Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Model niemal bez walorki.

Malowanie - jako zdobyczny

Figurka - wschodni wyrób, do której dodałem plecakocośpodobne na grzbiet.

Model:

ResizeofDSCF4951.jpg

ResizeofDSCF4961.jpg

ResizeofDSCF4963.jpg

ResizeofDSCF4964.jpg

ResizeofDSCF4966.jpg

ResizeofDSCF4967.jpg

ResizeofDSCF4968.jpg

ResizeofDSCF4972.jpg

ResizeofDSCF4976.jpg

ResizeofDSCF4982.jpg

p.

Napisano

Na podstawce to raczej pasowałby sierp i młot.

I dokąd ten biedak się wybiera z tym spadochronem? - chyba Cię fantazja poniosła

Hm, sądząc po zatrzaśniętych włazach został banitą...

Maszyna ładna, ale brak czegoś przyciągającego oko, np trofiejnego welocypedu.

Napisano (edytowane)
I dokąd ten biedak się wybiera z tym spadochronem? -

Hm, sądząc po zatrzaśniętych włazach został banitą...

"Fuck it - I'm goin' home"

A co modelu - fajowy jest. I w sam raz na 17 września.

Edytowane przez Gość
Napisano

Zarówno "czołgen", jak i PODSTAWKO-KLOCEK miłe dla oka. Jedyne co mnie zastanawia to "wczorajsze" spojrzenie figuranta. Co Ty robisz Rafale - najpierw "rozpiłeś" Pana Niemca z włoskiej czwórki, a teraz tego ruska... Chyba go zbanowali z ekipy, bo przyjął o kilka "polowych setek" za dużo .

Napisano

Chłopak wyskoczył po części. Przecież ma klucz i łańcuch - pewnie obok stoi jakiś spalony czołg, więc coś wymontuje .

Pięknie wyszedł Ci ten niemiecki-rusek.

Czas teraz na angielskiego-niemca. ;)

Napisano
chyba Cię fantazja poniosła

"Fuck it - I'm goin' home"

Przecież ma klucz i łańcuch - pewnie obok stoi jakiś spalony czołg, więc coś wymontuje

nie moje żeby nie było

spojrzenie figuranta

niebardzo miałem jak im główki wymienić, nie mam na stanie żadnych z hełmofonami, wykorzystałem zestawowe.A i zdolnosci malarskie słabiutkie..to i on ci taki - ale MÓJ !

Czas teraz na angielskiego-niemca. ;)

kiedys, może. Na dzien dzisiejszy mam sporo zapału, ale pomysłów mniej - się nadrobi.

thx & p.

Napisano

No powiem Ci tą podstawką wbiłeś ostatni gwóźdź do sukcesu. Nie ma to jak mieć pomysł na przyciągnięcie potencjalnych oglądających z odległości pół kilometra

Napisano

jager, to 4 kawałki balsy, wypchane pianką montażową, na to ziemia.

Nie ma to jak mieć pomysł na przyciągnięcie potencjalnych oglądających z odległości pół kilometra

Hyhy - jak Madonna, nieważne co, ważne by gadali - Chłyt markietingowy .

p.

Napisano

W/g mnie jest lepiej niż bardzo dobrze. Niby to kolejny model niemieckiej konserwy, ale jest ciekawe malowanie zdobycznego czołgu no i ślady eksploatacji nie są ani za małe, ani zbyt przesadzone. Wszystko jest tip top. Jedynie nie podoba mi się wizualnie figurka Wani, Saszy, czy innego Iwana. Chodzi mi konkretnie o kolor kombinezonu. Nie jestem do końca przekonany, czy one rzeczywiście tak wpadały w niebieski. Do tego ten plecak... No ale cóż, w przeciwieństwie do rosyjskiej pancerki z II wojny, na trendach mody czołgistów CCCP znam się niewiele, więc niech będzie i tak Ogólnie bardzo fajnie

Edit: Zapomniałem o jeszcze jednym. Szkoda, że zamiast tej gwiazdy nie zrobiłeś sierpa i młota. To byłoby coś, do tego namalowany złotą farbą...

Napisano

Hej PiterATS.

Odnośnie wdzianka, ja posiadam książeczkę Europa Militaria, zdość wypłowiałymi fotkami..którymi sie nie sugeruję, za to text czerniawy i czytelny:

worki.jpg

Tam dojrzałem , że błąd gamy oscylował w kilku kolorach - fabryczny, eliminując prawdy absolutne, ze czarny to czarny i koniec ;)

Teraz zerknij na moje fotki. Na niektórych po mocniejszym oświetleniu hełmofonu widać że on nie czarny, a szarawy i nawet o niebieski można sie pokusić(każdy widzi co chce).

To samo dzieje się z odzieżą na słońcu, które przekłamuje kolory ;)

Ja, dla 1 załoganta wybrałem akurat taki odcień, 2 zaś dałem czarny spłowiały, ale go nie użyłem - nie szkoda, mam gdzieś 34/85 z siatami, się wykorzysta;)

Plecak, spadochron czy co innego - być musiał...i chyba błędem nie jest , że typ coś sobie na plecy zarzucił ?

Jak wspomniałem, nie mam żadnego wyposażenia tankistów, a tej figurce pasek kończył się zaraz na łopatce(co widać w warsztacie), a w zestawie nie było reszty , postawiłem na tobół.

Klocek jest dobry, krzykliwy...z czasem może jakieś hasło wrzucę - rodem z wież radzieckich maszyn , jak na razie zostają BIAŁE gwiazdy.

p.

Napisano
z czasem może jakieś hasło wrzucę - rodem z wież radzieckich maszyn

"Bijmy niemców ich czołgami"

Model bardzo ładnie się prezentuje, IV w radzieckim malowaniu jest bardzo rzadko spotykana, szykujesz nam jeszcze jakieś niespodzianki?