Skocz do zawartości

T-34/76 Dragon

Bartek14

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Na forum sa juz dwie relacje warsztatwe z t-34/76 , wiec i ja postanowiłem rozpczać swoją . Model jest rozpoczęty , sklejone sa juz koła , troche góry . Napewno dostane opiernicz za to , że nie dałem fototrawionej siatki na silnikem , wole najpierw nauczyc sie pożadnie kleic . Licze na wasza dużąąąąąąąąąą pomoc .

No wrszcie odzyskałem ładowarke , zdjecia takie sobie , mam zacienki aparat .

Przód jeszcze nie skończony

DSC00946.jpg

Pupcia tego bobasa wymaga dodania paru czesci

DSC00948.jpg

Jeszcze musze troche rozwiercic rury wydechowe , wyrwałem tą plastikową siatkę nad silnikem , nie mogłem sie na nia patrzeć

DSC00949.jpg

Pobawiłem się też z "wnetrzem" , moze nie jest super wypas , dodał bym pare detali ale nie wiem jakich i gdzie (help) , i teraz mam problem , pomalowałem działo na czarno ( dobry kolor ? ) i nie wiem czy jeszcze je jakos pomalowac czy zostawić czarne ?? Wnetrze jeszcze pewnie jakos przysyfie .

DSC00954.jpg

Pierwsza warstwa białego

DSC00957.jpg

Mam jescze obrobine wachacze , koła i jeszcze pare dupereli . Jutro zamierzam pojechac do modelarskiego po druciki i wiertełka .Jakieś Uwagi ?

Dziasj , po rozpoczęciu roku , pojechalem do modelarskiego po druciki ale niebyło , no cóż cos sie wymysli . Dokeiłem wachacze , również wnętrze się już tak nie świeci , może dzisaj pomaluje jeszcze gore wiezy

DSC00985.jpg

P.S klej Mr. cement delux jest świetny .

EDIT :

Troche mi zwis nie wyszedł

DSC00997.jpg

Witam . Żebyscie nie mysleli , że się opierniczaM .

Uchwyty transportowe zrobiłem z cyny 0,7 mm , chcialem wkleic te plastiki ale jakos mi nie pasowało . Uchwyty są krzywo ale przed malowaniem wszystko porwawie .

DSC01010-2.jpg

DSC01011-2.jpg

Jak to u mnie musiałem co spierniczuc ułamałem KM i jeden hak , KM

zrobie chyba z igły lekarskiej .

DSC01012.jpg

Skleciłem też gąski , zobiłem taki zwis , że przy ruszaniu by pospadały DSC01014.jpg

Pobawiłem sie tez spawami , na wannie nie wyszy no ale trening czyni mistrza Nie wiem czy spawy byl w tym miejscu gdzie je zrobiłem , ale po zlepienniu podwozia i tak ich nie bedzie widać .

DSC01008.jpg

Mam problem po pomalowaniu bezbarwnym matem Gunze H robi się biały nalot , od czego to ??

Jako, że znam się trochę na T-34 to mogę powiedzieć, że wewnętrzne ściany wieży miały kolor biały, natomiast armata nie była ani czarna, ani tym bardziej biała, tylko była pomalowana na kolor zielony, którym malowano również kamuflaż czołgu. Wszystkie elementy wyposażenia we wieży, takie jak peryskopy, wentylatory, celowniki, mechanizm obrotu wieży, stelaże siedzeń, stelaże zapasowych magazynków do km-u były malowane na kolor ciemno-szary, lub czarny

Mam problem po pomalowaniu bezbarwnym matem Gunze H robi się biały nalot , od czego to ??

Nie wiem, jak to jest z Gunze H, nie wiem również jak i czym malujesz , ale ja mam podobny problem z bezbarwnym matem Humbrola 49. W pewnych warunkach również tworzy on biały nalot. Zauważyłem, że dzieje się to wtedy, gdy maluję nadmiernie rozcieńczonym lakierem - może to kwestia szybkości i warunków schnięcia.

pozdrawiam

Maluje pędzelkiem Pora zaopatrzyc sie w retader .

Ja też . A może po prostu wystarczy poeksperymentować ze stężeniem lakieru i nanosić go możliwie cienką warstwą, ale dwa a może i więcej razy? No i unikać zalewania lakierem wszelkich wklęsłych załamań powierzchni. Mnie ten nalot zdarza się rzadko odkąd jestem świadom, skąd się bierze. Poza tym zauważyłem, że możliwe jest jego rozprowadzenie pędzlem umoczonym w czystym rozpuszczalniku w momencie, gdy tylko zauważymy jego pojawianie się.

pozdrawiam

• 2 weeks later...

Witam

Pomalowałem górę Kaczki , malowałem pactrą , malowanie zabardzo mi się nie podoba ale po wszystkich zabiegach powinna grać gitara . Jest duzo niedoskonalosci , usunoełem też uchwyty transportowe , to duzy błąd ale juz mi sie nie chce zabardzo robić tego modelu .

DSC01046.jpg

DSC01050.jpg

DSC01053.jpg