Bartek14 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Witam Na forum sa juz dwie relacje warsztatwe z t-34/76 , wiec i ja postanowiłem rozpczać swoją . Model jest rozpoczęty , sklejone sa juz koła , troche góry . Napewno dostane opiernicz za to , że nie dałem fototrawionej siatki na silnikem , wole najpierw nauczyc sie pożadnie kleic . Licze na wasza dużąąąąąąąąąą pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 opiernicz to dostaniesz, ze bez zdjęć zaczynasz . Wrzuć tu chociaż te koła i pudełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 Nie mam ładowarki do Aparatu , jutro zdjecia będą na 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domel71976 Napisano 30 Sierpnia 2009 Share Napisano 30 Sierpnia 2009 To czekam rowniez. Sam wlasnie robie ten sam model jestem juz na etapie malowania... jutro fotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 30 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 30 Sierpnia 2009 I to wlasnie twoja relacja domel71976 napalila mnie na tego teciaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 No wrszcie odzyskałem ładowarke , zdjecia takie sobie , mam zacienki aparat . Przód jeszcze nie skończony Pupcia tego bobasa wymaga dodania paru czesci Jeszcze musze troche rozwiercic rury wydechowe , wyrwałem tą plastikową siatkę nad silnikem , nie mogłem sie na nia patrzeć Pobawiłem się też z "wnetrzem" , moze nie jest super wypas , dodał bym pare detali ale nie wiem jakich i gdzie (help) , i teraz mam problem , pomalowałem działo na czarno ( dobry kolor ? ) i nie wiem czy jeszcze je jakos pomalowac czy zostawić czarne ?? Wnetrze jeszcze pewnie jakos przysyfie . Pierwsza warstwa białego Mam jescze obrobine wachacze , koła i jeszcze pare dupereli . Jutro zamierzam pojechac do modelarskiego po druciki i wiertełka .Jakieś Uwagi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zekar Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Zmówili się czy co z tymi teciakami , smaku mi tylko narobili i nic więcej. pomalowałem działo na czarno znawcą nie jestem ale"działo" powinno chyba być pomalowane tak jak reszta wnętrza Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 31 Sierpnia 2009 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Dzieki , poczekam jeszcze na inne opinie Może projekcik grupowy jakis ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Działo na biało. Nie mam pod ręką żadnych kwitów więc nie powiem Ci co i jak dokładnie, ale ogółem to powinno być białe, z wyjątkiem zamka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rujewit Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Hmmm .. widzę że t-34 na topie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 1 Września 2009 Autor Share Napisano 1 Września 2009 OK , dzisaj przemaluje to działo , a jak wam się widzą odpryski we wnętrzu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 1 Września 2009 Autor Share Napisano 1 Września 2009 Dziasj , po rozpoczęciu roku , pojechalem do modelarskiego po druciki ale niebyło , no cóż cos sie wymysli . Dokeiłem wachacze , również wnętrze się już tak nie świeci , może dzisaj pomaluje jeszcze gore wiezy P.S klej Mr. cement delux jest świetny . EDIT : Troche mi zwis nie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Witam . Żebyscie nie mysleli , że się opierniczaM . Uchwyty transportowe zrobiłem z cyny 0,7 mm , chcialem wkleic te plastiki ale jakos mi nie pasowało . Uchwyty są krzywo ale przed malowaniem wszystko porwawie . Jak to u mnie musiałem co spierniczuc ułamałem KM i jeden hak , KM zrobie chyba z igły lekarskiej . Skleciłem też gąski , zobiłem taki zwis , że przy ruszaniu by pospadały Pobawiłem sie tez spawami , na wannie nie wyszy no ale trening czyni mistrza Nie wiem czy spawy byl w tym miejscu gdzie je zrobiłem , ale po zlepienniu podwozia i tak ich nie bedzie widać . Mam problem po pomalowaniu bezbarwnym matem Gunze H robi się biały nalot , od czego to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Jako, że znam się trochę na T-34 to mogę powiedzieć, że wewnętrzne ściany wieży miały kolor biały, natomiast armata nie była ani czarna, ani tym bardziej biała, tylko była pomalowana na kolor zielony, którym malowano również kamuflaż czołgu. Wszystkie elementy wyposażenia we wieży, takie jak peryskopy, wentylatory, celowniki, mechanizm obrotu wieży, stelaże siedzeń, stelaże zapasowych magazynków do km-u były malowane na kolor ciemno-szary, lub czarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Mam problem po pomalowaniu bezbarwnym matem Gunze H robi się biały nalot , od czego to ?? Nie wiem, jak to jest z Gunze H, nie wiem również jak i czym malujesz , ale ja mam podobny problem z bezbarwnym matem Humbrola 49. W pewnych warunkach również tworzy on biały nalot. Zauważyłem, że dzieje się to wtedy, gdy maluję nadmiernie rozcieńczonym lakierem - może to kwestia szybkości i warunków schnięcia. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 8 Września 2009 Autor Share Napisano 8 Września 2009 Maluje pędzelkiem Pora zaopatrzyc sie w retader . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzesioj Napisano 8 Września 2009 Share Napisano 8 Września 2009 Maluje pędzelkiem Pora zaopatrzyc sie w retader . Ja też . A może po prostu wystarczy poeksperymentować ze stężeniem lakieru i nanosić go możliwie cienką warstwą, ale dwa a może i więcej razy? No i unikać zalewania lakierem wszelkich wklęsłych załamań powierzchni. Mnie ten nalot zdarza się rzadko odkąd jestem świadom, skąd się bierze. Poza tym zauważyłem, że możliwe jest jego rozprowadzenie pędzlem umoczonym w czystym rozpuszczalniku w momencie, gdy tylko zauważymy jego pojawianie się. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 22 Września 2009 Autor Share Napisano 22 Września 2009 Witam Pomalowałem górę Kaczki , malowałem pactrą , malowanie zabardzo mi się nie podoba ale po wszystkich zabiegach powinna grać gitara . Jest duzo niedoskonalosci , usunoełem też uchwyty transportowe , to duzy błąd ale juz mi sie nie chce zabardzo robić tego modelu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 25 Września 2009 Autor Share Napisano 25 Września 2009 Wczoraj probowałem zrobic wash-a ujdzie ?? Fotki są chyba troszkę przeswietlone ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 Zainteresowania nie mam , no cóż trudno . Od paru dni brudzę kaczuchę, nie wyszło mi tak jak bym chciał , ale trzeba sie na czymś uczyć Czy fotki sa tak marnej jakosci ze nikt nie odpowiada ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Co to jest te żółte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 27 Września 2009 Autor Share Napisano 27 Września 2009 W realu jest o wiele ciemniejsze . Miało być błoto :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 27 Września 2009 Share Napisano 27 Września 2009 Jak na błoto, to trochę za żółte i faktura jakaś taka dziwna. Z czego je robiłeś? Co do washa to trochę za dużo go na płaskich powierzchniach, a trochę za mało w zagębieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi