czak45 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Model na zamówienie. Generalnie wymagnia nie za wielkie. Ma być czołg więc jest Sam zestaw taki sobie. Niespodzianki Pozdrawiam. PS. A i jeszcze woli wyjaśnienia. Dla wszystkich którzy pytali. ZYJE choc cieniutko :( PS. Nawet modeli sklejac mi sie nie chce :( Ps. Ten to wyjatak na zamówienie. Ps. Sklejony w 3h no moze 3,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 To się nazywa gratis od firmy dlatego nie kleję trumpków. A możesz zdradzić dla kogo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 (edytowane) PS. Nawet modeli sklejac mi sie nie chce :( Kryzys modelarski? Ale grunt że coś kleisz, nawet na zamówienie. Przy okazji popatrzę jak robią Shermana w 72 bardzo dobrzy modelarze, bo też mi się szykuje tyle że Dragona Widać, że pojazd bardzo uproszczony. Która to wersja? M4A1? Powodzonka Edytowane 24 Sierpnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Czarek wracaj jak najszybciej do nas.Bo bez Twoich prac forum dużo traci. Jeśli jest na zmówienie dla jakiegoś amatora to nie ma co go waloryzować. Pozdrawiam i życzę aby buzia z :( zrobiła się na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 WELCOME BACK! choć na chwilę. Mam nadzieję że to "zamówienie" jednak zaowocuje odnowieniem "choroby". Fakt, tak jak Filip napisał brakuje twoich niebanalnych pomysłów. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 witamy. właśnie sklejam szermiego, chętnie popatrze jak go robisz i malujesz. moje fotki będą dopiero w połowie września. cieszę się, że znowu gościsz na forum, może wyciśniesz z tego czołgu więcej niż tylko standard na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 PS. A i jeszcze woli wyjaśnienia. Dla wszystkich którzy pytali. ZYJE choc cieniutko :( PS. Nawet modeli sklejac mi sie nie chce :( Ps. Ten to wyjatak na zamówienie. Ps. Sklejony w 3h no moze 3,5. Nie pytałem ale czekałem bo bardzo podobały mi się Twoje prace. Mam nadzieje, że wrócisz już niedługo i stworzysz koleną ciekawą diorame! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub Jastrzębski Napisano 24 Sierpnia 2009 Share Napisano 24 Sierpnia 2009 Na razie ciężko coś powiedzieć, ot poklejony plastik. Ciekawi mnie jak go wymalujesz, jakiś pomysł z głowy? Widzę że poszedłeś po najmniejszej linii oporu, podwozie w wersji do szybkiego montażu, uchwyty do podnoszenia zostawione jak fabryka dała, niespecjalnie obrobione okolice pistol portu. Która to wersja? M4A1? zwykły M4, M4A1 miały odlewane kadłuby. Model to raczej kaszanka, przedni pancerz nachylony pod złym kątem, skopany pistol port, słabe detale. Mam jeden taki model, ot dość kosztowny dawca kółek, wieży ( do przeróbki na wersje bez pistol portu ) i tyłu kadłuba ( composite hull ), choć ostatnio nawet "baszty" kierowcy i pomocnika znalazły zastosowanie ( wszczepionie w kadłub UMa ). Andrzeju, jakiego Shermana majstrujesz? ;> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Model to raczej kaszanka... Nawet taki lotnik jak ja to widzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Model to raczej kaszanka, przedni pancerz nachylony pod złym kątem, skopany pistol port, słabe detale. Ale Shermana przypomina Dzieki panowie za wsparcie. Dioramka hmmm... podstawka bedzie. Model to Sherman M4 Mid-Production. A możesz zdradzić dla kogo Wazna osobistość. A i jeszcze. Mialem też Shermana z Italeri, ale poległem przy gąskach. Chciałem wykorzystać "gumisie", ale nijak nie idzie ich wkleić na super glue (CA) Gąski Trumpetera trzeba zmatowic, a tu nawet to nie pomagało. Pozostały mi te plastikowe, ale za szybko chciałem i troche nie pasowały. Wynik jak widac na zdjęciu. C.D. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 czak 45 nie załamuj się Trąbką dobra tylko na części. Ten Sherman z Italeri to nawet niezły półprodukt ( mam 4 sklejone i z plastikowymi gąskami nie lubię gumisiów). Twój jest do uratowania i po tym co już pokazałeś to wierzę że go doprowadzisz do ładu. Pamiętaj tylko że konfiguracja Italki to s-f . Pozdrawiam OLO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 A możesz zdradzić dla kogo Wazna osobistość. Admin?! Nie rozumiem dlaczego trampek sobie tyle liczy skoro robi takie badziewia, albo wydaje im się ,że są Dragonem albo wierzą w naiwność modelarzy. Ap ropo tandety, kolega kiedyś kleił lotniskowiec pomocniczy Trumpka i w kadłubie była szpara szerokości 3mm, byliśmy pewni ,że to on gdzieś zrobił błąd ale wystarczyło luknąć: Trumpeter i wszystko się wyjaśniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 No nie bądźmy aż tacy. Może i pancerka im nie idzie, ale to tak jak lotnictwo Dragonowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 nie lubię gumisiów). Twój jest do uratowania Natomiast ja uwielbiam gumisie, najbardziej te Dragona. To chyba jeden z powodów dla których sklejam w 1/72. Poprostu pojedyncze ogniwa to dla mnie jak praca na taśmie w fabryce. Nie do konca do uratowania, ale mozna zrobic wrak zatopiony w błocie. Admin?! Nie, choc to zapewne wazna osobistosc A trumpek to dziwnie pogrywa z tymi modelami w 1/72 ale o tym juz pisałem tu: viewtopic.php?t=7600&highlight=kto+kupi Tymczasem trawa posiana czy tam zasiana na sidolux Nie bede jej malował, tym razem pozostawie taką jaka jest. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Ładna trawka A malowanko jakie? Tu mam taką fajną fotke: Natomiast ja uwielbiam gumisie, najbardziej te Dragona. No Dragonowskie są bardzo fajne, tylko czasem lekko przykrótkie :/ Co do Trampka jeszcze to mam nadzieje, że się poprawi, ciekaw jestem jak się będzie sklejać ten ich JagdTiger z zimmeritem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2009 A malowanko jakie? Malowanie na zamówienie A jednak pomalowałem trawke. Wyglada to tak (sobie). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Polecam skleić Skifa a i Trumpeter okaze się dobry ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 25 Sierpnia 2009 Share Napisano 25 Sierpnia 2009 Tymczasem trawa posiana czy tam zasiana na sidolux mógłbyś zdradzić jak ją zasiałeś na sido? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 mógłbyś zdradzić jak ją zasiałeś na sido Sido zamiast kleju do drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 No czak45 wreszcie się pojawił. Witaj! Czekam z niecierpliwością na finał prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2009 Kwiatki. I taki zoom. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slimas Napisano 26 Sierpnia 2009 Share Napisano 26 Sierpnia 2009 czy mozesz zdradzić jak zrobiłes trawke i kwiatki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Trawa jest elektrostatyczna, róznej długości + pędzel ławkowiec. Kwiatki to wyrób micro flor do kolejek, odpowiednio pomalowany. Pisałem szczegółowo o jej wykonaniu w wątku Normandia 1/72. Zmienilem, bo nie mogłem na te zestawowe zaczepy patrzeć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Czołg pomalowany, teraz wash, obicia i bloto. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 27 Sierpnia 2009 Share Napisano 27 Sierpnia 2009 Nie no szok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To ja już wiem skąd te kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi