Skocz do zawartości

UR-77 Meteoryt ACE 1/72

temir 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Doczołgałem się do końca :

th_100_3883_filtered.jpg

th_100_3884_filtered.jpg

th_100_3889_filtered.jpg

th_100_3890_filtered.jpg

th_100_3891_filtered.jpg

th_100_3892_filtered.jpg

th_100_3893_filtered.jpg

th_100_3894_filtered.jpg

th_100_3895_filtered.jpg

th_100_3896_filtered.jpg

Model jak chyba każdy produkt ACE wymagał zaangażowania dużego wysiłku w obróbkę: w szczególności gąsienic - te moim zdaniem są całkiem dobrze odwzorowane choć ich obrobienie wystawiło na ciężką próbę mój system nerwowy . Szczeółowy opis przebiegu prac nad modelem można prześledzić w wątku warsztatowym:

viewtopic.php?t=16145

Życzę miłego oglądania!

Pozdrawiam!

Witam!

Czyżbym był pierwszy

Na to wygląda

Jak zrobisz podstawkę to dostaniesz zimowego sowieciarza pod lata 80e.

Ooo!!! To jest duża podpucha z wszechmiar godna poważnego rozważenia Jak już się wypuszczę to od razu dam znać

Jedyne me pragnienie to zobaczyć Twe prace na jakimś konkursie.

To bardzo miłe z Twojej strony , ale to ciężka sprawa ... W grę może wchodzić chyba tylko Żywiec bo to "przez górkę", Bytom już trochę za daleko... W ogóle to mało mobilny jestem ...

Chyba ACE powinno reklamować swoje produkty zamieszczając zdjęcia wykonanych przez Ciebie ich wypustów.

Temir akbar!

دعونا رسول الله صلى الله عليك وعلى القطيع

Pozdrawiam!

Witam!

Temir akbar!
Temir akbar!

الله أكبر

grunt to uświadomić kolegów z Ukrainy ile kosztowało Cię to zdrowia

Eee...Prędzej raczej pomyślą: "Wot i durne Lachy Że też chce im się chce męczyć z takim barachłem "

powinieneś rzucić swoje modele przed szerszą publikę

Tzn.

Pozdrawiam!

Cześć,

w zasadzie to listę zachwytów wykorzystałem w warsztacie. Perfekcia jak dla mnie. Jedyne czego brakuje to właśnie owego kontekstu - czyli podstawki i ludzika.

Nic dodać nic ująć. Podpisuję się pod Zbyszkiem obiema rękami

No może poza jednym, kto jak kto, ale ja braku człowieczka czepiać się nie będe ;)

Witam!

Jedyne czego brakuje to właśnie owego kontekstu - czyli podstawki i ludzika.

Kilkarotnie już wyjaśniałem powody braku powyżsych akcentów, ale uczynię to raz jeszcze:

1) brak czasu

2) brak kasy

O ile pierwszy z powodów nie wymaga rozwinięcia to drugi zasługuje na parę słów:

Otóż zakup sensownych figurek tj. przypominających wyglądem załogantów bądź żołnierzy np. CMK, MIG, WARRIORS (żywica) lub Praiser (plastik) wymaga dosyć sporego wydatku, nierzadko cenowo przewyższającego model którego mają być uzupełnieniem - na to po prostu mnie nie stać . Natomiast rzeźbienie w winylu Italeri czy Revella - wiem że się da i można coś z nich "wystrugać bo widuję tu forum prace kolegów którzy to potrafią - ze względów czasowch odpada.

Do wykonania podstawki co oczywiste również konieczne są nakłady: wszelkie posypki, trawki itp. czy chemia typu np. imitacja wody - specyfiki te starczają co prawda na długo ale jednak na początek trzeba dość trochę w nie zainwestować, z kolei na eksperymenty z różnymi erzacami tych materiałów znowu brak czasu ...

Modelarstwo w moim przypadku to przedsięwzięcie "non profit", środki i czas jakie mogę na nie przeznaczyć są skromne, robię to na co mnie stać i co mogę zrobć przy minimum koniecznych nakładów dla uzyskania jakiegoś znośnego efektu - więc póki co pozostają "gołe" i "zawieszone w przestrzeni " modele... Być może kiedyś ulegnie to zmianie ale na razie ciemno to widzę .

Pozdrawiam!

O ile pierwszy z powodów nie wymaga rozwinięcia to drugi zasługuje na parę słów:

Otóż zakup sensownych figurek tj. przypominających wyglądem załogantów bądź żołnierzy np. CMK, MIG, WARRIORS (żywica) lub Praiser (plastik) wymaga dosyć sporego wydatku, nierzadko cenowo przewyższającego model którego mają być uzupełnieniem - na to po prostu mnie nie stać . Natomiast rzeźbienie w winylu Italeri czy Revella - wiem że się da i można coś z nich "wystrugać bo widuję tu forum prace kolegów którzy to potrafią - ze względów czasowch odpada.

Do wykonania podstawki co oczywiste również konieczne są nakłady: wszelkie posypki, trawki itp. czy chemia typu np. imitacja wody - specyfiki te starczają co prawda na długo ale jednak na początek trzeba dość trochę w nie zainwestować, z kolei na eksperymenty z różnymi erzacami tych materiałów znowu brak czasu ...

Modelarstwo w moim przypadku to przedsięwzięcie "non profit", środki i czas jakie mogę na nie przeznaczyć są skromne, robię to na co mnie stać i co mogę zrobć przy minimum koniecznych nakładów dla uzyskania jakiegoś znośnego efektu - więc póki co pozostają "gołe" i "zawieszone w przestrzeni " modele... Być może kiedyś ulegnie to zmianie ale na razie ciemno to widzę

Amen

A serio to, już rozumiem.

Wybrałes taka, a nie inna sciezke modelarska i tyle

Witam!

do czego służył ten Meteoryt?

To specjalistyczny pojazd rozminowujący, "wyrąbuje" przejścia w polach minowych za pomocą wysztrzeliwywanych ładunków wleczonych. Nadal pozostaje na uzbrojeniu. W wątku warsztatowym można znaleść linka do filmiku gdzie pokazano to ustrojstwo w akcji.

Pozdrawiam!