Barthass Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Powierzchnia antypoślizgowa została poczyniona. Hmm, chyba się pośpieszyłeś, i nie zamaskowałeś szpar, śrub ani nitów teraz wszystko znikło pod powierzchnią antypoślizgową (przynajmniej tak widać na zdjęciach)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Po za tym płaszczyzny antypoślizgowe są na "płaskich" powierzchniach, po których chodzą waleczni Izraelczycy. Natomiast "pion" nie jest nią pokrywany, bo i po co? Spójrz na zdjęcie tyłu Merki załączone przez kolegę wiec 4-13 i na swoje 1 zdjęcie z zakończonych poczynań dot. powierzchni antypoślizgowej (chyba że to zdjęcie). Odnośnie spray-u to wychodzi jak u wiec 4-13 (ja kładłem 2 razy uprzednio długo mieszając puchą) i fajnie się w tym robi wszelkiego rodzaju ubytki, szramy itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 6 Października 2009 Autor Share Napisano 6 Października 2009 Nie jestem pewien ale czy chodzi ci o to zdjęcie? Jeżeli tak to na tych błotnikach nie ma powierzchni antypoślizgowej. Po prostu tam piknąłem surfacerem i dlatego ma taki kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajur Napisano 7 Października 2009 Share Napisano 7 Października 2009 Tak, właśnie o te "piony" z tyłu. Czyli to wina zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 No więc mam juz farbę do malowania. W jadarze niestety nie mieli tego zestawu. Powiedzieli, że będzie w poniedziałek. Trzeba będzie zaczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elrogalo Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 ... od sklejenia wierzy Wierza wyglada jak Sokół Millenium.Wierza ... Panowie - wieża, na litość boską! Przepraszam, ale nie zdzierżyłem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 Ja również przepraszam na tą "wierzę" No a wracając do Merkavy Pomalowałem wannę farbą Humbrol 84 No i pomalowałem również próbnie pierwszy kawałek powierzchni antypoślizgowej No to teraz czeka mnie ciężka praca z maskowaniem wieŻy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 no teraz ta powierzchnia bardzo fajnie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 9 Października 2009 Autor Share Napisano 9 Października 2009 no teraz ta powierzchnia bardzo fajnie wyglada Dzieki. Wash jeszcze bardziej ją uwypukli. A więc zdecydowalem się zamówić zestaw Legenda przez internet. http://www.jadarhobby.pl/legend-lf1178-merkava-turrethull-basket-p-17192.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Dzisiaj 3,5 H maskowania maskolem tack-item i taśmą tamiya. To, że przy jarzmie nie zamaskowałem już poprawiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Witaj Przeoczyłeś jeszcze dwa fragmenty na wierzy: Góra "skrzynki" Oraz ten fragmencik: A co do powierzchni antypoślizgowej to prezentuje się zacnie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 wierzy Co wy z tą wieża... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Dzięki za wskazanie moje przeoczenia P.S. Śmiejesz się z mojej powierzchni czy swojego słowotwórstwa? wierzy Co wy z tą wieża... Pewnie dlatego że wymienia się na wiara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Wiara w wieże Mi tam się powierzchnia podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wittmann Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Panowie - wieża, na litość boską! upssss Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Pre shading Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Co wy z tą wieża... Słownik nie podkreśla, i nie zwróciłem uwagi Śmiejesz się z mojej powierzchni czy swojego słowotwórstwa? Gdzie bym śmiał , poprostu złośliwy skrzat przekierował na złą emotkę Akurat w twoim wykonaniu podoba mi się ta powierzchnia. Wygląda dużo lepiej niż to co kiedyś wstawił Jakub w wątku Kolegi Stroja(3 strona) PZDR p.s. Sprawdź maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 11 Października 2009 Autor Share Napisano 11 Października 2009 Merkava dostała farbę. Pre shading ładnie wyszedł. I powierzchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 11 Października 2009 Share Napisano 11 Października 2009 Nooo i co piszecie że brzydko! od początku wierzyłem w Rafała! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 12 Października 2009 Autor Share Napisano 12 Października 2009 Dzisiaj odebrałem z jadaru. Szybko się uwinęli (w piątek zamówiłem a dzisiaj już było). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 13 Października 2009 Autor Share Napisano 13 Października 2009 30 minut zabawy z dwoma łańcuszkami. Boję się pomyśleć kiedy zrobię całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 14 Października 2009 Autor Share Napisano 14 Października 2009 Jak widzę zainteresowanie tematem nikłe ale brnę dalej. Kosze już założone i pomalowane. Przez te klocki żywicy modelik zrobił się naprawdę ciężki. Teraz suchym pędzlem przejadę te kosze. Tutaj pokazane jest jak ten kosz jest ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 ak widzę zainteresowanie tematem nikłe ale brnę dalej. Zainteresowanie jest Co do koszy to na czwartej fotce, w przestrzeni między wieżą a koszem jest dziura, pewnie podczas obróbki żywica się wykruszyła. A na piątej trzeciej fotce widać na samym końcu wieży, takie półkole- zaraz obok wlotu powietrza do klimatyzatora-w prawdziwym pojeździe tego nie ma To na tyle, z tego co mi się nie spodobało, reszta super Przez te klocki żywicy modelik zrobił się naprawdę ciężki. Wyobraź sobie cały model z żywicy, ile to waży ;) ( w mojej Merkawie sama wieża waży ponad pół kilo ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał Kobiela Napisano 14 Października 2009 Autor Share Napisano 14 Października 2009 A na piątej trzeciej fotce widać na samym końcu wieży, takie półkole- zaraz obok wlotu powietrza do klimatyzatora-w prawdziwym pojeździe tego nie ma Nie za bardzo wiem o co chodzi. Mógłbyś dokładniej opisać lub pokazać? Co do koszy to na czwartej fotce, w przestrzeni między wieżą a koszem jest dziura, pewnie podczas obróbki żywica się wykruszyła. Normalnie tego nie widać bo tam bez dodatkowego oświetlenia jest po prostu ciemno. Ale cóż. Biorę się do łatania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 14 Października 2009 Share Napisano 14 Października 2009 A na piątej trzeciej fotce widać na samym końcu wieży, takie półkole- zaraz obok wlotu powietrza do klimatyzatora-w prawdziwym pojeździe tego nie ma Smile Chyba chodzi o to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi