dawid xd Napisano 2 Października 2009 Autor Share Napisano 2 Października 2009 Właśnie mu tu gadu gadu a farba schnie . Co by tu dużo mówić, praca ciągle wrze do przodu. Pomalowałem początek kadłuba, na czerwono (na początku)- zaraz za śmigłami. Nie wiem jak to jaśniej wytłumaczyć. Czeka mnie jeszcze sklejenie skrzydeł do kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 2 Października 2009 Share Napisano 2 Października 2009 No czekamy na fotki , potem się więcej napisze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Postarałem się zrobić lepsze fotki. Pomalowałem na czerwono początek kadłuba, pomalowałem śmigła, przykleiłem skrzydła (Wszystko widać na foto)... A teraz czas na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Brawo za tak duże poprawienie jakosci zdjęc - zobacz, że to diametralnie zmienia odbiór - jednolite kontrastowe tło, pokazujące i eksponujące model, zdjęcia nieporuszone, z fokusem na modelu. Trzymaj ten poziom, dobre zdjęcia eksponują też niedoskonałosci modelu - widac na spodniej częsci przed kołem ogonowym nierówny element - to wina producenta, ale warto ten element doszlifowac by jego połówki nachodziły na siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafik1213 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Nieźle ci idzie trzymaj tak dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Nareszcie, dobre zdjęcia Więc: - schodek na łączeniu kadłuba (góra) - niedpuszczalne, - pierwszy KM po prawej zaraz się ułamie, - za gruba warstwa czerwonego, - 4 fotka od dołu - na lewym skrzydle w tym kółku powinna być przeźroczysta część, nie plastikowa. Jak na razie jednak postęp jest, pracuj dalej pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Nareszcie, dobre zdjęcia Więc:- pierwszy KM po prawej zaraz się ułamie, - 4 fotka od dołu - na lewym skrzydle w tym kółku powinna być przeźroczysta część, nie plastikowa. pzdr. Była tam część do wycięcia z wypraski, i pokazane na instrukcji żeby ją przykleić więc przykleiłem. A tak to dziękuje bardzo za opinie. A takie małe pytanko to co to jest ten ''KM''?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 A takie małe pytanko to co to jest ten ''KM''?? O masz... pomyśl, zaraz zrozumiesz. Czym samolot strzelał? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Nie wiem dokładnie jak to się nazywa. Ale wiem już o co Ci chodzi. Nie nie urwie się, ładnie jest przyczepione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 To jest krzywo przyczepiony jak to określiłeś. I nie załamuj KM - Karabin Maszynowy. Była tam część do wycięcia z wypraski, i pokazane na instrukcji żeby ją przykleić więc przykleiłem. Ale chyba przed wklejeniem było żeby tą dziurę w środku pomalować, mam racje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Nie wiem dokładnie jak to się nazywa Karabin maszynowy, rozwieję twoje wątpliwości. Nie nie urwie się, ładnie jest przyczepione. Może i się nie urwie, ale jest niemiłosiernie krzywy. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Ale chyba przed wklejeniem było żeby tą dziurę w środku pomalować, mam racje? Moim zdaniem było by to głupie. Najpierw pomalować a potem zakleić? Jest to krok 16 w instrukcji, część 35. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HubertK Napisano 4 Października 2009 Share Napisano 4 Października 2009 Aż musiałem sięgnąć po mojego P 47 i sprawdzić co tam jest (zdziwiłem się bardzo bo tego elementu w ogóle nie ma - odpadł ) Gdzie podziałeś ten bajer dzięki któremu może się kabina otwierać? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 4 Października 2009 Autor Share Napisano 4 Października 2009 Bajer będzie. To jak ty sklejasz, ze Ci części odpadają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Moim zdaniem było by to głupie. Najpierw pomalować a potem zakleić? Mr. Green Nie głupie, bo w kilku modelach już tak miałem, pomalować na srebrno tą "dziurę" a potem zakleić takim szkiełkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 5 Października 2009 Autor Share Napisano 5 Października 2009 Nie głupie, bo w kilku modelach już tak miałem, pomalować na srebrno tą "dziurę" a potem zakleić takim szkiełkiem. A to dlaczego dali tak jak na instrukcji ? Przecież i tak tego nie oderwę bo to bardzo mocno musiałem wcisnąć, aby weszło.Niech już tak pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Października 2009 Share Napisano 5 Października 2009 Skoro u Ciebie nie trzeba tego malować to nie maluj... I na przyszłość, jak dajesz skan to usuwaj niepotrzebne pole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 Na jaki kolor pomalować karabiny maszynowe na na skrzydłach. Dziś co zrobiłem to : - położyłem 2 warstwę (cały spód na metalowy 11 humbrola) - położyłem 1 warstwę na górze - pomalowałem na kadłubie 3 warstwy na czerwono (pasek) - położyłem 3 warstwy olive drab na 2 bomby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Na jaki kolor pomalować karabiny maszynowe Pomyśl... jakiego koloru są METALOWE karabiny? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Na jaki kolor pomalować karabiny maszynowe na na skrzydłach. Gunmetal. Albo machnij na czarno i przetrzyj na srebrno suchym pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Pomyśl... jakiego koloru są METALOWE karabiny? Różowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marti_nez Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Na jaki kolor pomalować karabiny maszynowe Pomyśl... jakiego koloru są METALOWE karabiny? ...których akurat w Thunderbolcie ani trochę nie widać? A moim zdaniem to ich lufy jednak wystają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Nie można od razu napisać ?? Tylko niepotrzebnie nabijać posty?? Dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Nie można od razu napisać ?? Tylko niepotrzebnie nabijać posty?? Ale Dawid, takie rzeczy jak kolor karabinów (jeśli tego nie wiesz) możesz sam sprawdzić w internecie. Jest masa fotek tej maszyny, googlowanie nic nie boli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Ale Dawid, takie rzeczy jak kolor karabinów (jeśli tego nie wiesz) możesz sam sprawdzić w internecie. Jest masa fotek tej maszyny, googlowanie nic nie boli. Plus wystarczy krótką chwile pomyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi