Skocz do zawartości

Merkava Mk. IV Academy 1:35

Rafał Kobiela

Rekomendowane odpowiedzi

Powierzchnia antypoślizgowa została poczyniona.

Hmm, chyba się pośpieszyłeś, i nie zamaskowałeś szpar, śrub ani nitów teraz wszystko znikło pod powierzchnią antypoślizgową (przynajmniej tak widać na zdjęciach)...

• Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Po za tym płaszczyzny antypoślizgowe są na "płaskich" powierzchniach, po których chodzą waleczni Izraelczycy. Natomiast "pion" nie jest nią pokrywany, bo i po co? Spójrz na zdjęcie tyłu Merki załączone przez kolegę wiec 4-13 i na swoje 1 zdjęcie z zakończonych poczynań dot. powierzchni antypoślizgowej (chyba że to zdjęcie). Odnośnie spray-u to wychodzi jak u wiec 4-13 (ja kładłem 2 razy uprzednio długo mieszając puchą) i fajnie się w tym robi wszelkiego rodzaju ubytki, szramy itp. itd.

Ja również przepraszam na tą "wierzę"

No a wracając do Merkavy

Pomalowałem wannę farbą Humbrol 84

DSC06327.jpg

No i pomalowałem również próbnie pierwszy kawałek powierzchni antypoślizgowej

DSC06329.jpg

No to teraz czeka mnie ciężka praca z maskowaniem wieŻy

no teraz ta powierzchnia bardzo fajnie wyglada

Dzieki. Wash jeszcze bardziej ją uwypukli. A więc zdecydowalem się zamówić zestaw Legenda przez internet.

http://www.jadarhobby.pl/legend-lf1178-merkava-turrethull-basket-p-17192.html

Co wy z tą wieża...

Słownik nie podkreśla, i nie zwróciłem uwagi

Śmiejesz się z mojej powierzchni czy swojego słowotwórstwa?

Gdzie bym śmiał:roll: , poprostu złośliwy skrzat przekierował na złą emotkę:mrgreen: Akurat w twoim wykonaniu podoba mi się ta powierzchnia. Wygląda dużo lepiej niż to co kiedyś wstawił Jakub w wątku Kolegi Stroja(3 strona)

PZDR

p.s. Sprawdź maila

Jak widzę zainteresowanie tematem nikłe ale brnę dalej.

Kosze już założone i pomalowane. Przez te klocki żywicy modelik zrobił się naprawdę ciężki. Teraz suchym pędzlem przejadę te kosze.

DSC06435.jpg

DSC06438.jpg

DSC06440.jpg

DSC06444.jpg

Tutaj pokazane jest jak ten kosz jest ciężki.

DSC06453.jpg

ak widzę zainteresowanie tematem nikłe ale brnę dalej.

Zainteresowanie jest

Co do koszy to na czwartej fotce, w przestrzeni między wieżą a koszem jest dziura, pewnie podczas obróbki żywica się wykruszyła. A na piątej trzeciej fotce widać na samym końcu wieży, takie półkole- zaraz obok wlotu powietrza do klimatyzatora-w prawdziwym pojeździe tego nie ma To na tyle, z tego co mi się nie spodobało, reszta super

Przez te klocki żywicy modelik zrobił się naprawdę ciężki.

Wyobraź sobie cały model z żywicy, ile to waży ;) ( w mojej Merkawie sama wieża waży ponad pół kilo )

A na piątej trzeciej fotce widać na samym końcu wieży, takie półkole- zaraz obok wlotu powietrza do klimatyzatora-w prawdziwym pojeździe tego nie ma

Nie za bardzo wiem o co chodzi. Mógłbyś dokładniej opisać lub pokazać?

Co do koszy to na czwartej fotce, w przestrzeni między wieżą a koszem jest dziura, pewnie podczas obróbki żywica się wykruszyła.

Normalnie tego nie widać bo tam bez dodatkowego oświetlenia jest po prostu ciemno. Ale cóż. Biorę się do łatania.

A na piątej trzeciej fotce widać na samym końcu wieży, takie półkole- zaraz obok wlotu powietrza do klimatyzatora-w prawdziwym pojeździe tego nie ma Smile

Chyba chodzi o to:

beztytuu.jpg