ozzy Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Witam. Mam na imię Oskar, jestem w wieku szkolnym(12l.) Modelarstwem zajmuje się jakiś czas, jednak tym do gier bitewnych. Jak dotąd nie wykonywałem żadnych scenek aż do teraz.Zmobilizowały mnie do jej wykonania zawody/konkurs w mojej pracowni modelarskiej- do której uczęszczam PMiHW. Dodatkowo bardzo pomocnym w udzielaniu rad,podpowiadaniu, udostępnieniu wszystkich potrzebnych materiałów, farb i wszystkim co związane jest z tym "innym" modelarstwem, był mój tato. Użyłem figurek Pegasusu, bardzo ciężkich w ogradowaniu, nie wymieniałem im ekwipunku z uwagi na moje początki w tej dziedzinie.Przy następnych pracach postaram się zrobić wiele więcej, by stały się bardziej realistyczne.Miałem uszkodzone działko, które także wykorzystałem do scenki.Skrzynki i beczki to podarowane mi żywice i plastiki.Roślinki sadziłem na żywice akrylową oraz super glue. Listki malowałem pędzlem. Trawka to taka gotowa, którą musiałem pomalować w kilku miejscach pędzlem i farbkami. Ziemie wykonałem wedle przepisu taty - ziemia, gips i pigmenty. Szmatki na działku z takiej zielonej masy green stuff Przedstawiam moją pierwszą w życiu pracę, w której chodziło mi o pokazanie szturmu na pozycje Aliantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Witaj. Jak na pierwszą scenę wyszło bardzo fajnie. Domyślam się, że jest to skala 1/72. Tą pracę już w części pokazał Twój tata w swoim temacie, ale widzę, że przeprowadziłeś pewne przeróbki, oczywiście na dobre. 3maj tak dalej, bo całość jest miła dla oka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tukidyndas Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 No nie mów, że tata nie pomagał Już w poniedziałek zobaczę sobie na żywca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Super Ja nawet teraz tak nie potrafię zrobić dioramki. Twoje figurki w skali 1:72 wyglądają lepiej niż moje w 1:35 Aż się boję pomyśleć jakie modele będziesz robił jak się rozkręcisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Całkiem fajnie wyszły te bambetle porozrzucane na ziemistej podstawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szlachcik1 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 Hej Oskar, scenka fajna i klimatyczna, gratuluję wprawy w malowaniu figurek Idziesz w dobre ślady, tak trzymać:> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 No uczyć to się masz od kogo więc efekt pierwszej scenki dziwić mnie nie może. Klimat i cała otoczka widzę "rodzinna". Generalnie to jest bardzo dobrze i chyba zabiłeś ćwieka tym wszystkim, którzy na forum piszą "mam dopiero 15 lat i dopiero się uczę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Października 2009 Share Napisano 9 Października 2009 No nie mów, że tata nie pomagał Mr. Green oczywiście że tak ! Skleił ramkę klejem CA(z wiadomych względów), zmieszał ziemię(proporcje), wyjął zieleninkę z woreczka i pokazywał których kolorów do czego użyć, i jak. Tyle to tata pomagał efekt pierwszej scenki dziwić mnie nie może Radek, może...mnie przynajmniej.O reszcie to autor się wypowie..jak wstanie, bo śpi p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Teraz zostaje Wam założyć rodzinną firmę F&S Jankowscy Widać, że syn ma talent i styl po ojcu. Pogratulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzy Napisano 10 Października 2009 Autor Share Napisano 10 Października 2009 Witam Bardzo dziękuje za pochwały, ciężko było zrobić ogólnie dioramke. Jedną z tych trudności była ramka z balsy, ponieważ było strasznie dużo malowania i szlifowania , kilka razy trzeba było poprawić figurki.Ale tak mój tata był moim ,,Master'' tłumaczył techniki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 Radek, może...mnie przynajmniej A mnie nie, bo właśnie dla mnie to jest dowód na stwierdzenie "dla chcącego nic trudnego", i że modelarstwo to sztuka cierpliwości zmieszana z dużą dozą wyobraźni. Jak ktoś chce i się przykłada, co tu widać przecież, słucha rad, patrzy i wyciąga wnioski, to czy ma lat 12 czy 112 i czy robi dioramę pierwszą, czy fyfnastą, to zrobi to co najmniej dobrze. Reszta to już technika i doświadczenie i tyle. Raz wyjdzie raz nie wyjdzie, ale w końcu dochodzi się do etapu, że zawsze wyjdzie bo się wie co i jak. Oskar tak trzymać! Czekam na kolejne efekty pracy - tym razem może już coś zmechanizowanego Jakbyś jeszcze od początku swojej kariery modelarskiej zabrał się za jakieś mało popularne tematy, no to już bym był całkowicie wniebowzięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 10 Października 2009 Share Napisano 10 Października 2009 No cóż... jaki ojciec, taki syn Rośnie Ci konkurencja Rafał! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Nexus, mam ogromną nadzieję..bym nie był Mu godzien farbek mieszać ;) p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FILIP ;) Napisano 3 Marca 2010 Share Napisano 3 Marca 2010 Mogę powiedzieć tylko tyle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi