem (za mała lub za duża różnica barw). Od spodu nic nie robiłem jak widać. Całość jeszcze będzie miała ślady eksploatacji i podkreślone linie podziałów i nitów.

Cieszę się Stachu, że Ci się podoba - na tym etapie.

• 5 weeks later...