temir 2 Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Witam! Doczołgałem się do końca : Model jak chyba każdy produkt ACE wymagał zaangażowania dużego wysiłku w obróbkę: w szczególności gąsienic - te moim zdaniem są całkiem dobrze odwzorowane choć ich obrobienie wystawiło na ciężką próbę mój system nerwowy . Szczeółowy opis przebiegu prac nad modelem można prześledzić w wątku warsztatowym: viewtopic.php?t=16145 Życzę miłego oglądania! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Jak zrobisz podstawkę to dostaniesz zimowego sowieciarza pod lata 80e. Czyżbym był pierwszy Jak zwykle poprzeczka zawieszona bardzo wysoko Jedyne me pragnienie to zobaczyć Twe prace na jakimś konkursie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Świetnie jak zawsze... Chyba ACE powinno reklamować swoje produkty zamieszczając zdjęcia wykonanych przez Ciebie ich wypustów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Temir akbar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 15 Października 2009 Autor Share Napisano 15 Października 2009 Witam! Czyżbym był pierwszy Na to wygląda Jak zrobisz podstawkę to dostaniesz zimowego sowieciarza pod lata 80e. Ooo!!! To jest duża podpucha z wszechmiar godna poważnego rozważenia Jak już się wypuszczę to od razu dam znać Jedyne me pragnienie to zobaczyć Twe prace na jakimś konkursie. To bardzo miłe z Twojej strony , ale to ciężka sprawa ... W grę może wchodzić chyba tylko Żywiec bo to "przez górkę", Bytom już trochę za daleko... W ogóle to mało mobilny jestem ... Chyba ACE powinno reklamować swoje produkty zamieszczając zdjęcia wykonanych przez Ciebie ich wypustów. Temir akbar! دعونا رسول الله صلى الله عليك وعلى القطيع Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnowogro Napisano 15 Października 2009 Share Napisano 15 Października 2009 Temir akbar! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Temir akbar! Z tym reklamowaniem się Ace to nie jest głupi pomysł - grunt to uświadomić kolegów z Ukrainy ile kosztowało Cię to zdrowia Poza tym powinieneś rzucić swoje modele przed szerszą publikę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 16 Października 2009 Autor Share Napisano 16 Października 2009 Witam! Temir akbar! Temir akbar! الله أكبر grunt to uświadomić kolegów z Ukrainy ile kosztowało Cię to zdrowia Eee...Prędzej raczej pomyślą: "Wot i durne Lachy Że też chce im się chce męczyć z takim barachłem " powinieneś rzucić swoje modele przed szerszą publikę Tzn. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Października 2009 Share Napisano 16 Października 2009 Tzn. w konkursach bierz udział!!! Widzę, że na braillescale jest już połowa siedemdwójkowiczów z tego forum Polska górą!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Dla mnie świetny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Października 2009 Share Napisano 17 Października 2009 Cześć, w zasadzie to listę zachwytów wykorzystałem w warsztacie. Perfekcia jak dla mnie. Jedyne czego brakuje to właśnie owego kontekstu - czyli podstawki i ludzika. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 otóż to, otóż to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Cześć,w zasadzie to listę zachwytów wykorzystałem w warsztacie. Perfekcia jak dla mnie. Jedyne czego brakuje to właśnie owego kontekstu - czyli podstawki i ludzika. Nic dodać nic ująć. Podpisuję się pod Zbyszkiem obiema rękami No może poza jednym, kto jak kto, ale ja braku człowieczka czepiać się nie będe ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Witam! Jedyne czego brakuje to właśnie owego kontekstu - czyli podstawki i ludzika. Kilkarotnie już wyjaśniałem powody braku powyżsych akcentów, ale uczynię to raz jeszcze: 1) brak czasu 2) brak kasy O ile pierwszy z powodów nie wymaga rozwinięcia to drugi zasługuje na parę słów: Otóż zakup sensownych figurek tj. przypominających wyglądem załogantów bądź żołnierzy np. CMK, MIG, WARRIORS (żywica) lub Praiser (plastik) wymaga dosyć sporego wydatku, nierzadko cenowo przewyższającego model którego mają być uzupełnieniem - na to po prostu mnie nie stać . Natomiast rzeźbienie w winylu Italeri czy Revella - wiem że się da i można coś z nich "wystrugać bo widuję tu forum prace kolegów którzy to potrafią - ze względów czasowch odpada. Do wykonania podstawki co oczywiste również konieczne są nakłady: wszelkie posypki, trawki itp. czy chemia typu np. imitacja wody - specyfiki te starczają co prawda na długo ale jednak na początek trzeba dość trochę w nie zainwestować, z kolei na eksperymenty z różnymi erzacami tych materiałów znowu brak czasu ... Modelarstwo w moim przypadku to przedsięwzięcie "non profit", środki i czas jakie mogę na nie przeznaczyć są skromne, robię to na co mnie stać i co mogę zrobć przy minimum koniecznych nakładów dla uzyskania jakiegoś znośnego efektu - więc póki co pozostają "gołe" i "zawieszone w przestrzeni " modele... Być może kiedyś ulegnie to zmianie ale na razie ciemno to widzę . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 O ile pierwszy z powodów nie wymaga rozwinięcia to drugi zasługuje na parę słów: Otóż zakup sensownych figurek tj. przypominających wyglądem załogantów bądź żołnierzy np. CMK, MIG, WARRIORS (żywica) lub Praiser (plastik) wymaga dosyć sporego wydatku, nierzadko cenowo przewyższającego model którego mają być uzupełnieniem - na to po prostu mnie nie stać . Natomiast rzeźbienie w winylu Italeri czy Revella - wiem że się da i można coś z nich "wystrugać bo widuję tu forum prace kolegów którzy to potrafią - ze względów czasowch odpada. Do wykonania podstawki co oczywiste również konieczne są nakłady: wszelkie posypki, trawki itp. czy chemia typu np. imitacja wody - specyfiki te starczają co prawda na długo ale jednak na początek trzeba dość trochę w nie zainwestować, z kolei na eksperymenty z różnymi erzacami tych materiałów znowu brak czasu ... Modelarstwo w moim przypadku to przedsięwzięcie "non profit", środki i czas jakie mogę na nie przeznaczyć są skromne, robię to na co mnie stać i co mogę zrobć przy minimum koniecznych nakładów dla uzyskania jakiegoś znośnego efektu - więc póki co pozostają "gołe" i "zawieszone w przestrzeni " modele... Być może kiedyś ulegnie to zmianie ale na razie ciemno to widzę Amen A serio to, już rozumiem. Wybrałes taka, a nie inna sciezke modelarska i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 18 Października 2009 Autor Share Napisano 18 Października 2009 Witam! Wybrałes taka, a nie inna sciezke modelarska Jest to wybór podyktowany koniecznością i osobiste chęci niewiele tu mają do powiedzenia . Niestety... . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 18 Października 2009 Share Napisano 18 Października 2009 Jest to wybór podyktowany koniecznością No dobra sciezka wybrała Ciebie. Ladny model nio i te druciki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 19 Października 2009 Share Napisano 19 Października 2009 Pytanie od lajkonika w temacie: do czego służył ten Meteoryt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
temir 2 Napisano 19 Października 2009 Autor Share Napisano 19 Października 2009 Witam! do czego służył ten Meteoryt? To specjalistyczny pojazd rozminowujący, "wyrąbuje" przejścia w polach minowych za pomocą wysztrzeliwywanych ładunków wleczonych. Nadal pozostaje na uzbrojeniu. W wątku warsztatowym można znaleść linka do filmiku gdzie pokazano to ustrojstwo w akcji. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi